GENERAL KREŠIĆ PLJUNUO NA HRVATSKE ŽRTVE RATA U BIH

GENERAL KREŠIĆ PLJUNUO NA HRVATSKE ŽRTVE RATA U BIH

3. lipnja, 2023.

 

 

„General Merdana je u Lašvanskoj dolini, 22. prosinca 1993. izdao naredbu od koje se ledi krv u žilama: „…Uništiti svu živu silu, uključujući žene, djecu i starce na prostoru  Novog Travnika, Nove Bile, Viteza, Busovače…U tu svrhu koristiti  sva raspoloživa sredstva, uključujući i sve dragovoljce iz islamskih zemalja!“ – kaže Rojs

Napisao: Mladen Pavković

Čak su 12 umirovljenih hrvatskih ratnih generala (Ivan Tolj, Ivan Kapular, Andrija Hebrang, Žarko Tole, Ivica Primorac, Željko Šiljeg, Ljubo Ćesić Rojs, Miljenko Galić, Ante Jelavić, Ilija Nakić, Mario Bradara i Žarko Keža), još  jednom, „otvorenim pismom“, s nazivom „Dokle tako nerazborito i naopako“, koje je objavljeno na više portala, ponovno skrenuli pažnju na pojedine članove ili bolje rečeno vodstvo udruge Hrvatskog generalskog zbora (HGZ) zbog nekih njihovih sramnih poteza, a zbog kojih su svojedobno manje-više i oni sami napustili njihove redove, ne želeći se blamirati i, kao oni, gaziti ugled časnika koji bi trebali biti primjer (u svemu).

Sramotan susret

Naime, umjesto da su se 30. svibnja, za Dan hrvatske državnosti,  okrenuli prema hrvatskim vojnicima i stradalnicima hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, predstavnici ove udruge predvođeni Marinkom Krešićem, Franom Tomičićem, Mladenom Kruljcem i Markom Lukićem, bili su na prijemu u Mešihatu Islamske zajednice u Zagrebu sa svojim kolegama iz Udruge generala BiH, (koja ne okuplja Hrvate!), od kojih su neki u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, poput generala Džemala Merdana, „debelo“ bili na drugoj, neprijateljskoj strani.

Da je to uistinu bio sramotan susret, prvi je uočio general Ljubo Ćesić Rojs, zamjenik predsjednika Hrvatskog generalskog zbora, koji se sve više čudi na ovakvim i sličnim potezima svome kumu Marinku Krešiću, koji najviše njemu može zahvaliti što je na čelu ove kontraverzne udruge, i koji kaže da to ima i svoju dublju, političku pozadinu, koja iznimno šteti istinskim hrvatskim braniteljima i generalima.

„Ovim činom Krešić je pljunuo na sve hrvatske žrtve rata u Bosni i Hercegovini. Kad sljedeći puta budem u nekoj emisiji, pozvat ću ga i to mu javno reći, u lice. Ako su se već željeli „miriti“ i surađivati s onima koji su krivi za smrt brojnih Hrvata, trebali su s njima doći u prostorije HGZ-a, i „ljubiti“ se ispod fotografija Tuđmana i Šuška“ – bio je izravan i ogorčen Ćesić Rojs, kojeg nisu ni obavijestili o ovom događaju, a zamjenik je predsjednika (!), što najbolje govori kako se generali „slažu“, pa onda nije ni čudno da neki otvoreno izlaze iz ove „trgovačko-domoljubne“ udruge, kako je nazivaju pojedinci.

„Meni nitko ne će naređivati s kim ću se sastajati“, navodno je  svom kolegi i kumu odgovorio Krešić, dok je Rojs dodao da je general Merdana u Haagu više puta lažno svjedočio protiv hrvatskih generala i domoljuba te da je kao aktivni oficir zločinačke JNA sudjelovao u agresiji na Republiku Hrvatsku.

Specijalna operacija

„General Merdana je u Lašvanskoj dolini, 22. prosinca 1993. izdao naredbu od koje se ledi krv u žilama: „…Uništiti svu živu silu, uključujući žene, djecu i starce na prostoru  Novog Travnika, Nove Bile, Viteza, Busovače…U tu svrhu koristiti  sva raspoloživa sredstva, uključujući i sve dragovoljce iz islamskih zemalja!“ – kaže Rojs te se pita o kakvoj suradnji s takvim čovjekom predsjednik HGZ-a i njegovi suradnici želi dalje surađivati?

Dvanaest hrvatskih umirovljenih ratnih generala, koji ne žele imati posla sa Krešićem, Tomićem i sličnima, u svom „otvorenom pismu“ ovaj događaj su nazvali „specijalnom operacijom“. Naime, neki od njih su nam rekli da je to dobro smišljeni potez s kojima žele (da čovjek ne povjeruje) nastaviti tamo gdje je jedan žalosni Stjepan Mesić stao.

Na kraju svog „pisma“ 12 generala od Tolja, Kapulara, Hebranga do Galića, Primorca i Nakića dobro su pitali: koji je slijedeći sastanak na redu, odnosno kome će „na noge“ pojedini predstavnici HGZ-a?

Ne bi se čudili, s obzirom da ih je relativno dosta rođeno u Srbiji, da uskoro odu u Beograd kod Vučića i Šešelja, sa crvenom zvijezdom u srcu, možebitno se ispričavati (da se malo našalimo). T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO MARXISTA
  #2 FRANO MARXISTA 3 lipnja, 2023, 20:25

  TKO SU TUĐMANOVI GENERALI???I TKO SU NJEGOVI GENERAL KOJI SU SLUŽILI EVROPSKE KOLNIJANE OKUPATORE -GOSPODARE U SLUŽBI UBIJANJA LJUDSKIH BIĆA U KOLONIJALNIM POSJEDIMA,ZAPADNE SVETE ALIJANSE, ZA NOVAC!???

  CRKVA ,ONA ZLOČINAČKA,S’ KAPTOLA , NAS UCJENJUJE SA SVOJIM KRIŽRIMA.

  NAŠI BRANIELJI,ODNOSNO RUŠITELJI SOCIJALIZMA SU OBIČNO KRIŽARI IZ TUĐMANOVE KATOLIČKE FALANGE ,SVI DOBRO SITUIRANI ,JER KRIŽARI SE NE VRAČAJU IZ SVOG KRIŽARSKOG POHODA BEZ PLIJENA I TROFEJA I NAPREDOVANJA U HIJERARHIJI ČOPORA, ALAŠE. SVI MORAJU BITI OBRAZOVANI, VJERNAUČKI ,NARAVNO , U ŽUPNIM UREDIMA , KOD SVOJIH FRATARA ,KOJI SU NAJODGOVORNIJI DA SE ODRŽI I UČVRSTI PREDZIĐE KATOKLIČANSTVA, ZLOČINAČKE MEĐUNARODNE ORGANIZACIJE, ČLANICE SVJETSKOG FINANCIJSKOG MAGA. KRIŽARI MORAJU PROĆI OBUKU VJERNAUKA U SVOJIM ŽUPAMA ,DINARSKIH OSOJA I PRISOJA, TE DIPLOMIRATI , MRŽNJU PREMA SVIMA DRUGIM I DRUGAČIJIM KAO GENEZU KATOLIČANSTVA NA OVIM PROSTORIMA , OD TOMISLAVA DO NAŠEGA MILASA , TUĐMANOVOG AĐUTANTA I ČUVARA DRŽAVNOG PEČATA ,ALI I ČOVJEKA IZ ARŽANA, ZMIJAVACA, POSUŠJA ,RUNOVIĆA I ČAVOGLAVA ,MJESTA U KOJEMA SE DIŠE , ONAKO STEPINČEVSKI, ONAKO ČISTO KATOLIČKI , A HRVATSTVO SE DODAJE ,ONAKO , KAO APOZICIJA,RADI UKRASA ,DA SE JOŠ POJASNI KATOLIČKA ,ANTROPOIDNA SVIJEST ,KOJA VIŠE NIJE NA STUNJU HOMO EREKTUSA ,VEĆ NA STUPNJU OPAŽANJA ,A TALIBANSKO KATOLIČKO OKO SVE TO ORLOVSKI REGISTRIRA DOKLE SE PRUŽA KATOLIČKA DOMOVINA. TU BISTRINU IM JE U AMANET OSTAVIO ,POKOJNI MILAS, A UTEMELJIO SAMOUKI POVJESNIČAR , KATOLIČKI PROZELIT I STOŽERNIK KRIŽARSKE FALANGE , TUĐMAN. MILAS JE ČOVJEK KOJI JE ODREĐIVAO I PROCJENJIVAO KOLIKO VRIJEDE TALIBANSKI MOZGIĆI. NARAVNO NA SLOBODNOM KATOLIČKOM ŠPEKULATIVNOM TRŽIŠTU ,JER KATOLIČKA CRKVA JE UTEMELJENA NA KASTINSKO-KLASNIM ODNOSIMA , A NJENI SLJEDBENICI , ČANDALE ,SE MORAJU PODVRGAVATI ROBOVSKOJ, SLOBODNOJ NAJMENIČKOJ ,SAJMENIŠNOJ UPOTREBI. OSIM ODABRANIH SPARTNACA ,VOJNIKA, , KRIŽARA KOJI, UZ RASPELO I PATRICE OKO VRATA ,KAO REGISTARSKU MARKICU ZA OBILJEŽAVANJE,DOBIVAJU U NATURI I STALNE NOVČANE BENEFICIJE. TO JE KATOLIČKI ZAKON PONUDE I POTRAŽNJE,ALI SAMO NA CRKVENOJ BURZI. A CRKVA U HRAVTA SMATRA DA JE OVA DRŽAVA TEOKARTATSKA JER JU JE CRKVA ,UZ ANGAŽIRANJE SVOJIH DINARSKIH TALIBANA ,POTOMAKA STEPINČEVIH KRIŽARA, OSLOBODILA ISPOD KOMUNISTIČKE VALADAVINE ,POD KOMANDOM SVOGA PROZELITA ,SAMOUKOG POVJESNIČARA TUĐMANA I PROFESIONALNOG KRIŽARA ŠUŠKA, PA JE U TOM SVOJSTVU ANGAŽIRALA JEZGRU SVOJIH KRIŽARA KOJI SU ARLAUCIMA , KATOLIČKOM MRŽNJOM I PATRICAMA OKO VRTATA ,KAKO REKOH, POD KOMANDOM PROZELITA TUĐMANA , OSLOBODILA HRVATSKU OD KOMUNISTIČKOG TOTALITARIZMA I NJEGOVOG SAMOUPRAVLJANJA ,ZBOG ČEGA IM PRIPADA POSEBNA I STALNA BENEFICIJA KOJU IM ,KAKO STAVRI STOJE ,NE MOŽE DRŽAVA ISPLAČIVATI U ONIM IZNOSIMA KOJI BI BILI PRIMJERNI AMERIČKIM PLAČENICIMA KOJI SE ŠKOLUJU, KAO KRIŽARI ,REČE CHOMSKY, U SJEVERNOJ KAROLINI ,KOJI SU UVJEK NA USLUZI CIE ZA OBARANJE SVJETSKIH NEPOČUDNIH REŽIMA KOJI NISU PO VOLJI VATIKANA I PENTAGONA.-
  TAKO NAŠI , BRANITELJI, ODNOSNO RUŠITELJI SOCIJALIZMA,ALI SAMO ONAJ DIO ,SLJEDBENICI UZORA IZVORNIH KATOLIČKIH KRIŽARA , SAV SVOJ BIJES, ONAJ KRIŽARSKI, SU RASIPALI PO SAVSKOJ VEĆ NEKOLIKO DANA TRAŽEĆI NEKE NOVE PRIVILEGIJE ,JER JE TAKO UVJEK BILO DA SU KRIŽARI ,ZA SVOJE USLUGE UZIMALI U NATURI I PRIVILEGIRANOM MATERIJALNOM STATUSU ŽIVLJENJA ,ALI UVJEK NA USLUZI SVOJOJ GOSPODARICI CRKVI. NA USLUZI DA IZVRŠAVAJU I NAJZLOČINAČKIJE POSLOVE KOJI JOJ GARANTIRAJU APSOLUTNU DOMINACIJU VLADANJA I ZGRTANJA BOGATSTAVA U STATUSU KASTE.
  PREMA TOME ,PROIZLAZI OČEVIDNO ,VLADA BI MORALA POZVATI CRKVU I NAGODITI SE SA NJOM ,TIČUĆI SE DOKIDANJA PROTESTA NJENIH KRIŽARA U SAVSKOJ ,INAČE DRUGOG PUTA NEMA.
  I NA ZAPADU ,U NAPREDNIM I UREĐENIM DEMOKRACIJAMA, KAO ŠTO JE AMERIČKA,PA ŠPANJOLSKA ,PA GRČKA ,PA PORTUGALSKA ,PA BELGISKA ,PA BUGARSKA ,RUMUNJSKA , I SVE ZAKRPE NA PRKNU ZAPADNE SVETE ALIJANSE I SVETE MATERE CRKVE ,ZLOČINAČKO-KASTINSKE KOROORACIJE ,KOJE SU OZNAČENE KAO KATOLIČKE TISUĆ-GODIŠNJOM ROBOVSKO-ČANDALSKOM DEMOKRACIJIOM,KADA SE, UMJESTO ZA STOLOM , SJEDILO NA LOMAČI. I ZBOG TOG POSTIGNUTOG IMIGGIA DANAŠNJI SINDIKATI U NABROJANIM ZEMLJAMA , SA SVOJIM RADNICIMA, DEMOKRACIJOM PERU ULICE ,A PRAVDU DEMONSTRIRAJU POD PROZIORIMA SVOJIH VLADA ILI U CRKVAM NA MOLITVAMA ,PREPORUČUJUĆI SE ONIMA TAMO NA DRUGOM SVIJETU,GDJE SE UŽIVA U ZEMLJI DEMBELIJI.

  ETO,ŠTO REKOH U UVODU,NAŠ JE BRANITELJ,ODNOSNPO, RUŠITELJ DOBRO OBRAZOVAN .ON SVE ZNA. NARAVNO, ON ZBOG TOGA NOSI I MOLITVENIK SVETOG ANTE U DŽEPU I BLAŽENOG NIKOLE TAVELIĆA ,A BIT ĆE DA JE I STEPINČEV BREVIJAR DOBRO PROSTUDIRAO.
  NEKA, NEKA MI IMAMO I TAKVIH BRANITELJA,ODNOSNO,RUŠITELJA KOJI SE NE LIBE PONOVNO UPOZORITI GRAĐANE HRVATSKE DA SU IM TI RUŠITELJI DONIJELI SLOBODU KOJU UŽIVAJU NE RADEĆI NIŠTA , A SVE ZBOG TOGA DA SE POSVETE MOLITVI, JER SU 45 GODINA, U SOCIJALIZMU , BILI ZABACILI MOLITVU SVE ZBOG OSIGURANE BESPLATNE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE ,BESPLATNOG ŠKOLOVANJA, JEFTINIH LJETOVANJA,SVINJSKIH POLOVICA I OSMOG MARTA.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code