GIMNAZIJA I EKONOMSKA U SISKU SPREMNE ZA NASTAVU

GIMNAZIJA I EKONOMSKA U SISKU SPREMNE ZA NASTAVU

22. srpnja, 2021.

 

 

U nešto više od mjesec dana rada nove županijske vlasti, novi sisačko – moslavački župan Ivan Celjak donio je niz odluka s ciljem stabilizacije financijskog stanja u županiji i optimizacije radnih procesa.

Apsolutni prioritet bio je osigurati prostor za učenike i djelatnike Gimnazije Sisak i Ekonomske škole Sisak. Riječ je o školama koje su teško nastradale u razornim potresima, a za nešto više od mjesec dana sve učenike očekuje povratak u školske klupe. Ranije predložena rješenja uključivala su najam montažnih objekata, za što bi županijska uprava morala izdvojiti više od 6 milijuna kuna.

Glede, Ekonomske škole Sisak, kako učenici ne bi morali svakodnevno putovati 20-tak kilometara u Martinsku Ves, što podrazumijeva i trošak prijevoza od  gotovo dva milijuna kuna, župan je donio odluku o osiguravanju prostora u okviru Pučkog otvorenog Učilišta Kotva. Učenike će tako čekati spremne školske klupe bez dodatnih ulaganja.

Ovim potezom župan Ivan Celjak ostvario je uštedu za Sisačko-moslavačku županiju u iznosu od 8 milijuna kuna.

„Moj prioritet su svakako bili naši srednjoškolci i pronalazak sigurnog prostora kako bi neometano mogli nastaviti svoje školovanje. Uspjeli smo pokazati da se na vrlo jednostavan način može odgovoriti na izazove u kojima se naša županija našla nakon razornog potresa, a istovremeno smo na godišnjoj razini uspjeli uštedjeti čak osam milijuna kuna. Također, ovim putem bih zahvalio Koordinaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata SMŽ, posebno onim udrugama koje su pristale da se sredstva za njihov rad preusmjere u područje zdravstva i socijalne skrbi. Riječ je o gotovo milijun kuna. Hrvatski branitelji tako su ponovno pokazali spremnost pomoći našim sugrađanima, čime su dokazali da i danas, kao i u vrijeme Domovinskog rata, na njih uvijek možemo računati.“, zaključio je župan Celjak. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code