HRVATSKA NIJE NIČIJA REGIJA

HRVATSKA NIJE NIČIJA REGIJA

17. studenoga, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

Postaje jasno i onima koji su nevjerni Tome, da je u Hrvatskoj sve na prodaju, pa i domoljublje, hrvatske svetinje, svaka usluga se mora platiti. Baš nas zanima, koliko bi i po kojoj osnovi naplatili nekoj hrvatskoj stranci koja nema zastupnika da održi svoju konvenciju, bilo koji stranački skup u saborskim prostorima.

Poanta je da HDZ sa EPP poistovjećuje sebe s Hrvatskom, što je opasan presedan, koji se ipak, zahvaljujući nekome razboritom iz EPP, neće dogoditi

Napisao: mr.polit. Zdravko Cik

Sam skraćeni naziv neodoljivo podsjeća na „EKONOMSKO PROPAGANDNI PROGRAM“ Međutim nije nimalo bezazlen kongres, bezazlenih i nemuštih „PUČANA“ raznih fela i programskih sadržaja i djelovanja na europskoj političkoj sceni. ISTINA&DOMOVINA da se baš puno nebavimo drugima unutar EU, imamo mi u Hrvatskoj, svoj „PUČKI“ problem, koji se zove HDZ.

Izdaja Europe

Srdačno se bilježimo sa štovanjem i svesrdno molimo Vrh HDZ-a, da prestane svojatati, maltrerirati i uzurpirati Hrvatsku, kao zemlju i kao formiranu demokraciju, njene institucije, omalovažavati hrvatske građane, naročito Dragovoljce, veterane branitelje, saborske zastupnike, kao i sve povjesne i kulturne vrijednosti oduvijek srednjo-europske Hrvatske. Prestanite koristiti termin „regija“, uvodeći pomutnju ulizivajući se nekima koji nisu dostojni u Hrvatsku niti kročiti. Europa pokušava oprati svoje grijehe prema Hrvatskoj, što na žalost, hrvatskoga naroda, Vrh HDZ-a nije svjestan, jer glorificira sebe hvaleći sam sebe, za činjenja prema svome narodu, demonstrira veličinu opijenosti osrednjosti sposobnosti organizirati visoko produktivno, tehnološki, civilizacijski i demokratsko društvo. Hrvatska to zaslužuje, nakon izdaje Europe, SAD, kada se je odlučila izboriti za samostalnost. Zar treba podsjećati da smo iz Drugog svjetakog rata izašli kao pobjednici, da smo u Domovinskom ratu napadnuti od Srbije izašli kao pobjednici, a da nam je ta Europa dijelila lekcije otežavala, imala figu u džepu. Zar trebamo uopće komentirati Tajanija, Vučića i slične, koji samo osobne interese gledaju, gladaju da bude dobro za njihove nacije.

EPP skupina liberalno – globalističkih ideja i stavova, neprincipijelnih manipulatora i uzurpatora sa svojim kapitalom ucjenjuju sve oko sebe, tjerajući ih u siromaštvo, ovisnost o uvozu, marginaliziranjem. Neki će komentirati, po što hoćete Hrvatska je dala predsjednicu EU Vijeća, ima članove komisija. Da, to znamo, kao što znamo da HDZ sa svojim pučanima nije spreman na promjene unutar EU, to pokazuju i obnašajuči vlast u Hrvatskoj, gdje nisu u stanju artikulirati interese naroda, nego samo osobne interese dodvorica.

ISTINA&DOMOVINA, Hrvatska nije regija, nije dio nečije regije, a najmanje neka europska regija. Hrvatska je samostalna, suverena, ponosna i lijepa zemlja na jugoistoku Europe, na obalama Jadranskog mora, dio Mediterana, slavne tradicije Dubrovačke Republike.

ISTINA&DOMOVINA, Prema tome, istupi Predsjednika Sabora i Vlade, koji se posipaju pepelom, cinično i krajnje ne korektno, vulgarno i izdajničiki opravdavaju nastojanja da se iznajme saborske prostorije, napadaju narodne predstavnike saborske zastupnike koji su sa dijelom javnosti iznijeli neslaganje sa iznajmljivanjem saborskih dvorana.

Otužno, žalosno i zabrinjavajuće zazvučala je izjava kako „ovaj saziv Sabora vrvi zastupnicima koji funkcioniraju jedino isključivo ili na ispadima ili na netoleranciji ili na primitivizmu.“ Treba li uopće komentar, a posebno ne treba komentirati riječi, kako bi Sabor nešto zaradio. Kao veleumna izjava, eto i Sabor bi punio proračun. Postaje jasno i onima koji su nevjerni Tome, da je u Hrvatskoj sve na prodaju, pa i domoljublje, hrvatske svetinje, svaka usluga se mora platiti. Baš nas zanima, koliko bi i po kojoj osnovi naplatili nekoj hrvatskoj stranci koja nema zastupnika da održi svoju konvenciju, bilo koji stranački skup u saborskim prostorima.

Poanta je da HDZ sa EPP poistovjećuje sebe s Hrvatskom, što je opasan presedan, koji se ipak, zahvaljujući nekome razboritom iz EPP, neće dogoditi.

To pozdravljamo.

Zvanična politika

ISTINA&DOMOVINA, Nažalost, HDZ ne zna da postoje prekrasni dijelovi Hrvatske, poput Trakošćana, Plitvičkih jezera, Slavonije, dvoraca Hrvatskog zagorja, Dalmacija. Vjerojatno nema tajkuna iz njihovih redova koji bi imali tako glamurozan prostor za ugostiti HDZ elitu i njihove pajdaše iz EU. Ipak je to Kongres samo stranaka Pučana koji HDZ-u sliče, i nisu baš oduševljeni Hrvatskom u EU, to je poanta i istina, sve drugo su ideološka zamgljivanja, zablude populističke priče na nivou EU. Kongres bi mogao poslati snažne poruke Hrvatskoj, kojoj predstoji zasjedanje EU, ali u Hrvatskoj zvaničnoj politici nema hrabrosti, znanja i poštenja za primiti poruke organizirati društvo i usmjeriti u tehnološku budućnost. Može se očekivati kurtoazne pohvale, sugrno će ih HDZ polušati preoblikovati za svoju promociju, mo to sada već znamo i nismo ipresionirani, jer Hrvatska neće imati nikakve direktne koristi od Kongresa EPP ma gdje se održavao.

Neka im je vječna slava i hvala! Vama poštovani Dragovoljci i istinski branitelji veliko hvala! T

 

 

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Hrvatski vojnici opet u Puli
  #1 Hrvatski vojnici opet u Puli 22 studenoga, 2019, 09:26

  Povijesno, Pula jest vojni grad. Pula je nastala tako što je bivše carstvo odlučilo da tu napravi najveću ratnu luku, nakon toga se otvorio današnji Uljanik i nastala je Pula. Odlaskom vojske devedesetih godina izgubio se taj dio i po nekoj logici nije čudno što se vratila. Mediji pišu da se područje bivše vojne baze prostire na 2,3 miliona kvadrata, vojska će danas koristiti 83 tisuće, a ostalo je ustupljeno općini Ližnjan. Ono što je tu zanimljivo jest pristanak lokalne vlasti na ponovni dolazak vojske, s obzirom na dugogodišnje zagovaranje Istre kao demilitarizirane zone. Sve u svemu, državni i lokalni PR-ovci napravili su medijski spektakl o ‘velikom’ povratku vojske u Pulu, a radi se o dolasku 140 vojnika. Tako misli kulturni djelatnik Pule Brane Slijepcevic, ali ne pita za vazduhoplove jna

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Snader kleptoman, Mesic dolarski bandit
  #2 Snader kleptoman, Mesic dolarski bandit 20 studenoga, 2019, 19:28

  Na Općinskom sudu u Splitu potvrđeno je da je Mesić lagao o australskim čekovima, da nije predao čekove Zakladi za djecu Hrvatske ni bolnici u Gospiću, piše Hrvatski tjednik.

  “Mesić je prvo na sudu lagao da je je novac dao Zakladi za djecu Hrvatske, a kad su iz te Zaklade odgovorili da to nije istina, rekao je da je ček predao Franji Tuđmanu da ga on preda supruzi Ankci Tuđman”, navodi HT.

  Stoji to u presudi u kojoj je bivši predsjednik Stipe Mesić tužio novinara Slobodne Dalmacije Josipa Jovića zbog tekstova o Mesićevim o čekovima iz Australije.

  Naime, kako je potvrđeno na ovom Sudu, Mesić nije predao čuvene čekove iz Australije ni bolnici u Gospiću pa ni Zakladi za djecu Hrvatske kao što je to ranijih godina tvrdio, a da priča bude do kraja nevjerojatna Mesiću su problem u ovom procesu stvorili čak i njegovi svjedoci, prenosi Maxportal

  Odgovorite na ovaj komentar

<