HRVATSKA DIPLOMACIJA I AFERA SPICE

HRVATSKA DIPLOMACIJA I AFERA SPICE

18. srpnja, 2016.

 

Nakon pet godina i 300 održanih rasprava hrvatsko pravosuđe donijet će presudu u sudskom predmetu «Spice», u kojem bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca i sedmoricu suoptuženika terete da su novcem Podravke pokušali preuzeti vlasništvo nad tom tvrtkom. Presuda će biti objavljena u ponedjeljak 18. srpnja 2016. u 9.30 sati na Županijskom sudu u Zagrebu.

Uz Polančeca i bivše čelnike koprivničke tvrtke Darka Marinca, Zdravka Šestaka, Josipa Pavlovića i Sašu Romca, optuženi su i vlasnik splitske tvrtke SMS Srđan Mladinić, suvlasnik varaždinske Fima Grupe Milan Horvat te zagrebački odvjetnik Zoran Marković, čiju suprugu Dubravku Plejić Marković (na slici) je bivša suspektna ministrica Vesna Pusić usred odvijanja sudskog procesa tijekom 2015. godine postavila za veleposlanicu i stalnu predstavnicu Republike Hrvatske pri UN i OESS u Beču. Zasad nije poznato je li Povjerenstvo za odlučuvanje o sukobu interesa pokrenulo postupak u slučaju novoimenovane hrvatske veleposlanice u Beču. Osim toga, slučajno ili ne, Podravka je od optuženog i bankrotiranog vlasnika splitske tvrtke SMS kupila ime tog brenda veličine tri slova za vrtoglavih 40 milijuna kuna.

Da podsjetimo, Uskok tereti sve optuženike da su pokušavajući preuzeti Podravku tu tvrtku oštetili za vrtoglavih 400 milijuna kuna, te je u završnom govoru prije nekoliko dana zatražio osuđujuću presudu.

Fotografija: www.mvep.hr T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. DALMACIJAVINO
  #1 DALMACIJAVINO 19 srpnja, 2016, 17:43

  Navodno se taj odvjetnik Marković toliko love nakrao da ne mora više raditi. Sad samo šoping, putovanja a ženica na elitnom diplomatskom mjestu u UN. Pa ti vidi i kmeči pred kontejnerom i traži koju plastičnu bocu za 0,50 lipa.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. služba
  #2 služba 18 srpnja, 2016, 19:12

  sad lobiraju s maznutom lovom

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Varaždinski kelner
  #3 Varaždinski kelner 18 srpnja, 2016, 07:30

  Hm, Milan Horvat..? Pa taj je bio konobar u hotelu Trakošćan. Što on zna o dionicama?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code