HRVATIMA SVE DOBRO IDE OSIM POLITIKE

HRVATIMA SVE DOBRO IDE OSIM POLITIKE

25. lipnja, 2016.

 

U svemu smo dobri, čak što više odlični, osim u politici. Tu smo zakazali jučer i danas, a zakazavali su i naši preci, koji su tako bili „složni“i politički pametni, da nismo imali svoju samostalnu i slobodnu državu devet stoljeća. Sad kad je imamo, nakon rata, znoja i krvi, naši političari zbilja nisu normalni. Neke stvari koji oni rade je za umobolnicu. Tako je jedan budaletina izjavila da je Hrvatska „slučajna država“

Piše: Ante Matić

U zgradi na zagrebačkom Jarunu gdje živim, stanovao je i pravi pravcati Kinez, koji se zvao Jage Li. On je bio maestro akupunkture. Tim se poslom bavio njegov otac i otac njegova oca. Kad me bila ukočila kičma, izbockao me po leđima, vratu, ramenima i meni minu bola. Jage prevdeno na hrvatski je Jakov. Jage je katolik kao i ja. Umro je prije godinu dana. Od njega sam puno toga naučio dok bi sjedili u kafiću u našoj zgradi i ljudikali uz čaj i kavu. Naravno i posve normalno; on je uvijek pio čaj, a ja se kladao, malo kava, malo hercegovačka mučenica. Počesto smo zajedno gledali utakmice u našem kafiću,a katkad zajedno išli nedjeljom na misu.

Kad je Perišić zabio golčinu urlali smo, vrištali skakali, derail se, galamili…

Čudesan narod

Pošto bi sudac odsvirao kraj i naši slavili pobjedu, okrenuo se prema meni Jageov sin Ivan Li i rekao: “Slušajte prijatelju vi ste čudesan narod. Ja sam rođen u Zagrebu, a moj otac u gradu koji ima više od 10 mlijuna stanovnika, a nije Peking. U svemu što radite vi ste izvanredni, samo vam ne ide politika. Tu ste, oprostite što moram reći, budale, koji idi sami protiv sebe. Ako se izuzme sport, gotovo sve vrste sportova, sve osalo što radite za vas važi ona Ghandijeva, koja kaže: Bogatstvo bez rada, uživanje bez savjesti, znanje bez karaktera, posao bez morala, znanost bez ljudskosti, religija bez žrtve i politika bez načela.” Tako nekako, kazao je Jagijev sin, moj susjed i prijatelj.

Zbilja, gledajući naše nogometaše kako igraju, pa kad ih čovjek upordi sa našim političarima, ispadne nešto nevjerojatno, nesrazmjerno, nebo i zemlja. Pokuša sam usporediti Modrića, Ćorluku, Rakitića, Vidu, Perišića, Srnu, Mandžukića, Kalinića, Pjacu, Subašića sa Mesićem, Račanom, Manolićem, Boljkovcem, Sanaderom, Josipovićem, Milanovićem, Karamrkom, Petrovom i Oreškovićem. Ma, ostao sam bez riječi i suvisli misli. Onda sam u razgovoru sa Jageovim sinom Ivanom, došao do spoznaje, naravno, kad smo prorašetili hrvatske umjetnike, znatvenike, obične radnike… došli smo, kažem i ne lažem, do porazne spoznaje, da smo u svemu dobri, čak što više odlični, osim u politici. Tu smo zakazali jučer i danas, a zakazavali su i naši preci, koji su tako bili „složni“i politički pametni, da nismo imali svoju samostalnu i slobodnu državu devet stoljeća. Sad kad je imamo, nakon rata, znoja i krvi, naši političari zbilja nisu normalni. Neke stvari koji oni rade je za umobolnicu. Tako je jedan budaletina izjavila da je Hrvatska „slučajna država“, drugi pak da je nagriza i truje neka „ustaška zmija“, treći pak veliča partizanske zlotvore i vrijeđa naše branitelja…i tako redom dalo bi se toliko toga nabrojati od čega bi čovjeka zaboljela i duša i glava.

Naš Luka i slavni Ronaldo

U subotu će se okušati na travnjaku i odmjeriti snage i umijeće, naš Luka i njegov suigrač iz Reala, slavni Ronaldo. Bit će to sudar divova u nogometu. Bit će to kom opanci, kom obojci. Ako bude po Jagijevu mišljenju, Portugalci nemajju šanse. Ako je po Ghandijevu mišljenju, onda smo tu negdje, alpari njima. Jer, nisu ni Portugalci neki vanzemaljci. Naši će njima učiniti ono što su njihovi konkviskadori činili indijaskim plemenima! T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code