HRVATSKI MUČENICI KOD “VOĐE” DESNIČARA

HRVATSKI MUČENICI KOD “VOĐE” DESNIČARA

20. siječnja, 2016.

Biskup-košić-Dario-kordić-i-
Sisačkoga biskupa posjećuju članovi generalskoga zbora, koji potom sudjeluju i na domoljubnom komemoracijskom hodočašću u Gvozdanskom. Viđeni su i u krilu Zrinske gore Josip Lucić, Marinko Krešić, Ljubo Česić Rojs koje je neopravdano suspendirao antifašist Stipe Mesić, samozvani haški svjedok i distributer državnih dokumenata

Napisao: Viktor Hibner
Fotografija: Stjepan Vego

Predvodi li doista hrvatske desničare sisački biskup mons. dr. Vlado Košić?! Svojedobno je tako tvrdio bivši socijalist-antifašist i savjetnik bivše sisačko-moslavačke županice, Milovan Bojčetić. Kako su to zabilježili neki listovi i internetski portali, bilo je to za obilježbe mitske obljetnice maštovite prve partizanske zakletve (29. rujna 1941.) na platou Zrinske gore i Čavića brda. Ustvrdio je tada M.B. kako „neistomišljenici ishlapjelih antifašista i starih komunista ustrajno potiskuju progresivne i demokratske snage bez kojih nikad ne bi bilo slobodne Hrvatske…“. Zasmetao je pri tome ranijem šuvarovcu i srpčekičašu stav visokog katoličkoga prelata „da za lipanjskoga pričanja basni o NOB-u i prvom sisačkom odredu protunarodne, neokomunističke garniture u Brezovici ni u jednom kontekstu ne treba povezivati nebeskoga zaštitnika grada i Sisačke biskupije sv. Kvirina i zločinačke komuniste partizane“. Da je pred oružanu pobunu i svesrpsku agresiju na Hrvatsku o budućim zbivanjima mogao pretpostaviti taj rigidni partijac bio bi zasigurno još oštriji. Primjerice, pitao bi zašto je biskup višekratno odlazio u austrijski Graz i ondje posjećivao utamničena haškog ratnoga zločinca Darija Kordića, zašto je molio za nj i na koncu ga dočekao u Zračnoj luci „Zagreb“ na Plesu, dovodio u Sisak i na mnogobrojne zagrebačke i ine tribine slobodnomislećih Hrvata. Da je mogao i sanjati da će uzoriti Košić, bojeći se produljenja mrcvarenja crvenih, pozvati na molitvu za oslobađanje hrvatskih generala, te da će na društvenim mrežama pozvati na prisebnost vođu „Mosta“ Božu Petrova“, svašta bi još dodao svekolikom pučanstvu hrvatskome. Jer, ovaj zadnji potez sa sisačkoga Trga bana Jelačića trajno je ožalostio izborne gubitnike okupljene oko SDP-a i koalicije lidera koji taj naslov ni po čemu ne zaslužuje.

Milanovićeve molitve u hramu hrvatske države

Iza svega, sisačkoga biskupa posjećuju članovi generalskoga zbora, koji potom sudjeluju i na domoljubnom komemoracijskom hodočašću u Gvozdanskom. Viđeni su i u krilu Zrinske gore Josip Lucić, Marinko Krešić, Ljubo Česić Rojs koje je neopravdano suspendirao antifašist Stipe Mesić, samozvani haški svjedok i distributer državnih dokumenata. Prisjetili su se nedavni ratnici i osloboditelji tri stotine hrvatskih predaka koji su 13. siječnja 1578., nakon tromjesečnoga odolijevanja osmanlijama, osvanuli smrznuti, mrtvi. Bilo je to velejunaštvo bez primjera u svjetskoj povijesti, kako veli pokretač spomen-hodočašća u Gvozdansko, Damir Borovčak. Misno slavlje tom prigodom predvodio je iz Zrina prognani sin Banovine, biskup krčki mons. dr. Ivica Petanjak, uz mons. dr. Vladu Košića. I, kako rekosmo u uvodu, biskup Košić je nastavio svoje pojavljivanje u javnosti i na društvenim mrežama. Snažne političke poruke redovito ne odašilje iza oltara katedrale. Koje li drskosti, vele antifašisti Zorana Pusića, poznatoga hrvatskoga mučenika Darija Kordića još je jednom ugostio u Biskupijskom ordinarijatu Velikoga kaptola, a s njime i od nezahvalnih muslimana BiH lažno optužena i kazneno progonjena generala HVO-a Zlatana Miju Jelića. Kad je riječ o SDP-u, koji je s partnerima realizirao (samo) rast javnoga duga Hrvatske za 100-injak milijardi kuna, Zoran Milanović nastavlja ispaljivati besmislice. Partijski oktroirani vođa, zagrebački dečko sinjskoga podrijetla, naime, prometnuo se u običnoga prostaka. Nikoga i ništa ne poštuje i kojem ništa na ovom svijetu sveto nije. Svaka je njegova riječ i izjava prosta, ordinarna laž, baš kao i ona „da se moli samo u hramu hrvatske države“. Baš lijepo, Zoran Milanović toliko voli Republiku Hrvatsku da ju je birtijaškim rasipništvom, neradom i stalnim avio-helikopterskim noćnim i dnevnim letovima doveo na prosjački štap, a njene državljane na jedva dišuću sirotinju.

Sažvakani bahati neznalica

I, poslije svega, opet Aci Stankoviću na HRT-u bezobrazno tvrdi kako na parlamentarnim izborima nitko, ama baš nitko nije pobijedio, dok slučajno odabrani mandatar nema izbornoga legitimiteta. Na znanje i ravnanje hrvatskome puku: Državom će vladati kriminalna policijsko-obavještajna podzemna organizacija s podlogom fašizma, rasizma i ustaštva! Usput, budućem trijumviratu na vrhu državne vlasti dični Muljanović najavljuje oporbeni i sotonski otpor i pakao. Bilo kako bilo u verbalnom duelu sa Stankovićem Milanović je naprosto sažvakan i ispljunut poput nekvalitetna duhana. Oleg Maštruko drži toga bahatija običnim svadljivcem koji uživa u ideološkim podjelama, dok ga pitanja ekonomije i gole egzistencije slučajnoga naroda uopće ne zanimaju. Na vlasti se pokazao očajnim, bahati je neznalica, ljenčina i svadljivac, ali bit će odličan u oporbi… Hoće li velikoga vođu i njegove poruke i dalje vjerno slijediti protuhrvatski medijski navijači poput suspendirane HRT-ove Elizabete Gojan ili srbobranskoga Nikole Bajta i Ivice Đikića iz srpskih „Novosti“, teško je prognozirati ili još gore vjerovati u moguće idejne promjene. Novinarsko vijeće časti HND-a nije se pokrilo ušima nakon Bajtina ismjehivanja hrvatske himne i nužne modernizacije oružanih snaga moćnim njemačkim haubicama „panzerima“. Usprotivilo se povredama novinarskih načela i principa, dok razmaženi Bajto manjinski mudro poput vlaške mlade nastavlja kako je paradiranje na neki način značilo ignoriranje ratnoga stradanja hrvatskih Srba. I dok Jadranka Kosor pokušava ljevičarski dijeliti lekcije novoj državnoj vodećoj četvorki, karavan demokratizacije se nastavlja. Nedavni gost urednika Marka Juriča, biskup Košić, odazvao se i molbi za razgovor u „Bujici“ Velimira Bujanca. Uza sva negativna iskustva hrvatske društvene svakodnevice, podsjetio je gledateljstvo kako sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i danas pozdravlja sudionike skupova sa „Smrt fašizmu – sloboda narodu“. T

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Klarens
  #1 Klarens 21 siječnja, 2016, 06:36

  NJOFRA, bogec velikoslovni i ljubitelj
  =============================
  Komplicirane besmislene frazeologije
  =============================
  Kad obichnog bokca uhvati driska
  =============================
  Ode prika na zahod i rijeshi probem
  =============================
  Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
  =============================
  NJOFRI je to prejednostavno
  =============================
  Voli vrshiti nuzhdu JAVNO

  Odgovorite na ovaj komentar
  • FRANO
   FRANO 21 siječnja, 2016, 16:17

   KLARENCE ,JEDNOOKI LEONE ,PORUČIO SAM VAM DAVNO DA SE NE JAVLJATE PO SVJETOVIM PORTALIMA ,JER OVAJ UVAŽENI SVJETOVNI PRTALA JE ZA MISLEĆE LJUDE A NE ZA NEUKE, ZATUCANE ,KATOLIKE.ODITE SA SVOJIM BEDASTOĆAMA U GLASNIK SV .ANTE .JEL’JASNO

   Odgovorite na ovaj komentar
   • Anonimno
    Anonimno 22 siječnja, 2016, 08:00

    ZAPIS NA PAPIRU GOSPODJE IKIC-BANICEK:

    Kristina Ikic Banicek je , kako to navede ‘Klarens’ – izvrsila nuzdu – javno. I tako donijela na svijet sliku i priliku ovog napasnika FRANE. Los primjer, ali ipak – koristan. Sad znas tko ne da karavani da ide svojim putem. sto dalje od jugosmrdezi.

    Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO
  #2 FRANO 20 siječnja, 2016, 16:12

  POŠTOVANI DIREKTORE I VI DRUGI PO REDU, ANONIMUSE ,VI STE NEUKI FRATRI, ZATUCANI DINARSKI DRIPCI ,KNJIGU U RUKE I OBRAZUJTE SE MAKAR DO TOGA STUPNJA ,ONOG HEGELOVSKOG DA RASPOZNAJETE PREDMETE OD POJAVA.NEKIDAN SAM VAM PORUČIO HITNO SE PRIHVATITE BUKVARA PA SE OKRENITE SREDNJOVJEKOVNOJ SKOLASTIČKOJ FILOZOFIJI KOJA SE RODILA U KRILU SREDNJOVJEKLOVNOG KRŠĆANSTVA ,A POSEBNO DA SE NASLONITE I DOBRO PROUČITE ERIUGENU ,ABELARDA I MNOGE DRUGE DA NAM OVDJE NE TUMAČITE BUDALEŠTINE IZ VREMENA DILUVIJA, JER SE NALAZIMO U DRUGOJ DEKADI 21-VOG STOLJEĆA.JEL’JASNO ,CRKVENI ZGUBIDANI ,BAKOVI.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. FRANO
  #3 FRANO 20 siječnja, 2016, 16:00

  SISAČKI EPARH,K O Š I Ć ,STALNO NAS PODSJEČA NA HOLOKAUSTSKOG STRJUČNAJKA ,STEPINC A I ORGANIZAIRA EPARHIJSKA OKUPLJANJA SVIH SLJEDBENIKA,TOG KRVOČONO KAPTOLSKOG EGZARHA!!!!!

  MOJ ODGOVOR OVOJ ,KATOLIČKO-USTAŠKOJ N EPISMENOJ BAGRI
  KOJI BRANE OVOG BAKA,OVNA,DRIPCA I KATOLIČKOG SEOSKOG DŽUKCA, EPARHIJSKOG NEŽENJU –KOŠIĆA PA O NJEMU I NJEGOVOJ AKTIVNOSTI PIŠU SVI PORTALI KOJI ZAGAĐUJU CIVILIZACIJSKI DUH DRUGE DEKADE 21-VOG STOLJEĆA.

  NAPRED KATOLIČKI TALIBANI SA DINARSKI RASPUČA I BESPUČA.!!! .

  NAPRED DINARSKI,KATOLIČKI TALIBANI ,NAPRED POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA KOLJAČA , OPET SE JAVLJATE DA OVU HRAVTSKU ,OPET , LJUDSKI I MATERIJALNO, DEVASTIRATE ,JER NIKDA NE USPJEVATE SUSTIZATI CIVILIZACIJSKI NAPREDAK ,PA SA SVOJOM CRKVOM, ZLOČINAČKOM I PLJAČKAŠKOM, MEĐUNARODNOM KORPORACIJOM KASTINSKOG ,ŠPEKULATIVNOG KAPITALA, STALNO PROIZVODITE RATOVE, PLJAČKU I SIROMAŠTVO NA OVOJ NAŠOJ GEJI ILI DUNJALUKU.
  TA VAŠA SJEĆANJA ,UVJEK SE REFLEKTIRJU NA VAŠE OČEVE I DJEDOVE ,MLETAČKE HAJDUKE ,KOJI SU UVJEK U SLUŽBI TUĐINA ,PLAJČKALI I PRAVILI ZLOČINE, I UVJEK ZAVRŠAVALI U CRNOJ RUPI POVJESNIH SJEĆANJA.
  VAMA,KAO NJIHOVM POTOMCIMA, ZATUCANIM DINARSKIM SPODOBAMA ,KOJI JOŠ ŽIVITE U PROŠLIM VREMENIMA ,ALI UVJEK UZ RASPELO I PATRICE NE PREOSTAJE VAM NIŠTA VIŠE OSIM DA SE SJEĆATE CRNE RUPE U POVIJESTI VAŠIH OČEVA I DJEDOVA ,PA I VAS ,KOJI STE SKORO ,U TUĐMANOVIM FALANGAMA OPET NAPRAVILI, ISTO ŠTO I VAŠI OČEVI ,MLETAČKI HAJDUCI ,I U SKORAŠNJEM RATU STEPINČEVI KRVOLOCI ,KOLJAČI. VI IH NASLIJEDIŠTE U ISTOJ VRSTI ZLOČINA PROTIV ČOVJEČNOSTI I PLJAČKE OVE ZEMLJE, SA SVOJOM SVETOM MATEROM CRKVOM U HRTVATA. NAPRAVILISTE MONSTRUZNE ZLOČINE I OPLJAČKALI OVU ZEMLJU ZAJEDNO SA VAŠOM MAJKOM CRKVOM U HRVATA, ALI JOŠ NISTE KAZNENO ODGOVARALI ,PA ĆE BUDUĆIM POKOLJENJIMA BITI SVETI ZADATAK DA TO SANKCIONIRAJU I DA VAŠU ZLOČINAČKU CRKVU STAVE NA STUB SRAMA ZA SVA NEDJELA KOJIMA JE OCRNILA POVIJEST OVE NACIJE , DJELUJUĆI UVJEK SEPARATNO, HAJDUČKI ,TERORISTIČKI, PREDVODEĆI POTOMKE MLETAČKIH HAJDUKA ,TERORISTA ,PLJAČKAŠA ,KOJI SE NASTAVIO POD PALICOM KRVOLOKA STEPINCA ,A TUĐMAN KAO KAPTOLSKI PROZELIT NASTAVIO GDJE SU N JEGOVI PRETHODNICI STALI.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. uznik iz viteza
  #4 uznik iz viteza 20 siječnja, 2016, 15:15

  zašto dario kordić konačno ne progovori o haškim falsifikatorima – orsatu miljeniću i branku turiću zbog kojih je trunuo 20 godina u zatvoru. nek ne očekuje da će mu to udbokara s trga žrtava fašizma riješiti.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code