FRKOVIĆ: PARASTOSI ZA LAŽNE SRPSKE ŽRTVE U JADOVNU, SRBU, VALERIJANU I MOLJEVIĆU

FRKOVIĆ: PARASTOSI ZA LAŽNE SRPSKE ŽRTVE U JADOVNU, SRBU, VALERIJANU I MOLJEVIĆU

26. lipnja, 2022.

 

Piše: Josip Frković

Jedva pedesetak dana prošlo je od 15. svibnja, kada su  Hrvati masovno žalovali nad stotinama tisuća crnih sudbina svojih predaka u odorama ratnogubitničkih vojnika NDH genocidno i osvetnički ubijenih 1945. od komunističkih zlikovaca titovaca, ponajviše od prikrivenih velikosrpskih četnika pod petokrakama. Toga dana sjećanja, koalicijski partner Vlade Andreja Plenkovića, prepoznatljivi i prijetvorni četnički manipulator Milorad Pupovac, našao se na Petrovoj gori, gdje je komemorirao davni partizanski proboj ustaškoga ofenzivnog okruženja na Biljegu. Naglasio je da su i deseci tisuća njegovih poginulih partizana (s kokardama u džepu) jednako vrijedne ljudske žrtve poput onih davnih, razoružanih domobransko-ustaških vojnika koji su branili NDH, ali su prijevarom vjerolomnih Britanaca poslani na klanje komunista u drugu Jugoslaviju. Uostalom, domobrani su bili regularne oružane snage, a ustaše tek 5-postotna stranačka vojska propala režima. Nešto poput četnika i pravoslavnoga “đenerala” Draže Mihailovića u nesretnoj i vječito  gubitničkoj Srbiji.

Stevan Moljević, odvjetnik iz Banja Luke

Slučajno ili ne – jer velikosrbi ništa ne prepuštaju slučaju – dan velebitske komemoracije održavao se baš 24. lipnja, na 81. obljetnicu Valerijanova memoranduma i Homogene Srbije Stevana Moljevića, banjalučkoga advokata. Nekoliko dana ranije, na komemoraciji u ratu poginulim Srbima u Glini – pravoslavno groblje Pogledić, 13. svibnja 2022. – govorila je “devojčica s traktora u otadžbinskom ratu”, manjinska zamjenica predsjednika Vlade RH Anja Šimpraga. Valjda i najbolje rješenje u traženju zamjene dotadašnjega srpskoga vicepremijera Borisa Miloševića, osumnjičena za protuzakonite manipulacije državnim novcem u srpskom ratnom okupacijom poharanu vukovarskom kraju, u Negoslavcima. I dok Boris Milošević, tihi i samozatajni sin šibenskoga srpskoga vojnika HV-a  u Domovinskom ratu, očekuje rasplet DORH-ove kaznene prijave, pred mitskom Šaranovom jamom na velebitskom Jadovnu, ponovljena je slika iz mnogo ranijih godina. Ipak, jedna fotografija iz Slovenije 1945. godine podsjeća na četničko-pravoslavne prvake, patrijarha Gavrila Dožića, episkopa Nikolaja Velimirovića, četničkoga vojvodu Momčila Đujića…Njihovim programom srpstvo je trebalo dominirati na tri četvrtine teritorija NDH, južno od linije Virovitica-Karlovac-Karlobag.

I za lancima ograđena ulaza u dokazano praznu Šaranovu jamu, 24. lipnja, slijeva nadesno, desetak pravoslavnih popova s episkopima gornjokarlovačkim i pakračko-slavonskim, Gerasimom i Jovanom Ćulibrkom padobrancem niškim, potom židovskim duhovnikom Mošom Prelevićem, potom Milorad Pupavac, Boris Milošević, vječiti šef nacionalno manjinske blagajne Aleksandar Tolnauer, Dragana Jeckov. Ovoga puta bez banjalučkoga “jadovnjaka” Dušana Bastašića iz srpskoga bh entiteta. U donošenju vijenaca viđeni su i nepoćudni libijskom režimu bivši  diplomat i distributer alkohola Jovan Vejnović, ex-oficir  JNA Veljko Kajtazi i neizostavni prvi antifašist SABA  rođen 1957., dvanaest godina iza Drugoga svjetskog rata, Franjo Habulin. Sljedbenici Milorada Pupovca, jednoznačno ratni Gospić, Jadovno i Pag nazivaju logorom smrti, prethodnicom Jasenovca, pa su najprije položeni vijenci SNV-a, Židova i Roma, a bivši hrvatski dopredsjednik Vlade Milošević kazao je:

„Ustaški režim je odmah nakon uspostave poluga vlasti krenuo s ubijanjem, donošenjem rasnih zakona, osnivanjem logora. Jedan od prvih bio je ovdje na ovom mjestu.“

Samo buncanja i laži

Prije Jasenovca postojao je kratko, ali zato nije bilo manje strašno mjesto zločina, premda se ne zna točan broj stradalih u logorskom kompleksu Gospić-Jadovno-Pag, ali se smatra da je ubijeno čak nekoliko desetak tisuća ljudi. Ognjen Kraus, predsjednik koordinacije zajednice židovskih općina i zauzeti zastupnik uvođenja kaznene odgovornosti za vojnički uzvik “Za dom-spremni!”, ali ne i za korištenje jugozastave s petokrakom, pitao je dokad će zastupnici žrtava  zamjenjivati Vladu RH. Više smo sigurni da bi nekad uglednoga liječnika Krausa netko od Siščana priupitao hoće li ljudi židovskoga osjećaja pravde prikupiti nešto kuna (eura) za obnovu potresom teško stradale sinagoge na Trgu Ljudevita Posavskoga, u kojoj je do nesretnog 29. prosinca 2020. djelovala osnovna i srednja glazbena škola.

I dok je ranije devastiran spomenik u Jadovnu ponovo obnovljen, somen-ploča u Slanoj triput je dosad uništavana.

Ne zanimaju ih istine

Iako je za Jugoslavije Šaranova jama proglašena krškom bezdanicom žrtava fašizma, terenskim istraživanjem speleologa nije pronađen ni najmanji trag bilo kakva novijega zločina. Kako se kraj Šaranove, međutim, nalazi još jedna jama sa zemnim ostacima hrvatskih žrtava iza 1945., sasvim je moguće da su Srbi priču okrenuli naopako. Kao što su hrvatske žrtve pobijene genocidom Srba proglasili ubojicama, tako je mogla nastati još jedna prijetvorna laž Milorada Pupovca i veliksrpske družine, koja masakr i pečenje na ražnju svećenika Hrvata u Srbu i okolici slavi kao nadnevak četničkoga stradanja. T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Lnlour
  #1 Lnlour 9 veljače, 2024, 02:39

  order clomid buy clomiphene paypal brand clomiphene 100mg

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Wiucld
  #3 Wiucld 3 veljače, 2024, 23:48

  buy amoxil 500mg amoxicillin 1000mg over the counter order amoxicillin 500mg

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Rsmnmy
  #4 Rsmnmy 1 siječnja, 2024, 11:41

  costco canada cold and sinus alternatives to allergy pills names of prescription allergy pills

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. FRANO MARXISTA
  #5 FRANO MARXISTA 3 srpnja, 2022, 21:42

  POŠTOVANI FRKOVIĆ , PO PREZIMENU BI PRIPADAO USTAŠKO-KOLJAČKO-KATOLIČKOJ DINASTIJI KRVOLOČNIH , POSLUŠNIH I VJERNIH HRAVATA, IRANSKO-VLAŠKE PASMINE, NASELJENIH U LIČKO-S I. ONI SU PO PROFESIJI ZATUCANI KATOLICI ,ČOBANSKE SVIJESTI , TURCI SU IH IMENOVALI ,ODNOSNO NAZIVALI ,POKRŠTENI VLAŠKI ČOBANI ILI BALIJE,ČIJI RAZUM JE UVJEK , SPREMAN NOGAMA GAZITI KORIJENE HUMANOSTI. ONI SU ,TAKOĐER, KRIŽARSKI OBUČENI VOJNICI SVOJE ZLOČINAČKE CRKVE U HRVATA, UVJEK SPREMNI OČUVATI KASTINSKU VLAST KATOLIČKE, STEPINČEVE BOŽJE DRŽAVE.
  PA NAŠ FRKOVIĆ ,OSTATK OSTATAKA SLAVNE DINSTIJE,USTAŠKO-LIČKO-SENJESKIH, IRANSKO-VLAŠKIH HRVATA , SE OPET PRIHVATIO HRVATOVANJA ,POD KRIŽEM ,RASPELOM I PATRICAMA OKO VRATA, S’PRIPASANIM SRBOSJEKOM, A OVAJPUT I HRVATOSJEKOM,JER SE ČOVO OPET VRAĆA ONOJ STEPINČEVSKOJ IDEJI ,ČISTE BOŽJE DRŽAVE,ALI SAD I OD ONIH DEKLARATIVNIH HRVATA ,KOJI NISU KATOLICI STEPINČEVSKOG DUHA I NAUMA, PA SU ZATO JEDNE VRSTE ŠLJAM ,KOJI SE NADAHNJIVAO ,A I DALJE SE NADAHNJUJU KUMROVCEM ,A NE ŠURMANCIMA ,ŠARANOVOM JAMOM,KORIČKOM JAMOM ,JASENOVCEM I DANICOM ,A U NAJNOVIJEM POVIJESNOM VREMENU ,KOJE PRIPADA OBNOVI STEPINČEVSKE BOŽJE DRŽAVE ,DEVEDESETIH GODINA ,NAŠEG VREMANA, PAKRAČKOM POLJANOM,RUKAVCIMA KUPE I KORANE ,SISKOM, DRETELJEM ,GABELOM, HELIODROMOM,KULINAMA, GLAVAŠEVOM SLAVONIJOM ,I MERČEPOVIM VUKOVAROM,GDJE SU OVA DVA STEPINČEVSKA KATOLIKA,HRVATA, OBANVALJALI DUH GENERALA ,DRINJANINA,LUBURIĆA, KLALI I VJEŠALI ONE TAMO DRUGE I DRUJGAČIJE U SVRHU OBNOVE ČISTOĆE STEPINČEVSKE BOŽJE DRŽAVE I OPET ,SADA U SLUŽBI IV-TOG REICHA IZAPADNE KATOLIČKWE SVETE ALIJANSE .XYXY
  PRIHVATIO ARHEOLOŠKOG ISTRAŽIVANJA KOSTIJU KRIŽARSKIH VOJNIKA ,STEPINČEVE BOŽJE DRŽAVE, KOJE SU KOMUNISTI ,JEDNOSTAVNO REČENO,POKLALI. UH ,BOGA MU LJUBIM, VEĆ JE DO SADA OBJAVIO SVE OVO O ZLOČINIMA TE KOMUNISTIČKE ŠPOŠASTI.
  OVO ŠTO SVE NAPISAH INSPIRIRASN KAO I UVIJEK ,PISANIJAMA ,POŠTOVANOG FRKOVIĆA KOGA JA ,KAO MARXISTA, UVIJEK,ČITAJUĆI NJEGOVE PISANIJE, STAVLAJM U SATEPINČEVSKOG SLJEDNIKA KRVOLOČNE SATEPINČEVSKE BOŽJE DRŽAVE I ON U SVIM SVOJIM NAPISIMA I DJELOVANJIMA POLAZI SA TIH STAJALIŠTA U SVOJIM PROSUDBAMA PA TAKO I OVAJ KOMENTAR KOJEG PROČITAH.
  ENJESKOJ,IMOTSKO -ZADARSKOJ I HERCEGOVAČKO- POSKOČKOJ NAHIJ

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code