BRANITELJI SU MILANOVIĆU TRASIRALI PUT NA PANTOVČAK, ŠTO MISLITE ZA KOGA JE GLASOVAO GENERAL GOTOVINA?

BRANITELJI SU MILANOVIĆU TRASIRALI PUT NA PANTOVČAK, ŠTO MISLITE ZA KOGA JE GLASOVAO GENERAL GOTOVINA?

6. siječnja, 2020.

 

Pa branitelji nećete valjda svoj glas dati Milanoviću”, jaukao je Mladen Pavković na ovome portalu Tjedno. Branitelji, oni profesionalni s mirovinama, su zapravo trasirali Zoranu Milanoviću put na Pantovčak. Naravno učinili su to nenamjerno, htjeli su suprotno i podlo su negospodski pustili ono što su govorili na tajnom sastanku upriličenom na njihov zahtjev. “Srbija je šaka jada, a Bosna je big shit”, govorio je Milanović i javnost je doznala da je taj nekadašnji Račanov pulen najveći ustaša među onima u tadašnjoj vlasti. Te riječi odjekuju i danas. Desni dio glasača to nije zaboravio

Napisao: Dražen Stjepandić

Hrvatska trenutno nema boljega. Ako ima, nažalost nije se kandididirao. A Zoran Milanović nije ostavio utisak samo kompetetnijeg kandidata za radno mjesto predsjednika države, politički sadržajno je bio izoštreniji i konkretniji, nego je prednjačio i u domoljublju. Bivša predsjednica se ponašala kao da je iz Portorika ili Paname, njeni gafovi nisu bili gafovi nego istinsko razmišljanje malograđanke školovane u SAD-u. Svi naši ljudi iz dijaspore imaju jedan veliki problem, oni smatraju da je Hrvatska zajedno sa svojim stanovnicima nešto manje vrijedno. I zato Hrvati u komunikaciji s dijasporom imaju šum.

Madžaronski engleski

Bivša predsjednica se predstavljala kao velika navijačica, a ne zna da je Dražen Petrović iz Šibenika, a ne iz Zadra. To nije gaf, nije ni neznanje, jednostavno je pokazala koliko je zanima Hrvatska. Zanima je onoliko koliko ona dobro u njoj kotira i ima odskočnu dasku prema Zapadu. Posebice prema SAD-u. Na otvaranju hrvatskih manifestacija i ustanova u inozemstvu je gotovo madžaronski žurila govoriti engleski. Nije se hvalila poznavanjem hrvatskoga nego enegleskoga. Kako možeš izjaviti da je SAD najveći saveznik Hrvatskoj, ako za SAD treba viza, a u EU smo išli s osobnom i kada Hrvatska nije bila ni kandidat za članstvo. Kada bi pričala o vizama opravdavala bi SAD.

Osim nedržavničkog odnosa prema najvećoj svjetskoj sili, bivša predsjednica nije mogla sakriti očitu političku nedosljednost. Nedosljednost, odnosno prevrtljivost je bila njena jedina politička dosljednost. Napadala je Škoru da je za vrijeme rata tamburao po Americi, a gdje je tamburao njen Jakov? Tamburao je s njom ispod popluna. Izjavu da poginuli mogu biti sretni što su poginuli za Hrvatsku neću ni komentirati. Zašto se njen njen suprug Jakov nije tako pokušao usrećiti, nego tek kada je gotovo pa bilo gotovo iskoristio HDZ da se uhljebi u Ministarstvu obrane. One koji se nisu usrećili da poginu u ratu progonila je skupa sa Sanaderom i Carlom de Ponte. I takva osoba je trebala ujediniti desnicu? Oni koji su to mislili veća su uvreda za zdravu pamet od Kolinde same.

No i takva je odgovarala anacionalnom HDZ-u. Plenkoviću je u ovome trenutku dok se zanosi rukovođenjem EU najvažnije da se netko drugi u stranci ne odskoči. Uz toliki novac i stranačku mašineriju netko drugi iz HDZ-a bi bolje prošao, ali Plenković bi sada imao veći problem. Veći nego s Milanovićem na Pantovčaku.

“Razumjeli smo poruku”, papagajski su ponavljali skupa s predsjednicom nakon prvoga kruga predsjedničkih izbora i fenomena Škoro. Ne vjerujem, u HDZ-u su tu poruku mogli razumjeti nakon Europskih izbora, ali nisu. A ta poruka je jednostavna, ne možeš očekivati desne glasove, a ponašati se kao ljevičar. Kakve Plenković i njegova garnitura ima veze s desnicom? Tu i tamo pozovu se na Tuđmana. I sada se čude što je prava desnica, koju obično nazivaju ekstremnom, preskočila odlazak na birališta, ponovno nepravilno zaokružila Škoru ili kao ja glasala za Milanovića.

Srbija je šaka jada

Po medijima plaćenim od HDZ-a odbačeni HDZ-ovci, prijeteći povratkom crvenog bauka uzalud su pozivali na ujedinjenje desnice. Kakav ne bezobrazluk, nego glupost jer pravi desničari više preziru ljigavi HDZ od SDP-a. “Pa branitelji nećete valjda svoj glas dati Milanoviću”, jaukao je Mladen Pavković na ovome portalu Tjedno. Branitelji, oni profesionalni s mirovinama, su zapravo trasirali Zoranu Milanoviću put na Pantovčak. Naravno učinili su to nenamjerno, htjeli su suprotno i podlo su negospodski pustili ono što su govorili na tajnom sastanku upriličenom na njihov zahtjev. “Srbija je šaka jada, a Bosna je big shit”, govorio je Milanović i javnost je doznala da je taj nekadašnji Račanov pulen najveći ustaša među onima u tadašnjoj vlasti. Te riječi odjekuju i danas.

Desni dio glasača to nije zaboravio, a ljevica je disciplinirano napravila svoje, ipak onu uvjerljivu prevagu su donijeli najveći domoljubi i nisu samo preskočili glasovanje, pravili nevažeće listiće nego i glasovali za Milanovića. Što mislite je li general Ante Gotovina glasaovao za Kolindu?

“Oprostite kaj smo pobedili”, vikali su mi neki nakon Kolindine pobjede nad Josipovićem prije pet godina. “Ne bi vi pobjedili bez nas”, govorio sam jer i s najdomoljubnijim glasovima jedva smo dobili prvu predsjednicu. Sada bez ekstremne desnice Milanović nebi ni pobjedio, a kamoli tako uvjerljivo. Suverenisti i domoljubi su suprotno prikazivanju u medijima najvažniji faktor u državi bez njih HDZ tek čekaju još veći izborni problemi. T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 17 siječnja, 2020, 07:06

  Sve čestitke g. Stjepandiću. Pogodio je, tako je bilo. Ostali mogu se pjeniti, ali istina je tu u ovom komentaru.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Zumbul
  #2 Zumbul 11 siječnja, 2020, 19:19

  čudni neki stavovi autora teksta. tekila, ljekovi ili nešto treće…

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Uzaludno krštenje
  #3 Uzaludno krštenje 11 siječnja, 2020, 11:27

  Koje li slučajnosti, 11. januara 1972. udba je pohapsila sve istaknute maspokovce, a četiri godine kasnije, istoga nadnevka, krštena je u Sisku vječiti nekrst Ikićeva, mala beba, a velika partizanka.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. žrdina
  #4 žrdina 6 siječnja, 2020, 11:45

  – Svi koalicijski partneri HDZ-a glasali su za Milanovića.
  – Kolinda je trebala cijeli mandat biti plavuša pa bi to bila i idućih 5 g.
  – U Hrvatskoj ne postoji ljevica ni desnica, to su politički pojmovi.
  Hrvatska je podijeljena na jugoslavene i Hrvate, to je pojam smrtnog neprijateljstva.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code