GRADONAČELNICA ĆE IPAK POSJETITI GROB JANKA BOBETKA, A MOŽDA ĆE U SISKU DOBITI I ULICU

GRADONAČELNICA ĆE IPAK POSJETITI GROB JANKA BOBETKA, A MOŽDA ĆE U SISKU DOBITI I ULICU

31. listopada, 2021.

 

 Kristina Ikić Baniček stavila je i dopunila popis domova mira povijesnih sisačkih osoba na Viktorovcu. Možda će, post mortem, omiljenoga Crnčanina i odlikovati gradskom medaljom junaka obrane Siska, te njegovim imenom nazvati jednu od ulica njegova rodnoga grada. Kao što je to učinila sa zelenom alejom na Viktorovcu, kraj ratnoga dječjega groblja nesretnih siročića s Kozare, nazvanom po imenu Dijane Budisavljević

Napisao: Josip Frković

U očekivanju konačnoga epiloga izvidničke akcije “Uskoka”, koji je i uz prijetnje novčanim kaznama i zatvorskim rešetkama naišao na odlučna odbijanja prve u hijerarhiji, želeći priviriti u izvornu dokumentaciju o sumnjivim korupcijskim i možebitnim investicijskim malverzacijama gradske uprave, samozvana crvena gazdarica Siska Kristina Ikić Baniček pred sam se katolički blagdan Svih svetih ponovo pročula. Ponajprije po tome što je zanesenjaku u sport i političkom Hlebincu Josipu Mrganu, ravnatelju SRC-a, sugerirala da – poput južnoafričkih demokratskih vladara tipa Čombe i Mandela – u privatiziranu ledenu dvoranu “Zibel” zabrani ulazak članovima uprave, igračima  i roditeljima “Sisku” konkurentske hokejaške “Siscije”.  Navodno je bar parnična sudska trakavica protiv Željka Grepla i društva uspješno okončana. Svakako mnogo brže nego sedmogodišnje sudsko vještačenje bez pravorijeka protiv bivše crvene županice i saborske SDP-ove pritvorenice MLM, okrivljene za zamračene milijunske savjetničke iznose, koju je najurila iz redova čestite i nepogrešive Račanove partije.

Ode Davorko Vidović u ropotarnicu

Nasljednice jednoga od najvećih monstruma i ubojica 20. stoljeća JBT-a koji je “da se Srbi u četničkim ili petokrakim partizanskim odorama izdovolje” dopustio genocid nad 670.000 hrvatskihi civilnih i uniformiranih ratnih gubitnika, Raspadajuće partije iz koje će elegantni vritnjak – Ikićkinom potporom Grbinu i sljedbenicima – dobiti i marksistički crtač lika i djela nekadašnje pisarice gutača dolara i eura HCR-a, navodno vješte u povlačenju i zavlačenju europske i druge love, jednoga od najvećih i Račanov ministar socijale i Vidoševićev komorski savjetnik, Davorko Vidović. Nije tada pošteđena ni milovidna bivša obnašateljica dužnosti ministrice branitelja Vesna Nagy s Tišinske ceste (Marijana Celjaka) u Sisku. Najurenima iz SDP-a nije se desilo baš ništa. Ostaju saborski zastupnici zajamčenih prinadležnosti i penzija, formirali su svoj klub i zovu se Socijaldemokrati. Iz njihovih redova, štoviše, nekim slučajem izabrani šef države, bivši premijer, Ikićkin prijatel, novovalni desničar i vrhovni svađalački zapovjednik policije i vojske Zoran Milanović odabire buduće ambasadore.

Kristinin svađalački vrhovni zapovjednik

Među njima i partijske tzv. kapitalce Ivu Goldštajna Pariškoga, Rajka Ostojića Splitskoga i Mihaela Zmajlovića Jaskanskoga. Nosi pok. kompartijski premijer Račan i hipoteku potpisana ugovora s nepostojećom i terorističkom (neautokefalnom) srpskom pravoslavnom crkvom koja se od 1922. i odluke kralja ljepotana Aleksandra Karađorđevića trebala zapravo zvati jugoslavenska, ali je Moljević-Vukstefanovićev velikosrpski nauk ipak pretegnuo. Bilo kako bilo, tisuće bradatih i neurednih “vlaških” popova iz 430 parohija morat će, kao iz Crne Gore, jednoga dana seliti preko Dunava, u majčicu Srbiju. I još nešto: morat će pri tome vratiti milijardama hrvatskih kuna vrijednu državnu imovinu koja pripada Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi. Jer, titovci su poglavara Germogena obeščastili i 50-ak svećenika smaknuli, a imovinu oteli, odnosno nacionalizirali.

Ali, vratimo se osobi Kristine Ikić Baniček, koja se 2013. i početkom prvoga gradonačelničkoga mandata proslavila demontažom i prodajom čeličnih tračnica, mostova i vagona legendarnoga banijsko-kordunskoga vlaka “Ćire”, Sisak-Karlovac.

Godinama zaobilaženi junak

Državno, odnosno vlasništvo HŽ-a i povijesna baština nestali su u privatnim džepovima Ikićkinih skojevaca iz udruge “Kopa Beach”. Željeznica iz 1906., bitna u poraću povratničkom narodu i turizmu Topuskoga, netragom je nestala. HŽ je kao vlasnik prešućen, nije obeštećen za desetak milijuna kuna od KB-a ili pak gradske gazdarice…

I dok danas komunalci zasađuju ukrasno bilje oko nove (poput pisanice obojane) građevine gradske sportske dvorane, koju je na bivšem međuratnom hipodromu i željezničkoj livadi podigla firma “Kap-4”, gradonačelnica ne miruje. Izvela je svojevrsni salto, pa svoju poslovičnu tvrdoglavost unekoliko korigirala. Grob godinama zaobilažena junaka i vojskovođe pobjedničke Hrvatske vojske, generala Janka Bobetka, Kristina Ikić Baniček stavila je i dopunila popis domova mira povijesnih sisačkih osoba na Viktorovcu. Možda će, post mortem, omiljenoga Crnčanina i odlikovati gradskom medaljom junaka obrane Siska, te njegovim imenom nazvati jednu od ulica njegova rodnoga grada. Kao što je to učinila sa zelenom alejom na Viktorovcu, kraj ratnoga dječjega groblja nesretnih siročića s Kozare, nazvanom po imenu Dijane Budisavljević.

Padaj silo i nepravdo

Zaboravila je, doduše, pri tome brojne zaslužne sisačke i hrvatske humanitarce, ali…

Sasvim za kraj, ponovo o “vritnjaku” gradonačelnice, odnosno još jednom postupku Kristine Ikić Baniček koji neće biti dočekan s odobravanjem javnosti. Žaleći se na radijske predizborne poruke postaje Quirinus, pod komunističkim imenom “Padaj silo i nepravdo”, ishodila je drastičnu kaznu HND-a, odnosno Novinarskoga vijeća časti, za glavnu urednicu  i bivšu predsjednicu županijskoga ogranka HND-a, Karmen Valenta. Spektakularno skandalozan događaj na dugo i široko, integralnim mudrolijama “cajtungsšmirera” iz Zagreba objavio je “neslužbeni portal grada Sisak.info”. Premda je izborne poruke iz studija samo čitala i nije autorica tekstova, Siščanka je strogo, ljevičarski, kažnjena. Presudili su joj odreda prepoznatljivi jugonostalgičari, orjunaši, komunjari i najamni radnici Pupavčevih antihrvatskih (počesto, četničkih) glasila! Haendeovci su usputno na “univerzalna” etička načela” upozorili i direktora Quirinus radija Lea Merzela.T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code