HNS: SPASILI SMO AGROKOR, TURISTIČKU SEZONU I ŠKOLSTVO

HNS: SPASILI SMO AGROKOR, TURISTIČKU SEZONU I ŠKOLSTVO

14. travnja, 2018.

 

 

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u obilasku županijskih organizacija stranke, prvo je posjetio Senj, gdje je govorio o ulasku HNS-a u Vladu te o obrazovnoj reformi.

Svima je sada jasno da je naša odluka da uđemo u Vladu RH bila dobra: da nismo, Agrokor bi bio u stečaju, poljoprivrednici i dobavljači ostali bi bez 600 milijuna eura, a 30 tisuća ljudi bez posla. U vrijeme turističke sezone imali bismo gospodarski kolaps. Reforma obrazovanja vjerojatno bi bila zaustavljena ili bi je vodila Željka Markić i njoj slični. Jasno je da je naša odluka bila dobra i odgovorna za cijelu zemlju“, rekao je Vrdoljak uoči sastanka sa županijskom ogrankom stranke u Ličko-senjskoj županiji.

Nikada nitko, sve do dolaska ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, nije uveo reformu u učionice, poručio je Vrdoljak te dodao kako su HNS i ministrica Divjak sa svojim stručnim timom prvi to učinili.

Nitko ne može zaustaviti reformu koju smo započeli, put je zacrtan i svi koji misle da će je uništiti poručujem da nemaju šanse“, rekao je Vrdoljak.

Najesen počinje eksperimentalna primjena kurikularne reforme te će među 72 škole iz Hrvatske sudjelovati i dvije škole iz Ličko-senjske županije: jedna je u Gospiću – OŠ dr. Jure Turića, a druga u Udbini – OŠ kralja Tomislava. Nadalje, modernizacijom strukovnog obrazovanja, škole poput, SŠ Pavao Ritter Vitezović u Senju, obrazovat će mlade ljude spremne za tržište rada.

Predsjednik ŽO HNS-a Ličko-senjske županije Krunoslav Tomljanović naglasio je važnost izgradnje AC Žuta Lokva koja bi osigurala prometnu povezanost stanovnika kontinentalne i priobalne Hrvatske.

HNS je poznat po tome da se uspješno hvata u koštac s dugogodišnjim problemima. Trideset godina se pričalo o autocesti Zagreb – Split, a izgradila se tek kad je HNS preuzeo odgovornost za to. Dvadeset godina se priča o potrebi modernizacije i reforme obrazovanja, ali tek kad je HNS preuzeo odgovornost za to ona je početkom tjedna napokon došla do učionica. Isto tako vjerujem da će AC Žuta lokva biti dovršena u mandatu ove Vlade, zahvaljujući i doprinosu HNS-a“, rekao je Tomljanović. T

 

 

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Guzonja
    #1 Guzonja 14 travnja, 2018, 10:03

    Da je hrvatska nepotrebna stranka (hns), na čelu s prdoljakom soasila, doista je pretjerana laž. Drpaju gdje stignu u režiji srećka ferenčaka i podsjećaju na dane kradimira čačića, babetine pusić i udbaškoga odiseja, navodnoga beusa pa još i richembergha gorana bosanskoga. Glupa pok savka kome li je stranku pr(i)epustila… Ali, živjet će i to izdržati junački hrvatski narod.Sve je vrlo slično guzonji bogatunu. Za dom – spremni! Bog i Hrvati!

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code