KUJUNDŽIĆ U EMISIJI MARKOV TRG: REFERENDUM TREBA PODRŽATI

KUJUNDŽIĆ U EMISIJI MARKOV TRG: REFERENDUM TREBA PODRŽATI

24. rujna, 2014.

milankujundi Custom

Gostujući u utorak u emisiji ‘Markov trg’na Z1 televiziji Milan Kujundžić je najavio kako će vjerojatno u listopadu objaviti svoju kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske te je kasnije dodao  ako u finalu, u drugom krugu bude s Josipovićem ili Kolindom Grabar Kitoarović ni jedno od njih dvoje se sa njim neće moći nositi.

Komentirajući skidanje dvojezičnih ploča u Vukovaru Kujundžić smatra da je cijela priča oko dvojezičnosti izmišljena kako bi se preusmjerila pozornost javnosti sa stvarnih problema u kojima se Hrvatska nalazi. Smatra da je pitanje dvojezičnosti zapravo problem političke korupcijekada je HDZ trgovao sa srpskom manjinom, a sada je to SDP iskoristio. Jedni i drugi za svoje ciljeve koriste srpski narod i stradanje Vukovara. Branitelj Darko Pajčić koji je nakon nasrtaja policajca Saše Sabadoša ostao teški invalid bez polovine lubanje nepotrebno je dva puta stradao zbog tih političkih igara. To je tragedija da netko tko se borio za ovu zemlju strada od ruke svojeg policajca. Jednog dana kada rane u Vukovaru zacijele, kada Srbija plati ratnu odštetu moći će se razgovarati o ovome, ali sada, igrati se sa postocima kao ove dvije stranke to je nedopustivo.

Referendum za promjenu Izbornog zakona treba podržati jer je ovakav Zakon najveće zlo, glavni uzrok ovakve situacije i bez promjene tog Zakona nema demokratizacije Hrvatske. Protivljenje vodećih stranaka je zapravo strah vodstva tih stranaka da će izgubiti mogućnost manipuliranja i postavljanja poslušnika, jednako zastupnika kao i stranaka u Sabor koji niti govore u saboru ili ih uopće tamo nema. Ovakav sastav današnjeg Sabora je najveća hrvatska sramota, smatra Kujundžić.  NajavePeđe Grbina kako će na kraju ipak Ustavni sud odlučivati o sudbini referendumskog pitanja smatra prevarantskom igrom i procedurom kojom se pokušava zaustaviti želja naroda. Objašnjenje šefa HDZ-a kako referendum ne rješava pitanje nerazmjerne zastupljenosti Hrvata u dijaspori Kujundžić smatra jeftinim izgovorom te da je Karamarko to mogao i malo vještije sročiti. Na pitanje o položaju zamjeniku predsjednika HDZ-a Dragi Prgometu, kaže da je takav položaj u stranci njegov izbor, ali da on ne bi trpio sve to što Prgomet trpi.

O bivšem i sadašnjem predsjedniku Stipi Mesiću i Ivi Josipoviću smatra da su učinili puno štete za Hrvatsku. Demagogija i efekti medijskog zavaravanja su tri puta prevarili hrvatski narod, ali sada je vrijeme da hrvatski narod prepozna prevaru i ne dozvoli da i četvrti puta bude izabran predsjednik koji radi protiv njegovih interesa. Treba sada o svemu razmišljati, a ne kasnije ići po gostionicama, pričati kako je loše. Neka izađu na izbore i ne dozvole da o njima odlučuje manjina što se dogodilo zadnjih petnaest godina. Problem kadrovskog sastavau Uredu predsjednika RH jest što ljudi koji tamo sjede nisu domoljubi. Stoga smatra da je potrebna lustracija svih dužnosnika sa ispostavljanjem računa za ono što su raduili. Komentirajući napise u knjizi ‘Zagreb Indoors’ bivšega veleposlanika Srbije u Hrvatskoj Radivoja Cvetičanina,  gdje opisuje sastanke s Ivom Josipoviće 2007. godine u restoranu Vinodolu gdje mu je Josipović donosio mnoštvo dokumentacije sa suđenja za ratne zločine Kujundžuićsmatra ako je istina da je to Josipović radio onda je to za osudu  i zahtjeva sankciju. Svakako smatra da bi predsjednik Josipović morao izaći pred hrvatsku javnost i objasniti te kompromitirajuće navode bivšega srpskog veleposlanika u Hrvatskoj. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code