HRVATSKA POŠTA NAJVEĆI POSLODAVAC U HRVATSKOJ

HRVATSKA POŠTA NAJVEĆI POSLODAVAC U HRVATSKOJ

24. listopada, 2018.

 

Kvaliteta upravljanja ljudskim resursima dio je Razvojne strategije Pošta2022. u čijem su središtu radnici te temeljne poštanske vrijednosti: povjerenje, proaktivnost i izvrsnost. Na tragu tih vrijednosti, ali i područja u kojima je Hrvatska pošta pokazala još veći napredak u ovoj godini certifikacijski tim konzultantske kuće SELECTIO dodijelio je drugu godinu zaredom Hrvatskoj pošti Certifikat Poslodavac Partner, kojim se iznova potvrđuje da Hrvatska pošta ostvaruje izvrsne uspjehe u upravljanju ljudskim resursima.

Hrvatska pošta zapošljava naime više od 10.000 radnika te je najveći poslodavac u Hrvatskoj. U današnjem poslovnom okruženju i na tržištu brzina prilagodbe iznimno je važna, stoga Hrvatska pošta ulaže znatne resurse u razvoj znanja pružajući radnicima sve potrebne edukacije. Svi radnici tako mogu sudjelovati u programima dodatnog usavršavanja iz, ovisno o potrebi, područja „mekih“, prodajnih ili računalnih vještina. Također, svi rukovoditelji Hrvatske pošte obuhvaćeni su edukacijskim programom Akademija Hrvatske pošte, čiji je cilj unaprjeđenje upravljačkih kompetencija, interni prijenos znanja o radnim procesima te učvršćivanje suradnje i timskog rada. Hrvatska pošta usto posvećuje veliku brigu zdravlju i dobrobiti svojih radnika omogućujući im obavljanje besplatnih sistematskih pregleda, a uvođenjem uplata u treći stup mirovinskog osiguranja brine se o budućoj socijalnoj sigurnosti svojih radnika nagrađujući tako njihovu predanost, odgovornost i izvrsnost u radu.

Da bi iznova dobila ovo priznanje, Hrvatska pošta morala je zadovoljiti vrlo stroge kriterije, a osobit napredak ove je godine pokazala u ovim područjima: Strategija, Regrutiranje i selekcija te Upravljanje učinkom. Certifikat je, stoga, pokazatelj da Hrvatska pošta kvalitetno upravlja ljudskim resursima te promiče i uvodi standarde koji poboljšavaju poslovne rezultate, kvalitetu rada i zadovoljstvo zaposlenika radnim uvjetima.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta www.poslodavacpartner.org.

Dobivanjem Certifikata Poslodavac Partner Hrvatska pošta jedna je od pet tvrtki u državnom vlasništvu koje su nositelji tog certifikata. T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Milovan
  #1 Milovan 28 listopada, 2018, 14:45

  Zašto Plenković zaobilazi imenjaka Andreja Sardelića na mjestu predsjednika uprave, zacijelo zna samo on sam i njegov blizanac Njonjo Jandrković. Ova HP je daleko ispod dometa pošte bana Josipa Jelačića, koja ga je dočekala 1848. u plemenitom turopoljskom Lekeniku, gdje ga je s viješću iz Hrvatskoga sabora o njegovu imenovanju banom dočekao poštar Klempay.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Draža
  #2 Draža 27 listopada, 2018, 18:24

  Znaju li, možda, hrvatski građani da su u neka minula vremena “briftregeri” pješice s teškim torbama prevaljivali i do 20 km/dnevno. Sada je druga priča: bicikli, motocikli, kombiji i još k tome dostavni su rajoni smanjeni i u neke se ulice dolazi s pošiljkama svaki drugi ili treći dan. Mali se paket dostavlja kombijem nosivosti 3 tone. Velika mudrolija novoga menedžmenta, još veća “Liderova”!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno XX
  #3 Anonimno XX 27 listopada, 2018, 06:53

  Nema nama ništa bez naših poštara, bitno je da ga viddiš uživo kada ti bili što doneseš.
  Oni su uvijek bili izvori informacija i ljudi od pomoći.
  badava sva ova nova elektronika i slično.
  Barem se nećemo otuđiti.
  Samo što su ovi sadašnji poluatomatizirani za razliku od onih pravih starije generacije, koji su tegljili pješke velike torbe i mnogobrojne pošiljke, olovku i papir.
  Znali smo da prvog u mjesecu stiže penzija, imali su i svoje rajone.
  Zato vratite poštare opet na teren.
  Gospon poštar…kapa dolje !

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code