HORVATINČIĆU PRIZNANJE ZA HUMANITARNE PRILOGE

HORVATINČIĆU PRIZNANJE ZA HUMANITARNE PRILOGE

14. listopada, 2018.

 

Malo je poznato da je hrvatski gospodarstvenik Tomo Horvatinčić već godinama veliki dobročinitelj. Naime, njegovom zaslugom i njegovim novcem obnovljena je obiteljska kuća prvog hrvatskog nobelovca Lavoslava Ružičke u Vukovaru, a jedan je i od najvećih, ako ne i najveći pojedinačni donator Zaklade „Ana Rukavina“. 2008. godine osnovao je i Zakladu „Tomo Horvatinčić“ (predsjednik Vijeća Zaklade akademik Vladimir Stipetić) koja pruža novčanu i drugu potporu slijedećim aktivnostima, iznimno važnim za Republiku Hrvatsku: unapređenje znanstvenog, umjetničkog i kulturnog razvoja, pomaganje socijalno ugroženim pojedincima i očuvanje, obnovu i unapređenje kulturne i prirodne baštine Republike Hrvatske.

Stoga je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskoga rata91., Tomi Horvatinčiću, uručila – Veliku zlatnu plaketu za njegov dugogodišnji humanitarni rad, kojeg se nije odrekao još ni danas.

Plaketu mu je uručio Mladen Pavković, predsjednik UHBDR91., koji je tom prigodom istaknuo da je to poticaj i ostalim uspješnim hrvatskim gospodarstvenicima da na taj ili sličan način pomažu razvoju Hrvatske. Napomenuo je i da se kod nas vrlo brzo zaboravljaju i dobre strane pojedinaca te da se stječe dojam da neki jedva čekaju ljudske tragedije, kakva se nažalost, dogodila i ovom čovjeku, pa da ga totalno bace u blato.

Duboko dirnut ovim priznanjem, Horvatinčić je rekao da svakodnevno prima veliki broj zamolbi i da se uvijek raduje ako je u mogućnosti pomoći oko rješavanja materijalnih i drugih problema pojedinaca i organizacija.

Na svečanosti su još govorili: prof. dr. Zvonimir Šeparović, bivši veleposlanik Nikola Debelić, general Ljubo Ćesić Rojs i drugi. T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 15 listopada, 2018, 09:58

  Svaqkome se može dogoditi nesreća. Ali se zbohg toiga prvo treba pokajati, ispričati. Horvatinčić je sve to uradio. Tko je još tako postupio? Ovo mu je priznanje za njegovo dobročinstvo, ak sam dobro razumjela, i nitko mu to ne može osporiti.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. zzigho
  #2 zzigho 15 listopada, 2018, 08:03

  Sve to štima, samo nije u šoldima sve.
  neke se stvari ne mogu kupiti novcem.
  Pogotovo kada je u pitanju život.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 14 listopada, 2018, 21:54

  Slažem se.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 14 listopada, 2018, 21:39

  Gospodin Horvatinčić je veliki donator. On je o tome šutljiv za razliku od drugih. Sve čestitke ovom čovjeku na njegovoj humanosti. Lijepo je da su ga se sjetili i uručili mu priznanje.Bravo!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code