A SADA LUSTRACIJA

A SADA LUSTRACIJA

26. prosinca, 2015.

lustracija-plakati
Vlada i Sabor moraju postupiti u skladu s odredbama Rezolucije vijeća Europe broj 1481/ 2006. i osuditi komunistički režim koji je počinio zastrašujuće zločine. Oni pak koji su sudjelovali u totalitarnoj vlasti a nisu počinili zločine trebaju proći kroz postupak lustracije. To prethodna vlast nije učinila iako je na to bila upozorena od Europske unije

Napisao: Zoran Čapalija Čaplja

Odavno postoji izreka: “Tko gubi ima pravo da se ljuti.“ Ipak sve ima svoje granice pa čak i ljutnja. Čovjek koji zastupa demokraciju uvijek pazi da svojim gestama ne prijeđe granicu dobrog ukusa, a osobito na to da njegovi čini ne podstiču mržnju, netoleranciju i nasilje. Na žalost neki ne misle tako i spremni su na sve i svašta.
Sve je bilo vidljivo iz nekoliko izjava već u predizborno vrijeme. Nazivajući oporbu ruljom, kriminalcima, zločinačkom udrugom, rasistima, ustašama pa potom izvikivanjem „mi ili oni“, a osobito čuvene izreke „No pasarán“ (“neće proći”) dali su naslutiti da će u borbi za vlast koristiti sva raspoloživa sredstva. I krenuli su u zastrašujući igrokaz.

Huda jama, Jazovka, Kočevski rog…

Paljenjem svijeća pred kućom u kojoj nitko nije umro zaprijetili su članovima Mosta na najgrozniji način – smrću. Ovakav čin može se nazvati jedino prijetnjom i policija je bila dužna intervenirati. Prema odredbama članka 37. stavka 2. KZ RH oni koji su pali svijeće poticali su na nasilje a to je kazneno djelo, tim više što je to unaprijed planirano. Svaki prosvjed treba prijaviti i za njega dobiti odobrenje od nadležnih institucija. Za ovakav oblik prosvjeda sigurno ne bi dobili dozvolu. Pokušavati reći da su tako htjeli izraziti žaljenje stvarno je suludo. Kako to da se nisu sjetili otići na Hudu jamu, Jazovku, Kočevski rog ili u Maceljsku šumu i tamo paljenjem svijeća izrazili žaljenje zbog djela koje su počinili pripadnici partije čiji su oni slijednici. Za to treba imati savjest.
Zbog čega tolika ljutnja. Izbore su izgubili na demokratski način i to pred očima cjelokupne nacije. Možda to i nije ljutnja već strah od posljedica svoga djelovanja za vrijeme obnašanja vlasti. Neki čak „odlaze“ daleko jer tamo kao vide bolju budućnost, a do jučer su nam govorili o svojim uspjesima i blagostanju koje su nam stvorili. Zašto onda otići?
Kakav nas tek karneval očekuje 28. prosinca u Saboru i istovremeno koordiniranoj prosvjednoj akciji SDP-ove mladeži na Trgu bana Josipa Jelačića. Treba li stvoriti kaos kojim bi se trebala opravdati uporaba nekih institucija u nelegitimne svrhe? Za to imamo lijepu zagrebačku izreku „nebu išlo“. Svi koji misle dobro svome narodu i ovom našem svetom tlu neće se priključiti ovom prosvjedu, a ako se i zateknu u blizini neće reagirati na način na koji bi vi to željeli. Gospodo odavno su pročitane vaše metode djelovanja. Vi još uvijek niste svjesni da živite u 21. stoljeću. Možda neki još nisu saznali da je Broz umro.

Osramotiti likvidatore

Upravo zato novoizabrana Vlada treba iz institucija i javnog života udaljiti sve one koji se služe jezikom mržnje i nasilja. Svi oni koji su počinili kaznena dijela moraju biti procesuirani i primjereno kažnjeni. Vlada i Sabor moraju postupiti u skladu s odredbama Rezolucije vijeća Europe broj 1481/ 2006. i osuditi komunistički režim koji je počinio zastrašujuće zločine. Oni pak koji su sudjelovali u totalitarnoj vlasti a nisu počinili zločine trebaju proći kroz postupak lustracije. To prethodna vlast nije učinila iako je na to bila upozorena od Europske unije. Gospodo komunisti vi ste vršili likvidacije, a ovo demokratsko društvo izvršit će lustraciju. Od lustracije se ne umire strašnom smrću. Nažalost, sramotu koju će te podnijeti u potpunosti ste zaslužili. Mi vam opraštamo no više ne možete biti na funkcijama i javno djelovati. Neka vam dragi Bog oprosti i pomogne da se promijenite.T

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Klarens
  #1 Klarens 30 prosinca, 2015, 03:07

  Njofra, ti ko i Krivousti
  =====================
  Sve neshto onak, nikak
  =====================
  Vidim nosish par sheshira
  =====================
  A kaj ti to vrijedi ?????
  =====================
  Ono kaj pokrivash
  =====================
  Ionak je prazno !!!!
  =====================
  Pa si ti sad
  =====================
  Odi doma mamu zhenit
  =====================
  Zgleda da ti je cenzura
  =====================
  U krvi
  =====================
  Mora da si suradnik UDBe
  =====================
  Brishi, brishi …………………..

  Odgovorite na ovaj komentar
  • FRANO
   FRANO 30 prosinca, 2015, 03:37

   DOK TI NE DOĐEŠ MENI NA VJERNAUK STALNO ĆEŠ BUDALESATI PO OVOM UVAŽENOM PORTALU GDJE SE SUSREĆU MISLEĆI LJUDI A NE KLARENCE JEDNOOKI LEONE .STID ME ,U DRUGOJ DEKADI SMO 21-VOG STOLJEĆA DA SE JOŠ UVIJEK TAKVI NEUKI KATOLICI OHRABRE POJAVLJIVATI PO SVJETOVNIM PORTALIMA. POZDARVLJAM TE I NE ZABORVI NA MOJU PONUDU,JEJ’JASNO???

   Odgovorite na ovaj komentar
 2. klarens
  #2 klarens 28 prosinca, 2015, 22:41

  ” Nitko ne zhali za VJESNIKom” ?????
  ==============================
  KPJ je raskupusala tog GIGANTA
  ==============================
  Kao uostalom SVE gigante Hrvatske
  ==============================
  Jer, lakshe se zhvache u manjim
  ==============================
  Zalogajima !!!!!!!!!!
  ==============================
  Prvo nama treba detaljan popis
  ==============================
  Cjelokupne imovine SR Hrvatske
  ==============================
  A onda slijedite mrvice
  ==============================
  Radnichka klasa nashe domovine
  ==============================
  Zna vrlo dobro tko su bili i ostali
  ==============================
  KULACI i njihov zao nakot !!!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
  • FRANO
   FRANO 29 prosinca, 2015, 00:11

   OPET SE JAVIO OVAJ JEDNOOKI I LEONE SA EMASKULIRANIM MAOZGIĆEM,Ali ZATO SVE IAM U MOŠNJAM .DOMJA I NA V JERNUK ,.JWEL’JASNO!!

   Odgovorite na ovaj komentar
 3. FRANO
  #3 FRANO 28 prosinca, 2015, 20:03

  TREBA LUSTRIRATI KATOLIČKU CRKVU I NJENE SLJEDBENIKE ,
  JER SU TO MAHOM POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA KRVOLOČNIH UBOJICA, VOJNIKA STEPINČEVE HOLOKAUST DRŽAVE. NJIH BI SE TREABLO DRŽATI U DRUŠTVENO-POLITIČKOJ KARANTENI NAJMANJE JEDNO STOLJEĆE. ANTIFAŠISTIČKA EVROPPA JE POGRIJEŠILA ŠTO NIJE NJEMAČKU OSUDILA NA STOLJETNU KARANTENU ,TIČUĆI SE DRUŠTVEO-POLITIČKOG DJELOVANJA ,PA BI DANAŠNJA NJEMAČKA BILA OAZA MIRA , A NE EVROPSKA PANDORINA KUTIJA.

  PA TKO SE TO KOD NAS JAVLJA I OSUĐUJE ANTIFAŠIZAM??????ZLOGALASNO GLASILO STEPINČEVSKE DRŽAVE ,SA KAPTOLA. ZBOG TOGA HRAVTSKA ,ANTIFAŠISTIČKA DRŽAVA TREBA ,ŠTO PRIJE I ŠTO OZBILJNIJE PORADITI NA TOME DA SVE BLIŽE I DALJNJE POTOMKE OKUPATORSKIH QUISLINGA ,USTAŠA ,DOMOBRANA I SVIH DRUGIH, KOJI SU SLUŽBOVALI U SLUŽBI STEPINČEVOG HOLOKAUSTA ,LUSTRIRATI ,A POSEBNO BI TREBALO ZABRANITI DRUŠTVENO-POLITIČKO DJELOVANJE ZLOČINAKO-KRVOLOČNE STEPINČEVE CRKVE NA KAPTOLU ,KOJA SE U SVOM DJELOVANJU REINKARNILA U PRAVU SLJEDNICU.

  I GLE PARADOKSA , TA ZLOČINAČKA CRKVA U HRVATA , KUKULUS-KLANSKA ALAŠA SA ONIKS DVORA ,TE NJENI SLJEDBENICI, KATOLICI HERCEGOVINE , DALMATINSKE ZAGORE I IMOTSE KRAJINE,POTOMCI KRVOLOKA STEPINLČEVE HOLOKAUTSKE DRŽAVE, KAO REMETILAČKI FAKTOR SUVREMENE ANTIFAŠISTIČKE HRAVTSKE, TRAŽE NEKU PRAVDU UMJESTO DA IH SE LUSTRIRA. I KAKVOG LI PARADOKSA , DANAS TI ISTI POTOMCI STEPČINČEVIH KOLJAČA ,PODRŠKOM ZLOČINAČKOG VATIKANA I ZAPADNOG VLADAJUĆEG KAPITALA ,U ZAJEDNICI SA SVOJOM ZLOČINAČKOM KASTOM, CRKVOM U HRVATA , TRAŽE KAŽNJAVANJE ONOG DJELA HRVATSKOG KORPUSA KOJI JE S’PUŠKOM POBJEDIO I PROTJERA OČEVE TIH POTOMAKA ,A MNOGE NIJE USPIO OSUDITI ZA ONA KRVOLOČNA ,KATOLIČKA ZLODJELA. JEDNOM RIJEČJU ,TARŽE NOVU REINKARNACIJU STEPINČEVE ,KRVOLOČNE DRŽAVE ZA KOJU SU NJIHOVI OČEVI DALI SVOJE ŽIVOTE.
  PA ZLOGLASNI =GALAS KONCILA =,STEPOINČEVSKE B OŽJE DRŽAVE, SE OGLAŠAVA U TOM DUHU ,ZBOG ČEGA GA TREBA ZABRANITI ,JER ON N IJE JAVNO GLASILI ,ON JE VJERSKO GLASILO I TAKAV MORA OSTATI.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. pimpi
  #4 pimpi 28 prosinca, 2015, 15:05

  volio bih vidjeti lustriranog čačića, jakovčića, mesića, pupovca, leku, opačić a od novih faca podolnjaka, sauchu, prgometa…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code