GLUMAC S MATOVIĆEM O KRLEŽI

GLUMAC S MATOVIĆEM O KRLEŽI

20. rujna, 2016.

 

U utorak 20. rujna u 18 sati u Krležinu vrtu, Krležin Gvozd 23 /Memorijalni prostor Miroslava i Bele Krleže/, Muzej grada Zagreba prema zamisli Gorana Matovića priređuje novi program Sjećanja Krležinih suvremenika u kojemu sudjeluje ugledni književnik Branislav Glumac.

S Branislavom Glumcem o Krleži će razgovarati Goran Matović.

Branislav Glumac osebujna je pojava u korpusu hrvatske književnosti. Objavio je tridesetak autorskih knjiga, antologija, zbirki razgovora i zapisa. Njegov opus karakterizira permanentna pobuna. Polemički nerv koji otvara živi i zanimljivi govor. Na nekonvencionalan način pripovijeda o Zagrebu druge polovice XX. stoljeća. U njegovoj sjajnoj autobiografskoj knjizi Cjediljka za perfekt centralno mjesto zauzimaju sjećanja na susrete s Krležom. Piše: A Krleža je neprestance u nama živio razapet između priče i života, između nepouzdanog mita i hrapave zbilje. Nakon svakog susreta pomno je zapisivao Krležine riječi i u svojim zapisima fiksirao živi portret velikog pisca.

Program se filmski snima kao trajni dokument o Krleži i njegovim suvremenicima. Krleža pripada prošlosti, ali i budućnosti. On je most što veže svjetove i vremena, pa kao takav može biti orijentir, mjera i kriterij našeg trajanja na ovom prostoru.

Nakon Branislava Glumca planiramo ugostiti u Krležinom domu Boru Krivokapića, Zlatka Boureka, Georgija Para, Matu Lončara, Ivu Štivičića, Radu Šerbedžiju, Mani Gotovac, Nevu Rošić, Tonka Lonzu, Laticu Ivanišević, Josipa Vaništu, Stanka Lasića, Igora Mandića, Antuna Vrdoljaka, Josipa Šentiju, Edu Galića…

Program organiziramo uz potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code