ZBOG HRVATSKIH ZASTAVA KOD BRČKOG SRBI ZAUSTAVILI HRVATSKE SVATOVE

ZBOG HRVATSKIH ZASTAVA KOD BRČKOG SRBI ZAUSTAVILI HRVATSKE SVATOVE

16. rujna, 2013.

zastava

Proteklog vikenda  u Bukviku kod Brčkog održan pomen na stradale Bukvičane koji su prije 21 godinu stradali prilikom oslobađanja ovoga sela od strane Armije Republike Bosne i Hercegovine i Hrvatskog vijeća obrane.

U momentu dok je pomenuta ceremonija trajala naišli su svatovi sa istaknutim zastavama Republike Hrvatske koje su blokiranje puta zaustavili Srbi.

-Vozili smo se mirno, čak smo primjetivši da se u kapaeli održava nekakva ceremonija smanjili muziku i prestali trubiti. Međutim pred nas su izašli ljudi i blokirali put. Čak su pokušali na-silu iz automobila uzeti jednu zastavu Hrvatske. Policija je brzo reagirala i spriječila veći problem- kazao nam je u razgovoru jedan od svatova koji je pozvao redakciju „Otiska“.

On je dodao da je tada policija Brčko Distrikta zatražila da zastave „ubace“ u automobil i da prođu što su na kraju morali i učiniti.

-Smatram da policija nije svoj posao uradila kako treba. Mi nismo ništa krivi, samo su pokvarili mladencima njihov dan. Bosna i je takva i svaki svatovi nose svoje zastave, Bošnjaci „ljiljane“, Srbi „orlove“ , a mi „šahovnicu“. Nikoga nismo provocirali jer smo išli svojim putem i oni, mislim na Srbe su nam oduzeli naše pravo na slobodno kretanje. Treba se tražiti odgovornost policije u Brčkom- kazao nam je učesnik svatova dodajući da je on Hrvatski državljanin, te da će najvjerovatnije o svemu u ponedjeljak obavijestiti u Ambasadu Hrvatske u BiH.

Naš sagovornik nam je proslijedio i fotografije koje je, kako reče, „skinuo sa sinoćnjeg dnevnika BN televizije“.

IZVOR:www.otisak.ba T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code