HAPR EXPLOSION,  THE MARSHMALLOW, NOTEBOOKS,  DENIS KATANEC, DOX ANALOGX I  CLOUD 68  U ŠIBENIKU

HAPR EXPLOSION, THE MARSHMALLOW, NOTEBOOKS, DENIS KATANEC, DOX ANALOGX I CLOUD 68 U ŠIBENIKU

28. srpnja, 2015.

VIZUAL-SuperUho-2015.-by-Miron-Milić-Andro-Giunio

Još samo nekoliko dana preostalo je do početka drugog izdanja SuperUho Festivala koji će se održati od 3. do 5. kolovoza u neobičajenom prostoru za festivalsku namjenu – velebnoj šibenskoj tvrđavi sv. Mihovil. Na gradskoj plaži Banj bit će smještena Iskonova pozornica na kojoj će se odvijati noćni DJ program, ali i nastupi kantautora u kasnim popodnevnim satima.
Ovom prilikom SuperUho najavljuje pet novih izvođača nastavljajući niz vrsnih glazbenika kao predstavnika uzbudljvih žanrova. Ovoga puta radi se o regionalnim bendovima koje su SuperUhi izabrali ravnajući se po kvaliteti stranih izvođača u cilju da predstave najbolje undergroudn bendove s regionalne scene: HAPR EXPLOSION / THE MARSHMALLOW NOTEBOOKS / DENIS KATANEC / DOX ANALOGX / CLOUD 68.
Usnoharmonikaš Igor Djeke – Iggy, prvi put je kao Harp Explosion nastupio 2009. godine i od tada je svoj one man band projekt predstavio mnogim regionalnim i inozemnim klubovima. Harp Explosion koristi moderni pristup one man band formi koji se preciznije naziva harmonica looping. Iggy uz pomoć svoje prepoznatljivo prljave usne harmonike gradi autorski garage blues repertoar nasnimavajući uživo rifove i teme na već postojeće loopove bubnja.
Nakon što je pod starim imenom Marshmallow u kućnim uvjetima snimio više od deset, a manje od petnaest albuma (nije siguran), Matija Habijanec je pod novim imenom The Marshmallow Notebooks snimio istoimeni album koji se prvo pojavio na internetu kao besplatni download, pa na mnogim godišnjim listama najboljih albuma u regiji, a onda i na vinilu koji je izašao za improviziranu izdavačku kuću Noisy Night. U proširenoj postavi The Marshmallow Notebooksa koja će nastupiti na SuperUhu su još i Vlado Mlady (stand-up bubanj), Ana Franjić (akustični bas) i Matko Botić (mandolina).
Denis Katanec zagrebački je kantautor i glavna pokretačka snaga bendova Felon i Denis Katanec Okanagan LTD. Iza sebe ima album Jasno, nečujno, a suviše glasno (Felon), tri eksperimentalna albuma napisana i snimljena u 24 sata Sveska bijednih I , II, III , Sve moje Laurie s bendom DKOkanaganLTD, te hvaljeni solo album Pejotl koji izdaje u lipnju ove godine. Odsvirao je preko 100 koncerata u cijeloj regiji, a jedni od zapaženijih bili su njegovi nastupi prije američkog singer-songwritera Damiana Jurada te Damira Avdića. Trenutno radi na snimanju novog albuma benda Felon, te sudjeluje u novonastalom projektu Brodolomci.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code