HHO: HRVATSKI NAVIJAČI SU DEMONSTRIRALI VISOKU SPORTSKU KULTURU

HHO: HRVATSKI NAVIJAČI SU DEMONSTRIRALI VISOKU SPORTSKU KULTURU

18. srpnja, 2018.

 

 

Pridružujući se bezbrojnim čestitarima povodom osvajanja drugog mjesta hrvatske nogometne vrste na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava upućuje iskrene čestitke HNS-u kao nositelju i organizatoru koji je stvorio uvjete za kvalitetno djelovanje naše nogometne reprezentacije. Čestitke upućujemo svim hrvatskim reprezentativcima, ali i svima onima u tehničkoj ekipi koji su dali srce i dušu za hrvatski nogomet.

Posebnu čestitku upućujemo izborniku Zlatku Daliću koji je hrvatskoj vrsti unio novu dušu, čestitamo kapetanu repezentacije Luki Modriću, a posebno za dodijeljenu mu Zlatnu loptu kao najboljem igraču na mundijalu.

No, nadasve čestitamo hrvatskim navijačima u domovini i inozemstvu, svim građanima i prijateljima ‘dobre volje’, koji su ne samo zdušno bodrili reprezentaciju, nego su pokazali kako se to može raditi po najvišim standardima ideje ljudskih prava. Usprkos visoko užarenim emocijama, tijekom svih ovih jednomjesečnih događanja nije zabilježen niti jedan incident, a hrvatski su navijači, kao i svi drugi koji su navijali za Hrvatsku, demonstirali visoku sportsku kulturu, civiliziranost u ponašanju i odnosu prema svojima, ali i prema suparnicima, što treba ostati i postati trajan uzor ponašanja na stadionima i izvan njih. Na taj način najučinkovitije se izbijaju argumenti raznim zagovornicima teorija urote i dežurnim zlovoljnicima. Vjerujemo i nadamo se da će se ovo ozračje prenijeti na hrvatska sportska borilišta, sukladno onim idejama koje je i HHO zastupao posljednih šest godina vodeći projekt „Izravna prevencija navijačkoga nasilja“.

za Hrvatski helsinški odbor

Ivan Zvonimir Čičak T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 18 srpnja, 2018, 16:42

  Svaka čast Daliću.
  Dajte mu i više nego što imam najprimamljivije ponude.
  Takvog skromnog i autoritativnijeg nismo imali od tate Ćire.
  Zato ga voli cijela zemlja.
  navijači su stvarno pokazali visok stupanj kulture navijanja.
  Pogotovo oni naši u Stuttgartu zbog kojih je njemačka policija imala najbolji način organizacije kada je igrala Hrvatska.
  svaka čast, bez ijednog incidenta.
  Pogotovo na dočeku u zagrebu.
  Neka svijet vidi koliko nas ima u ovakvim prilikama i kako mi to radimo.
  zato su nam i posvetili toliki medijski prostor.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code