HODAK U SISKU

HODAK U SISKU

17. studenoga, 2018.

 

Predavanje „Dobro jutro, lijevom našom“ održat će u srijedu 21. studenoga u 19.30 sati u Dvorani Sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu kolumnist i politički komentator Zvonimir Hodak. Portal Tjedno ima zadovoljstvo biti prvi medij koji objavljuje nove kolumne “Lijevom našom”.

Sisački biskup Vlado Košić pastoralno će pohoditi u četvrtak 22. i u nedjelju 25. studenoga župu Repušnica. Tom prigodom biskup će posjetiti institucije i kapele na području župe, te se susresti sa zajednicama vjernika i župljanima. Pastoralni pohod završava u nedjelju 25. studenoga u 11 sati svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi.

Proslava 90 godina neprekidnog djelovanja Katedralnog zbora „Sv. Cecilija“, održat će se u četvrtak, 22. studenoga u sisačkoj katedrali. Tom prigodom svečano misno slavlje, s početkom u 19 sati, predvodit će sisački biskup Vlado Košić.

Sisački biskup Vlado Košić blagoslovit će u subotu 24. studenoga u 10.30 sati u Cerovljanima (župa Hrvatska Dubica) „bijeli križ istine“ u spomen na 398 ubijenih hrvatskih domoljuba, civila i vojnika, u Drugom svjetskom ratu i poraću s područja Hrvatske Dubice. Nakon blagoslova biskup će u mjesnoj kapeli Sv. Petra i Pavla predvoditi misu zadušnicu za ubijene.

Dan susreta kršćanskih pokreta, zajednica i udruga s područja Sisačke biskupije održat će se u nedjelju 25. studenoga u Velikoj dvorani Pastoralnog centra „Petar Žagmeštar“ katedralne župe u Sisku, s početkom u 16 sati. Predavanje na temu „Doprinos pokreta pastoralu Crkve“, održat će vlč. Andrija Vrane. Nakon susreta, u 19 sati slijedi misno slavlje, kojeg će u katedrali predvoditi sisački biskup Vlado Košić.

Predavanje i predstavljanje knjige „Razumjeti islam“ održat će u srijedu 28. studenoga u 19.30 sati u Dvorani Sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu dr. sc. Aziz Hasanović, muftija i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Molitvu u duhu Taizé-a, kao dio priprave za Europski susret mladih u Madridu, predvodit će u četvrtak 29. studenoga u 19.30 sati u sisačkoj katedrali brat Ulrich. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 20 studenoga, 2018, 00:26

  TKO JE ZVONIMIR HODAK?????

  U PRVOM REDU ,ON JE SKOLASTIČKO-DOGMATSKI ČINOVNIK JEDENE STARE PROFESIJE KOJA JE NIKAL U RUBOVSKO-KASTINSKOM SUSTAVU MATERIJALNIH ODNOSA , A NE OPĆEDRUŠTVENIH INTERESA ,JER JE NJENA SVRHA BILA KAKO POSREDOVATI U PROTURIJEČNIM INTERESIMA VLADAJUĆIH,ODNOSNO ,VLADAJUĆE KASTE . PA JE TAKVA SLUŽBA POSTALA PROFESIJA ZA POSREDOVANJE KOJA JE NAJMANJE IMALA DRUŠTVENI KARAKTER ,MAKAR O NJOJ HEGEL GOVORI KAO O PROFESIJI KOJA IMA DRUŠTVENI KARAKTER. NISAM TAKO PAMETAN ,NI OBRAZOVAN DA PODUČAVAM ILI REPLICIRAM VELIKOM I NENADAMŠNOM FILOZOIFU ,VEĆ ĆU SE POSLUžITI NJEGOVOM SANTENCIJOM KOJA IMA MJESTA U OVOM MOM NEGIRANJU DRUŠTVENOG KARAKTERA OVE PROFESIJE, A ONA JE, CITIRAM HEGELA:NAIME ,NAMJERU DA SE U NAUCI NE ODAJEMO MISLIMA DRUGIH OSLANJAJUĆI SE NA NJIHOV AUTORITET , VEĆ DA SVE ISPITUJEMEO SAMI I DA SE RUKOVODIMO SAMO SVOJIM VLASITITIM UVJERENJIMA ,ILI ,JOŠ BOLJE,DA SVE PROIZVODIMO SAMI I DA JEDINO VLASTITU TVOREVINU SMATRAMO ZA ON ŠTO JE ISTINITO.=KRAJA CITATA.=PA TAKVA PROFESIJA ,KROZ POVIJEST DRUŠTVENIH ODNOSA ,UVJEK JE IMALA INTERESNI KARAKTER ISKLJUČIVO ,VLADAJUĆIH STRUKTURA ,JER ROBOVI ILI U MODERNOM KLASNO-KAPITALISTIČKOM SUSTAVU ODNOSA, RADNICI ,NISU IMALI SVOJE POSJEDOVNO VLASNIŠTVO KOJE BI IH STAVLJALO U POLOŽAJ KORIŠTENJA TUĐE RADNE SNAGE, ILI ŠPEKULATVIIH MANIPULACIJA TRŽITEM RADNE SANGE I NJIHIVIH PROIZVIDA, PA IM TAKVA SLUŽBA NIJE BILA POTREBANA,NE U OVAKVOM SVOJSTVU.PA TIČUĆI SE NJEGOVOG OBRAZOVANJA ,ON JE DRUŠTVENO-POLITIČKA TABULA- RAZA,I NEMA NIKAVIH UMNIH I DUHOVNIH POTENCIJA DA ZNA MISLITI ,A NE ZNATI MSILITI ,ZNAČI PO HEGELU,PREDICIRATI SE KAO BIĆE NESRETNE SVIJESTI KOJE NIKADA NIJE SA SOBOM NI PO SEBI ,JER JE UVIJEK ONOSTRANIO BIĆE.
  PA OBAVJEST O NEKOJ ,NAVODNO, PRIPRENLEJENOJ KNJIZI KOJA GOVORI O NEKOJ ,PO NJEMU ,HRVATSKOJ LJEVICI ILI PREPREME NEKIH KOLUMNI JE PRAVO BLEJANJE ,NEUKOG DRUŠTVENO-POLITIČKOG DVONOŠCA .A ČITATI NJEGOVU PISAN IJU , KONSTATIRALI SMO DA NJEGOV STUPANJ OBRAZOVANJA ODAJE GA ,REKO BI HEGEL, BIĆEM NESRETNE SVIJESTI KOJE NIJE SVJESNO SEBE KAO PREDMETA SVIJESTI NI SVIJETA U KOJEM ŽIVI,PA JE PRAVA LAKRDIJA ČUTI O NEKOJ NJEGOVOJ KNJIZI ČIJI JE SADRŽAJ DRUŠTVENO-POLITRČKOG KARAKTERA ILIPRIPREMLJENIM KOLUMNAMA KOJE SE TREBAJU ,USKORO ,NAĆI U JAVNIM GLASILIMA.JER JE SVAKOM OBRAZOVANOM ČITATELJU PORTALA I FACEBOOKA BILO MOGUĆE ZAPAZITI TE KATOLIČKE,HAJDUČKE DINARSKO-ALTAJSKE DAVORIJE .

  PA POŠTOVANI GOSPODIN HODAK,HODAJUĆI ,ZATUCANI KATOLIČKI ,IDNDOKTRINIRANI ,HOMO-EREKTUS ,SA SVIJEŠĆU NA STUPNJU,REKAO BI HEGEL,NESRETNE SVIJESTI,KADA NAŠ HODAJUĆI DINARSKO-TRIBALNO-ANTROPOIDNI STEPINČEVSKI,POKRŠTENI BALIJA, SE STALNO POJAVLJUJE I IDENTIFICIRA SA SVOJIM KATOLIŠTVOM ,ONIM STEPINČEVSKOG DUHA I NAUMA, ŠTO BIVA RAZVIDNO,SVAKOM ANIFAŠISTIČKOM SLAVENSKOM AUTOHTONOM HRVATSKOM GRAĐANINU, JASNA PREDLODŽBA O KOME JE RIJEČ I TKO JE AUTOR TOG PANFLETA ILI KATOLIČKO-STEPINČEVSKE PASQUILE , PRAVNIK,KOJI NIKADA NIJE NAUČIO MISLITI OSIM SLUŠATI I VJEROVATI U POSTULATE ,ZLOČINAČKE CRKVE .

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code