ZAJEDNICA BOSANSKIH HRVATA KOD PREDSJEDNIKA IVE JOSIPOVIĆA

ZAJEDNICA BOSANSKIH HRVATA KOD PREDSJEDNIKA IVE JOSIPOVIĆA

13. listopada, 2014.

predsjednik-RH-predsjednik-Budnice Custom

Čelnici Budnice hrvatske – zajednice bosanskih Hrvata posjetili su hrvatskog predsjednika dr. Ivu Josipovića na Pantovčaku kako bi ga upoznali s postojanjem ove mlade, ali brzorastuće stranke, koja već sada broji više od 1.000 članova, od svog osnutka u srpnja ove godine. Ujedno su iznijeli i svoje mišljenje oko izbora u Bosni i Hercegovini, kao i položalju bosanskih Hrvata u Lijepoj našoj.

Predsjednik Budnice Dragan Martinović istaknuo je predsjedniku Josipoviću tom prigodom kako su s njim za razgovor na Pantovčak stigli kao politički predstavnici bosanskih Hrvata kojih je u Hrvatskoj više od milijun, a samo u Zagrebu svaki peti stanovnik danas je porijeklom bosanski Hrvat.  Istaknuo je i predsjedniku države kako naspram tako impozantnog broja žitelja kao i velikog obola u svim društvenim aspektima države, bosanski Hrvati danas su više nego ikada na margini interesa vlasti, institucija, hrvatskog društva, kojega oplemenjuju svojim marljivim i vrijednim radom. U takvoj neželjenoj praksi proteklih godina predsjednik Ivo Josipović pokazo je zanimanje za bosanske Hrvate, ali ostaje i činjenica da se pitanje političke potpore ne može aktualizirati samo uoči izbora radi glasova i potpore bosanskih Hrvata nego suradnja s bosanskim Hrvatima mora biti stalna i konstruktivna.

Dragan Martinović je naglasio predsjedniku i kako na stalne upite medija i hrvatske javnosti koga će u predsjedničkoj kampanji podržati Budnica hrvatska, jasno odgovaramo svima – one koji bosanske Hrvate doživljavaju kao partnere, uvažavaju  veliki obol bosanskih Hrvata hrvatskom društvu, napore koje ulažu u gospodarstvo, kulturu, sport…

Predsjednik Josipović izrazio je potporu političkom organiziranju bosanskih Hrvata, kako u Hrvatskoj tako i u Bosni i Hercegovini gdje danas izlaze na izbore, izražavajući zanimanje za rad novoosnovane stranke čiji su članovi uglavnom poduzetnici koji djeluju na realnom sektoru, te su u politiku ušli nakon ostvarenih zavidnih poslovnih karijera, želeći svima, ali u prvom redu bosanskih Hrvatima pružiti bolju budućnost.

Čelnici Budnice i predsjednik Jospiović složili su se kako će ponoviti zajednički susret i u studenom kroz neke zajedničke akcije, te posjet članovima Budniice izvan Zagreba.

Dragan Martinović,

predsjednik Budnice hrvatske – zajednica bosanskih Hrvata

. . .

Zahvaljujemo na Vašem medijskom zanimanju za rad i djelovanje Budnice Hrvatske – zajednice bosanskih Hrvata.

Za sva pitanja i informacije u cijelosti Vam stoji naš PR odjel – mob: 099 7335 130; mail: [email protected]

Odjel odnosa s javnošću

Budnica Hrvatska – zajednica bosanskih HrvataT

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code