OTVARANJE BAZENA U TOPUSKOM ZA TIJELOVO

OTVARANJE BAZENA U TOPUSKOM ZA TIJELOVO

27. svibnja, 2013.

Topusko foto

Prema najavama turističkih djelatnika iz Topuskog, na državni blagdan Tijelovo, 30. svibnja, predviđeno je službeno otvaranje vanjskih ljetnih bazena. Prema mišljenju mnogih uvaženih hidrologa termalna voda kojima obiluju kupališta i toplice u Topuskom po svojoj kvaliteti spadaju u red među prva tri takva prirodna kupališta u EU i jedno od vodećih lječilišta u srednjoj Europi.

Termalna vrela kojima Topusko obiluje vjerojatno su posljednji ostaci tercijarne vulkanske erupcije prije oko pedeset milijuna  godina. Podatci o temperaturi vode različiti su i kreću se od 49,5°C do 68°C, pa se voda još dodatno rashlađuje prije punjenja bazena. Na osnovu prosječne temperature vode pretpostavlja se da voda izbija na površinu s dubine od oko 1500 metara.

Topusko se nalazi sedamdesetak kilometara južno od Zagreba, između Karlovca i Siska, a upravno, pak, u Sisačko – moslavačkoj županiji. Prema nekim neslužbenim najavama predviđa se tijekom ljetnih mjeseci uspostava jednodnevne kao i vikend turističke autobusne linije iz Zagreba po popularnim cijenama, a sve u cilju popularizacije tog nedovoljno  javnosti poznatog termalnog kupališta.

Sve ostale obavijesti mogu se pronaći na internetskim stranicama Turističke zajednice Općine Topusko: http://www.turizam-topusko.com/ .T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code