Polovica kućanstava ima lošiju financijsku situaciju nego lani

Polovica kućanstava ima lošiju financijsku situaciju nego lani

17. srpnja, 2011.

Oko 6 posto kućanstava ima nešto bolju financijsku situaciju nego prije godinu dana, dok 45 posto kućanstava smatra da su ostali na istom. Za gotovo polovicu kućanstava njihovo sadašnje financijsko stanje je lošije nego prije godinu dana.

Hrvatska kućanstva ne očekuju neko poboljšanje životnih uvjeta u slijedećih godinu dana, pokazuje ovogodišnji drugi val istraživanja GfK Barometar provedenog u lipnju.

Tek oko 6 posto kućanstava ima nešto bolju financijsku situaciju nego prije godinu dana, dok 45 posto kućanstava smatra da su ostali na istom. Međutim, za gotovo polovicu kućanstava (48 posto) njihovo sadašnje financijsko stanje je lošije nego prije godinu dana, pokazuje istraživanje agencije GfK.

Za proteklih godinu dana najlošiju ocjenu dali su ispitanici iz Like, Korduna i Banovine te Istre, Primorja i Gorskog Kotara, gdje preko 50 posto kućanstava navodi lošiju financijsku situaciju.

U slijedećih godinu dana oko 14 posto kućanstava se nada da će im financijska situacija biti barem malo bolja. Oko 53 posto kućanstava procjenjuje da će im financijska situacija ostati približno ista, ali čak 29 posto kućanstava ocjenjuje da će im biti lošije.

Gotovo polovina kućanstava ne vjeruje u bolju gospodarsku situaciju u narednih godinu dana, pokazalo je također istraživanje. Kućanstva koja se nadaju malo boljoj gospodarskoj situaciji pritom su najmanje zastupljena u Slavoniji (tek 5 posto) a najviše u Zagrebu (14 posto).

Izvor: Dnevno.hr

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code