GRADONAČELNICA SE ŽALI DA JE PROGONI SISAČKA POLICIJA

GRADONAČELNICA SE ŽALI DA JE PROGONI SISAČKA POLICIJA

22. lipnja, 2017.

 

Ja sam četiri godine proteklog mandata strpljivo nakon svake HDZ-ove konferencije za medije i lažnih optužbi dostavljala sisačkoj policiji opsežnu dokumentaciju temeljem njihovog zahtjeva. Čak i kada je tu dokumentaciju kao zaposlenica Policijske uprave sisačko-moslavačke „obrađivala“ tajnica sisačkog HDZ-a.
Malo manje strpljenja sam imala kada su mi dostavili poziv na razgovor u svojstvu građanina malo prije 22 sata navečer uz dramatičan dolazak „marice“ koja mi je prepriječila put jer, eto baš nisu mogli do mene tijekom dana iako mi je ured udaljen točno šest metara od njihovog… stoji u pismu ministru Božinoviću

Napisao: Viktor Huebner

Sisačka policija protiv sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček planira podići optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira objavila je sama Ikić Baniček na Facebooku obavijest koju je dobila iz policije.
Ona je kako smatra policija 12. svibnja kao gradonačelnica u svom pisanom aktu vrijeđala i omalovažavala državno tijelo Službu kriminalističke policije PU sisačko-moslavačke i policijske službenike čime je, stoji u obavijesti policije, počinila prekršaj.

O svemu se oglasila i Ikić Baniček koja je poslala pismo ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću, ali i objavila ga na Facebooku:

Poštovani ministre Božinoviću,
vjerujem da svaki ministar želi iza svojeg mandata ostaviti neki projekt, rezultat rada, neki trag u povijesti ministarstva, ali u 11. danu vašeg mandata, nisam očekivala da je politička represija, lažne optužbe za verbalni delikt i diskriminacija gradonačelnice jednog Grada zbog moje „krive“ stranačke pripadnosti, baš „projekt“ s kojim želite ostaviti trag. Dakle, ja sam četiri godine proteklog mandata strpljivo nakon svake HDZ-ove konferencije za medije i lažnih optužbi dostavljala sisačkoj policiji opsežnu dokumentaciju temeljem njihovog zahtjeva. Čak i kada je tu dokumentaciju kao zaposlenica Policijske uprave sisačko-moslavačke „obrađivala“ tajnica sisačkog HDZ-a.
Malo manje strpljenja sam imala kada su mi dostavili poziv na razgovor u svojstvu građanina malo prije 22 sata navečer uz dramatičan dolazak „marice“ koja mi je prepriječila put jer, eto baš nisu mogli do mene tijekom dana iako mi je ured udaljen točno šest metara od njihovog. Ministre, Sisak je vrlo miran i siguran Grad u kojem žive dobri, obiteljski ljudi, nenavikli da ih se tretira kao da živimo u policijskoj državi. Stoga možete zamisliti moje iznenađenje kada su mi dva policijska službenika jučer uručili Obavijest o podnošenju optužnog prijedloga protiv mene kao gradonačelnice Grada Siska jer sam navodno u dopisu upućenom Službi kriminalističke policije „vrijeđala i omalovažavala službeno tijelo i policijske službenike“.
Ovaj najnoviji biser sisačke policije ne mogu protumačiti nikako drugačije nego kao politički pritisak na mene nakon što sam suvereno pobijedila na izborima, no problem je što se kao sredstvo političkog pritiska koristi policija, koja nikada i nikako ne bi smjela biti alat u rukama politike već neovisno i stručno tijelo, što u sisačkom slučaju nažalost nije.
Policija je možda imala drugačiji položaj u društvu 1976. godine, kada je napisan Zakon prema kojem me danas lažno optužuju za verbalni delikt. Ja razumijem da su nalogodavci ovoga nervozni i uznemireni jer mi uza sve napore policije ništa ne mogu prigovoriti niti staviti na dušu, no smatram da policija ne bi trebala služiti njihovim političkim interesima. No, to je samo moje skromno mišljenje.
Srdačno vas pozdravljam,

Kristina Ikić Baniček, gradonačelnica Siska T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. AS
  #1 AS 24 lipnja, 2017, 16:03

  Frano bolje ti je da trosis vrijeme na proucavanje istine i povijesti nego da se bavis teskim i nepromisljenim izjavama kojih bi se sramio svaki normalan covijek.Bavit se temama koje nisu za tvoj stupanj intelekta i onda se cudit da te blokiraju, moze samo onaj ko nezna normalno argumentirat i komunicirat vec samo siri mrznju, lazi i zali vjerojatno za necim cega vise nema i nece vise nikad biti.
  A sad idi pa malo citaj:-)

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 23 lipnja, 2017, 20:31

  Da podnijeli su prijavu, pa su ju povukli.
  Vidli su da su u krivu.
  Sad se svi nek ispričaju koju su je napali.
  Samo kaj se ona zna branit, svaka čast.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 22 lipnja, 2017, 19:52

  Ova gradonačelnica je partizanski pionir. Dosta?

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. FRANO
  #4 FRANO 22 lipnja, 2017, 17:16

  POŠTOVAN REDKCIJO,VAMPIRSKI ČOPOR STEPINČEVSKIH INDOKTRINIRANIH KATOLIKA, KOJI DIRIGIRJU TEHNIKOM FACEBOOKA SU ME BLOKIRALI NA MJESEC DANA ,DA SE NEMAM PRAVO OGLASITI NI NAJEDNOM PORTAU OSIM VAŠEM I JOŠ DVA PORTALA,PA OVIM PUTEM ,ŠALJE OBAVJEST MOJIM PRIJETELJIMA I POZNANIICIMA,KAKO SLIJEDI:
  OBAVJEŠATVAM M OJE PRIJATELJE I POZNANIKE KOJI SU NASLONJENI NAM MOJ MARXISITIČKI PORTAL,DA SU ME STEPINČEVI VAMPIRI, ČOPOR INDOKTRINIRANIH KATOLIKA, KOJI DIRIGIRJU TEHNIKOM FACEBOOKA,BLOKIRALI NA MJESEC DANA, SAMO ZATO ŠTO ODGOVARM NA OPTUŽBE KLERIKALNO STEPINČEVSKIM KATOLICIMA PREKO JAVNIH PORTALA,ALI MOJI ODGOVORI SU POTKRIJEPLJENI ARGUMENTIMA ,ONIM ARGUMENTIMA KOJI SU DO DANS PROVJRENI I UVAŽENI KAO POVIJESNO ISTINIT. ZAHVLJUJEMPOŠTOVANOJ REDAKCIJI TJEDNO!!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code