GRAD SISAK JE U OZBILJNIM FINANCIJSKIM PROBLEMIMA

GRAD SISAK JE U OZBILJNIM FINANCIJSKIM PROBLEMIMA

3. prosinca, 2017.

 

 

Vijećnici kluba vijećnika HDZ-a, HSLS-a, HSP AS-a i HKS-a napustili su sjednicu Gradskog vijeća prije izglasavanja proračuna Grada Siska za 2018. godinu nakon što gradonačelnica nije prihvatila ni jedan amandman oporbenih vijećnika, bez obzira što su za njih postojala osigurana sredstva.

Klub vijećnika je u prijedlogu proračuna pronašao sredstva za Božićnice umirovljenicima za 2018. godinu, obnovu nekoliko cesta na području Grada, povećanje sredstava za pučku kuhinju, subvenciju za vrtić Sisačke biskupije te povećanje sredstva za udruge branitelja. Svi naši amandmani su odbijeni bez ikakvog pravovaljanog argumenta.

Moramo upozoriti sisačku javnost na nekoliko činjenica koje su ostale neodgovorene za vrijeme aktualnog sata. Grad Sisak je bio u blokadi te nije mogao izvršavati svoje redovne obveze. Tu činjenicu gradonačelnica je pokušala sakriti od građana. U nedostatku pravih argumenata i suočavajući se s prikazanim dokazima gradonačelnica je vijećniku odgovorila „lažeš“. To sigurno nije rječnik primjeren nekome tko predstavlja građane našeg Gada i ugrožava njihovu financijsku sigurnost. Naše sumnje da nisu precizni podatci o stanju računa Grada Siska koji se prezentiraju javnosti sada su se i potvrdile. Jedan mjesec već su kasnile plaće u gradskoj upravi te postavljamo pitanje hoće li prvenstveno biti sredstava za one najugroženije naše sugrađane – osobe slabijeg imovinskog stanja, naše vrtićance i školarce. Podsjećamo da Gradu uskoro stižu na naplatu neracionalno podignuti krediti od strane gradonačelnice, a u novom proračunu predložena su nova zaduživanja. Grad je očito u ozbiljnim financijskim problemima.

Isto tako nije na vrijeme osigurana zimska služba. Vijećnicima je ostalo neodgovoreno imamo li ju sada, ali je neosporna činjenica da je Komunalac dva puta poništavao odluku o odabiru. Tko će odgovarati za nepoštivanje zakonskih propisa o osiguravanju zimske službe od 15. studenoga. Već smo ranije govorili koliko je važno imati kvalitetne i sposobne direktore, o njima ovisi komunalna infrastruktura ovog grada. Tražimo da se odgovorni javno ispričaju građanima za neispunjavanje obveza za koje im svi osiguravamo plaću.

Kluba vijećnika HDZ-a, HSLS-a, HSP AS-a i HKS-a T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Barbara
  #1 Barbara 4 prosinca, 2017, 13:02

  E, baš ste oporba. Crvena masnica se nije ispričala za filofašizam, niti za dječji konclogor – upućuje vas na vrhovni autoritet povijesne istine, vladu čakširana arnautovića i njegove bračne arheologinje – prema muzejskim spisima kpj. Tome baš treba vjerovati kao lanjskom snijegu i cccc-lašcima vulinu, vučiću, dačiću pačiću i irineju, vlaškom glumcu svetosavlja. ZDS

  Odgovorite na ovaj komentar
  • anonimno XX
   anonimno XX 4 prosinca, 2017, 20:27

   barica,
   Sretan ti imendan.
   Da su prava oporba ne bi napustili sjednicu. ioanko dobiju svoju plaću na radnom mjestu i naknadu za nazočnost sjednica.
   sve to plaćamo Mi iz svojih poreza i primanja.
   O Vlatku čakširanu, svaka pohvala za stručnost i realizaciju tema i muzejske građe.
   barem je pokazao kako treba vodit Gradsku ustanovu.

   Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 3 prosinca, 2017, 21:12

  Sad se pušete kad vam nisu usvojeni amandmani.
  A zašto se gospodo niste oglasili kad je pred nekoliko dana HDZ-ovka Jasmina Jovev izabrana za ravnateljicu nečega što ne postoji KULTURNOG CENTRA u Desnom Trebarjevu, samo zato da bi Žinić i njegovi dupelisci mogi namaknuti”novce iz EU, a još nema niti potrebnih papira za izgradnju objekta koji se uopče ne uklapa u prostor niti Posavinu.
  kakvo staklo i beton u ruralnoj sredini…
  Zašto natječaj nije dao širu naobrazbu za čelnog čovjeka.
  četri godine bi trajala izgradnja….12 milijuna kuna sredstava….pa tko tvrdi da nije namještaljka u natječaju….Zar niste mogi odabrati osobu iz Radićevog kraja i tako osigurali jednom rado mjesto Posavcima.
  zato pjevamo onu Čobijevu pjesamu: ZAR NIJE TI DOSTA ŠTO TRAŽIŠ OD MENE….Jedna zviždačica postala uhljeb….ZNA SE…

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 4 prosinca, 2017, 16:51

   Bolje pjevaj borbene po šumama igorama

   Odgovorite na ovaj komentar
   • Anonimno
    Anonimno 6 prosinca, 2017, 20:33

    To su bile prave pjesme, a slične su i sada.
    samo kaj se po gorama nemilice sjeku tuđe šume.
    jednostavno nemreš uć u trag kradljivcima, jer ono čiji si vlasnik brzo se posječe, mobiteli rade sve u šestajst i dok dođeš u svoju šumu nikog nema. sve što dođe na pilanu do sedam sati odmah se reže. neki su uveli i rad u tri smjene. Sjelo drvo na panj.

    Gospodo iz policije….Poslije sedam sati uvedite kontrole na sve punktove prema pilanama na Posavini i Turopolju i kontrolirajte kamionđije sa trupcima. svaku pošiljku pojedinačno i oznake. Pa da vidimo tko krši propise i to objavite u tjednim izvješćima….Ime i prezime vlasnika pilane.
    A ova svježa fotka je pod nosom biskupa Košića. Prava lokacija sa gradsko sklizalište u Centru Siska. kad može Grad zagreb na Tomislavcu evo i nama atrakcije na Trgu bana jELAČIĆA. Svaka čast Kristini i ostalima. Neka i svečenici pokažu da se mogu kretat po klizavom terenu i oko sebe okupiti svoje”stado”. Ajmo se i mi kandidirat za najbolji advent.
    Sječa šuma je otjerala lisice i čagljeve blizu Siska. naravno postat će i zaštićeni kućni ljubimci. samo im osigurajte adekvatan smještaj. da ne završe na sudu kaj pesek Medo u kućnom pritvoru.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code