HRVATSKI MUZEJ ILUZIJA OTVOREN U BEČU

HRVATSKI MUZEJ ILUZIJA OTVOREN U BEČU

21. srpnja, 2017.

 

Nakon Zagreba, Zadra i Ljubljane popularni hrvatski Muzej iluzija otvoren i u Beču!

Prvi Muzej iluzija otvoren je u Zagrebu 2015. godine i odmah je stekao veliku popularnost. Po principu franšize muzej je 2016. svoja vrata otvorio i u Zadru i Ljubljani, a od sad ga se može posjetiti i u glavnom gradu Austrije.

Uzbudljive i raznovrsne iluzije ovog obiteljskog muzeja prilagođenog svim uzrastima posjetiteljima omogućuju da shvate zašto oči vide stvari koje mozak ne razumije.

Posjetitelji Muzeja iluzija tako primjerice mogu izoštriti oči tražeći 3D sličicu skrivenu u stereogramu, istražiti zakonitosti percepcije i poigrati se odnosom veličina ili se izgubiti u šarenilu svojih lica pomoću kaledioskopa te uživati u mnoštvu drugih iluzija. U želji da posjetitelje i dalje zabavljaju i naprežu njihove moždane vijuge, Muzej iluzija pripremio je različite mozgalice i nove vizualne, osjetilne i edukativne varke i za svoje posjetitelje u glavnom austrijskom gradu.

Tako je u bečkoj filijali muzeja postavljen primjerice i prvi takozvani vrtložni tunel za koji je potrebno imati uistinu dobar želudac. „Osoba koja uđe u tunel stoji na platformi dok se cijev tunela oko nje vrti. To zvuči dosta nespektakularno, ali ravnoteža je narušena već za nekoliko sekundi i čovjeku se čini da će prevrnuti u stranu“, kazala je vlasnica bečke franšize i direktorica muzeja Lana Rozic. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code