HHO: UPRAVA HAJDUKA DEMONSTRIRA DIVLJAŠTVO

HHO: UPRAVA HAJDUKA DEMONSTRIRA DIVLJAŠTVO

10. listopada, 2018.

 

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 10. kola HT prve Hrvatske nogometne lige, te su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja.

HNK GORICA – HNK RIJEKA 2:1

Susret 10. kola HT 1.HNL između HNK Gorice i HNK Rijeke odigrao se 6. listopada na stadionu Radnik u Velikoj Gorici pred oko 2.600 ljudi, od kojih oko 150 pripadnika Armade (HNK Rijeka).

Susret je protekao u sportskom i korektnom ozračju, bez ikakvih navijačkih incidenata.

NK RUDEŠ – GNK DINAMO 0:3

Susret 10. kola HT 1.HNL između NK Rudeša i GNK Dinama odigrao se 7. listopada, na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu pred oko 1000 ljudi, od kojih oko 280 pripadnika Bad Blue Boysa (GNK Dinamo).

Susret je protekao u sportskom i gotovo korektnom ozračju, s izuzetkom 75 min kada BBB pale tri baklje ali bacaju pod noge na što su ih vjerojatno natjerali ostali Dinamovi navijači.

HNK HAJDUK – NK OSIJEK 0:2

Susret 10. kola HT 1.HNL između HNK Hajduka i NK Osijeka odigrao se 7. listopada, na stadionu Poljud u Splitu, pred oko 8.500 gledatelja, od kojih oko 4.000,00 pripadnika Torcide (HNK Hajduk) te oko 50-tak pripadnika Kohorte (NK Osijek).

U 70 min Torcida pali 6 baklji i jednu dinmu napravu i 3 bjeskalice.

NAPOMENA:

(Ne)iznenađuje činjenica da mediji opet nisu objavili (i to niti jedan) da je na utakmici HNK Hajduk – NK Osijek upaljeno 5 baklji i 3 bljeskalice.

Međutim, isto se dogodilo kada su mediji u Hrvatskoj uporno pisali da je na utakmici Anderlecht – GNK Dinamo upaljena samo jedna baklja, koja je ubačena na teren, iako su se na snimkama TV-a i portala vidjele još tri baklje.

Postavlja se dakle pitanje je li dužnost medija lagati, svjesno i namjerno, i time poticati na divljaštvo i huliganizam, ili im je cilj objektivno izvještavati javnost o tome što se događa na stadionima i time se aktivno uključiti u borbu protiv huliganizma, piromanije i svih drugih oblika dviljaštva na stadionima, u skladu sa pravilima UEFA-e i hrvatskim zakonima.

Uprava Hajduka i ovaj puta nije predsjedniku Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava, 100% invalidu, odobrila adekvatnu ulaznicu za promatranje utakmice, već ga je ponovo uputila u prvi red B lože, što je 33. red, a njemu je to tehnički neizvedivo. Prema tome, i sama uprava kluba demonstrira ‘divljaštvo’, protuzakonito ponašanje i antagonizam prema ‘nepoćudnim osobama’. Stoga smo promatranje utakmice obavili na ‘drugi način’.

Za Hrvatski helsinški odbor:

Ivan Zvonimir Čičak T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code