GENERAL GLASNOVIĆ TREBA DRŽATI GOVOR U KNINU

GENERAL GLASNOVIĆ TREBA DRŽATI GOVOR U KNINU

29. srpnja, 2016.

 

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) predlaže, ako već nije kasno, da 5. kolovoza, na svečanosti Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 21. obljetnice VRO Oluja u Kninu, među ostalim, govori i general bojnik Željko Glasnović (r. 1954. u Zagrebu). Naime, riječ je o jednom od najistaknutijih hrvatskih generala koji se borio u Domovinskome ratu na prvim crtama obrane u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, koji je bio suborac i generalu Ante Gotovini i koji je bio teško ranjen. Međutim, u bolnici u Splitu izdržao je samo dva mjeseca te je doslovce pobjegao s liječenja i natrag se priključio borbenim akcijama. U ratu je također sudjelovao i njegov brat Davor, koji je bio zarobljen od srpskih četnika i mučen.

Prošle godine uključio se u aktivnu hrvatsku politiku i bio je saborski zastupnik (HDZ).

U vrijeme komunizma, Glasnovićeva obitelj emigrirala je u Kanadu, a on je pet godina bio pripadnik kanadske vojske, dok je potom godinu i pol proveo u francuskoj Legiji stranaca.

Kad je počeo hrvatski obrambeni Domovinski rat među prvim se priključio Hrvatskoj vojsci.

Dakle, taj i takav čovjek, bez dlake na jeziku, a iznad svega častan i pošten, imao bi i morao nešto reći i na najznačajnijoj obljetnici hrvatskih branitelja, a ne da cijelo vrijeme slušamo i gledamo (svaka čast iznimkama) političare koji se i na ovakvim skupovima jedino bore za svoje mjestu u Saboru, Vladi i sličnim institucijama.

Zar nije dosta što nas svakodnevno, ali baš svakodnevno, Srbi i dalje ugnjetavaju, a nema gotovo nikog tko bi jasno i glasno odgovorio na njihove neutemeljene i sramotne optužbe.

S obzirom da se koplja lome i oko toga hoće li ili neće na ovoj svečanosti govoriti i bivša gradonačelnica Knina Josipa Rimac, ako ništa drugo, neka ona bude ta (uz sve njezine zasluge) koja će reći – neka umjesto mene govori general Glasnović!

Dosta nam je slušati prazne političke fraze i obećanja. Vrijeme je da se baš prigodom obljetnice Oluje čuje i netko tko se neće libiti reći – bobu bob, a popu pop!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. To, to, to
  #1 To, to, to 4 kolovoza, 2016, 15:58

  E kad bi tako bilo. General Glasnović treba govoriti.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. jure
  #2 jure 30 srpnja, 2016, 19:51

  apsolutno se slažem sa naslovom,kolinde,razni ministri nisu dobro došli u smislu bilo kakvih govora,puna mi ih je pipa već 25 godina

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code