GABRIELA HRŽENJAK NA FESTIVALU U KRAPINI

GABRIELA HRŽENJAK NA FESTIVALU U KRAPINI

13. rujna, 2019.

 

I ove godine na festivalu u Krapini (subota, 14. rujna) gledat ćemo i slušati – Gabrielu Hrženjak, novu nadu hrvatske zabavne glazbe.

„Još kao djevojčica birala sam između baleta i glazbe. Odabrala sam glazbu. Završila sam muzičku srednju školu u Varaždinu, a sada sam studentica na Muzičkoj akademiji u Ljubljani. Upravo radim na tome da se uključim u Glazbenu akademiju u Zagrebu. Osim klasične, zanima me i zabavna glazba, a kako sam kajkavka, živim s prebivalištem u Vinici ( poznati Vinični Arboretum ), to me veseli i kajkavska glazba i kajkavske popevke. Inače, već šest godina nastupam na našem najstarijem i  najpoznatijem  kajkavskom festivalu – „Festivalu kajkavskih popevki“ u Krapini.  Na tome mogu prije svega zahvaliti našem najpoznatijem kajkavskom skladatelju i pjesniku gospodinu Ivici Pepelku koji mi je omogućio nastup na toj glazbenoj manifestaciji i s kojim sam nastupala, pretežno pjevajući duete. Zadnjih godina nastupam samostalno pjevajući njegove pjesme – istaknula je Gabriela te dodala:

„O Pepelku mogu reći sve najbolje, kao glazbeniku, pjesniku i prije svega dobrom čovjeku punom razumijevanja za mlade, koji je spreman u svakom trenutku pomoći. Drago mi je što me redovito poziva kao gošću na svoje koncerte u veliku zagrebačku koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinski, u kojem uistinu taj naš kaj drugačije, vjerodostojnije i domoljubnije zvuči…

Ove godine na Krapinskom festivalu – Krapina 2019., na Večeri novih skladbi, (bit će direktni prijenos HTV-a), pjevat će jednu prekrasnu pjesmu, koju je autor ( i glazbe i stihova) Ivica Pepelko posvetio svoj djeci čiji su očevi poginuli u Domovinskom ratu.

Izrazito emotivna i sadržajno uspjela pjesma s nazivom “Tatek moj“, pjeva o djevojčici kojoj nedostaje otac, ali je svjesna da ju on „negdje gore među zvijezdama“ čuva. Jedna dirljiva pjesma, koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.

„Veselim se nastupu i vjerujem da će pjesma s obzirom na svoju osjećajnost i kvalitetu  saživjeti ne samo u okvirima našeg kajkavskog kraja, nego i mnogo šire“ – kazala je Gabriela.

Mladen Pavković T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Bozana Topalovic
  #1 Bozana Topalovic 14 rujna, 2019, 11:33

  POTREBNA JE HITNA KREDITA?
  Posudba novca kod nas znači brzu isplatu. Poslujemo s ciljem zatvaranja posla na obostrano zadovoljstvo. U većini slučajeva novac ćete dobiti isti dan ili čak u roku od 15 minuta od podnošenja zahtjeva. Obratite nam se s povjerenjem putem e-maila [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Maria Guadalupe
  #2 Maria Guadalupe 14 rujna, 2019, 07:58

  Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: ([email protected])
  Kontaktirajte putem aplikacije WhatsApp: +16014560144
  za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 13 rujna, 2019, 07:25

  Bravo Ivica Pepelko. Rane 90-te!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code