HINA ZANEMARUJE BRANITELJE

HINA ZANEMARUJE BRANITELJE

2. siječnja, 2019.

 

Jeste li primijetili na portalu Hrvatske izvještajne novinske agencije (HINA), čija je djelatnost prikupljanje i razašiljanje što potpunijih činjeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbivanjima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenog, političkog, kulturnog i gospodarskog života, koja je vijest već danima (od 27. 12.2018.) na prvom mjestu, odnosno koja se ne miče s ekrana? Riječ je o vijesti (s velikom fotografijom, kao „razglednica!“) s održanog zagrebačkog prosvjeda „Srce za Davida“, a na kojem se okupio iznimno mali broj ljudi, koji su se solidarizirali s prosvjednicima u Banjoj Luci (Republika Srpska).

S druge pak strane, u Beogradu se svakodnevno održavaju prosvjedi protiv predsjednika Republike Srbije, a na kojima se okuplja na desetine tisuća ljudi, a o tome tek tu i tamo daju neku vijest.

Ili pak, kad protestiraju ili imaju neku hvale vrijednu akciju hrvatski branitelji, od Vukovara, Zagreba, Škabrnje, Knina pa do Dubrovnika o tome HINA ne izvještava ili pak daje prikaz kao da se igra neka „seoska nogometna utakmica“, a više puta čak ni to.

Po čemu je i zašto za HINU toliko važno što se događa u Banja Luci? Ne sjećamo se da su malo više od nekoliko redaka posvetili protjeranim i ubijenim Hrvatima u Bosanskoj Posavini, odnosno životu tih ljudi koji su ostali živjeti u svojim domovima na tom području, a još manje se sjećamo da je netko u Zagrebu protestirao što se Hrvati ne vraćaju tamo gdje su godinama živjeli i radili tj. u sadašnju Republiku Srpsku?

Prosvjed „Srce za Davida“ možebitno zaslužuje i u Hrvatskoj nekoliko redaka, ali takav prostor i to (danima) na internetskoj stranici HINE – nikako!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code