IZVJEŠĆE HHO-a S UTAKMICA HRVATSKOG KUPA

IZVJEŠĆE HHO-a S UTAKMICA HRVATSKOG KUPA

9. studenoga, 2012.

1e4f63c54ba45005ca09d7dd5a7b8dd1 xxl

Dinamo:Zadar 2:3

U Zagrebu, na stadionu Maksimir, u nazočnosti nekoliko stotina navijača, od čega 100 do 150 pripadnika BBB-a, smještenih na istočnoj tribini. Na početku utakmice Bad Blue Boys su otvorili svoj ”koncert” nasilja i divljaštva skandiranjem ”tučemo policiju ko šugave pse”, u 19. minuti viču ”Mamiću cigane, odlazi iz svetinje”. U 21. minuti ”HNS pederi, nogomet ste sjebali”. U 40. minuti BBB viču ”ne daj se, Nikica”, krajem poluvremena opet ”Mamiću cigane”. U drugom poluvremenu BBB su upalili baklje i dimne bombe. Policija i redari intervenirali su i priveli 2 piromana, kojom prilikom je došlo do naguravanja između redara i policije s navijačima. Nakon toga, antinavijačka skupina BBB-a pokazala je nepojmljivo divljaštvo i prostakluk skandirajući: ”Mamiću, Mamiću, jebemo te mi, ti nisi Dinamo, Dinamo smo mi; Mamiću, Mamiću, jebemo ti sve, majku, ženu, obje kćeri maloljetnice”. U 87. minuti BBB su, nakon izjednačenja Zadra, ovacijama pozdravili njihov zgoditak i potom napustili stadion. Na istočnoj tribini ostalo je 20-ak navijača razbacanih po čitavoj tribini koji su se dovikivali različitim prostaklucima.

HHO se ovaj puta želi očitovati o izjavi ”fantomske” grupe koja sebe titulira nazivom ”Zajedno za Dinamo”. ”Zajedno za Dinamo” nije nigdje registriran u skladu sa zakonima RH, niti se znaju imena i prezimena osoba koje čine tu skupinu. Dosad se jedino kao pripadnici te skupine detektiraju Dragutin Nemec, zaposlen u biblioteci Pravnog fakulteta u Zagrebu, Tomas Bauer, koji se predstavlja kao poslovni čovjek, i Tin Gazivoda, predstavnik zaklade ”Otvoreno društvo” u Hrvatskoj. Prema našim pouzdanim informacijama, izjave piše Dragutin Nemec. Sramota je za jednu instituciju kao što je Pravni fakultet, da njihov zaposlenik širi govor mržnje i podupire divljaštvo na stadionima blateći pri tom i vulgarnim riječima nevladine udruge za ljudska prava koje se bore protiv rasizma, šovinizma i svih oblika nasilja u društvu a posebno u športu. HHO je navikao da ga takvi poput Nemeca i njegovog društva te pojedinih medija tituliraju kao plaćenike, što je bila praksa u Tuđmanovo vrijeme, a kao mentalitet ostalo je i danas. Ono što je žalosno, pojedini mediji bez ikakve provjere prenose napise Dragutina Nemeca kao gotove činjenice, bez provjere.

NK Osijek – NK Istra 1961 3:2

Utakmica je protekla u korektnoj navijačkoj atmosferi.

HNK Hajduk – RNK Split 2:1

Utakmicu je promatralo oko 9000 navijača. Atmosferu na stadionu je pokvarilo skandiranje ”HNS pederi nogomet ste sjebali”  te ”Kerume Turčine, napuši se kurčine” već u 33. minuti. U 43. minuti je zapaljeno nekoliko baklji i podignut transparent u spomen nedavno preminulom Marijanu Biliću Kovačiću Kovi. Ovoga puta uobičajena bakljada je uranila tako da su baklje i dimne bombe gorile već u 54 minuti. Tijekom cijele utakmice zapaljena je još nekolicina nekontroliranih baklji bez realnih povoda.

Za Hrvatski helsinški odbor

Ivan Zvonimir Čičak, Predsjednik T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code