HRVATSKOJ PRVO MJESTO NA SVJETSKOM DEBATNOM PRVENSTVU U SINGAPURU

HRVATSKOJ PRVO MJESTO NA SVJETSKOM DEBATNOM PRVENSTVU U SINGAPURU

7. kolovoza, 2015.

HR učenici - svjetsko prvenstvo u debati
Prvaci su postali srednjoškolci: Martin Reosenzweig, Eta Kroanec, Tin Puljić i Luka Petrović

Tekst: Darija Jeger i Bojan Marjanović

Hrvatska debatna reprezentacija osvojila je prvo mjesto na Svjetskom debatnom prvenstvu u Singapuru u kategoriji država izvan engleskog govornog područja. Hrvatsku su predstavljali srednjoškolci Martin Rosenzweig, učenik XV. gimnazije te Marija Jarnjak, Eta Krpanec, Tin Puljić i Luka Petrovi
, učenici II. gimnazije.

Naporan rad i pripreme

Ovaj izniman uspjeh hrvatskih učenika postignut je na Svjetskom prvenstvu u debati održanom u Singapuru od 25. srpnja do 5. kolovoza 2015. godine. U konkurenciji 53 zemlje svijeta naši su srednjoškolci pobjedama protiv Španjolske, Mađarske, Bahreina, Argentine i Litve postali svjetski prvaci u debati u kategoriji zemalja kojima engleski nije materinji jezik.

”Ovaj uspjeh rezultat je napornog rada i priprema. Spremali smo se tijekom cijele školske godine, a od završetka nastave svakodnevne pripreme zahtijevale su i žrtvovanje prvog dijela ljetnih praznika. Ako uzmemo u obzir da je nedostajala samo jedna presuda u našu korist za još bolji rezultat, žrtva se očito isplatila. Reprezentacija će nastaviti raditi kao i do sada te se nadamo još boljim rezultatima dogodine” rekla je trenerica hrvatske reprezentacije, Anastazija Stupar.

Brojni donatori za put u Singapur

Debatna reprezentacija djeluje u sklopu Hrvatskog debatnog društva, udruge koja u osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske podučava djecu ovoj izvanškolskoj aktivnosti. Na svjetskom prvenstvu debatirali su o problemu imigracije, prilagodbi radnog zakonodavstvo zahtjevima modernog tržišta, poboljšanju sustava kaznenog zakonodavstva, utjecaju anketa javnog mijenja na političke utrke te o zaduživanju država i rješavanju dugova Grčke. Uzmemo li u obzir kompleksnost ovih tema i njihovu odsutnost u školskoj nastavi uspjeh naših učenika i učenica čini se još značajnijim.

Učenici i učenice se u Hrvatsku vraćaju u petak 7. kolovoza 2015. godine te će biti dostupni za razgovor sljedećih dana.
Hrvatsko debatno društvo ovom se prilikom zahvaljuje i donatorima Hrvatske debatne reprezentacije koji su: Grad Zagreb, Atlantic grupa, Centar za vozila Hrvatske, tvrtka Piletić d.o.o., Auto Hrvatska te brojni manji donatori, privatne i pravne osobe, koji su svojim donacijama omogućili ovako uspješno predstavljanje hrvatskih učenika i Hrvatske u svijetu.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code