NAGRAĐENA KNJIGA DAVORA DOMAZETA-LOŠE

NAGRAĐENA KNJIGA DAVORA DOMAZETA-LOŠE

23. rujna, 2015.

admiralovi_zapisi5

Admiral Davor Domazet – Lošo dobitnik je ovogodišnje Nagrade za najbolju knjigu na temu hrvatskog Domovinskoga rata za knjigu „Admiralovi zapisi ili O pobjedi i ljubavi“, na književno-publicističkom natječaju „Bili smo prvi kad je trebalo“, kojeg zajednički organiziraju Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. i Udruga branitelja Domovinskog rata „Zagrebački velesajam“.

To je odlučio prosudbeni sud na čelu s novinarom i publicistom Mladenom Pavkovićem, a na natječaj, koji se kontinuirano organizira još od 2.000 godine, pristiglo je 14 knjiga.

Davor Domazet – Lošo (r.1948., Sinj) tijekom Domovinskog rata obavljao je niz istaknutih vojnih dužnosti, a uz ostalo imenovan je i načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske. Nositelj je jedanaest hrvatskih odličja.

Dosad je objavio šest knjiga. Zanimljivo je da je ovu nagradu dobio i za svoju prvu knjigu „Hrvatska i veliko ratište“ (2002.) i da je jedini koji je zasad dva puta nagrađen za najbolju knjigu iz suvremene hrvatske povijesti.

Knjiga „Admiralovi zapisi“, koja je objavljena u nakladi Udruge hrvatskog identiteta i prosperiteta i Matice hrvatske ogranak Sinj, donosi pregled i osvrt na hrvatsku vojnu pobjedu, na križni put do slobode i izlaska iz komunističkog ropstva, o Junacima Domovinskog rata, prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu te ukazuje da se unatoč svih poteškoća za istinu i pravdu uvijek treba neumorno boriti.

Nagrada se sastoji od „Velike zlatne plakete“, a dodjeljuje se za knjige objavljene od početka rujna prošle godine do istog razdoblja ove godine.

Lani je nagrađena knjiga dr. Andrije Hebranga „Zločini nad civilima u srpsko-crnogorskoj agresiji na Republiku Hrvatsku“.

Nagrada će svečano biti uručena 6. listopada u 11 sati, u dvorani „Brijuni“ na Zagrebačkom velesajmu u Zagrebu, a u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske.

Željko Baća,

predsjednik Udruge branitelja Domovinskog rata „Zagrebački velesajam“T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. klarens
  #1 klarens 23 rujna, 2015, 23:02

  Daj cucku kost
  ================
  Pa makar bio i KOSovac

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code