FRED MATIĆ PRIJAVLJEN DORH-u ZBOG LAŽNOG RANJAVANJA

FRED MATIĆ PRIJAVLJEN DORH-u ZBOG LAŽNOG RANJAVANJA

3. studenoga, 2017.

 

 

S obzirom da nama nije poznato kada je i gdje bivši ministar teško ranjen, i kako je uopće sve te godine mogao i obavlja istaknute državničke i ine dužnosti, tražimo da ovu sumnju ispita Državno odvjetništvo, tim prije što je njegov suradnik i prijatelj Bojan Glavašević 28. listopada 2017. na svojem Twitteru među ostalim objavio da je Matić primio i ovo odličje te da svi koji žele „neka dokazuju suprotno ako mogu“

Napisao: Mladen Pavković

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijela je Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) kaznenu prijavu protiv bivšeg ministra hrvatskih branitelja i aktualnog zastupnika (SDP) Hrvatskog sabora Predraga Matića – Freda zbog navodno lažiranog i falsificiranog ratnog puta u kojem se navodno ističe da je – teški invalid hrvatskog Domovinskoga rata.

Matić je od bivšeg predsjednika Republike Stjepana Mesića, kako su to objavili Braniteljski portal i drugi, za to primio i jedno od najčasnijih odličja – Red hrvatskog križa, koji se isključivo dodjeljuje „hrvatskim i stranim državljanima za sudjelovanje u Domovinskom ratu, ako su pri tom bili i teško ranjeni“.

S obzirom da nama nije poznato kada je i gdje bivši ministar teško ranjen, i kako je uopće sve te godine mogao i obavlja istaknute državničke i ine dužnosti, tražimo da ovu sumnju ispita Državno odvjetništvo, tim prije što je njegov suradnik i prijatelj Bojan Glavašević 28. listopada 2017. na svojem Twitteru među ostalim objavio da je Matić primio i ovo odličje te da svi koji žele „neka dokazuju suprotno ako mogu“.

Ako je bivši ministar uistinu dobio ovo odličje, a nije bio teško ranjen, onda je to teško kazneno djelo, koje blati ne samo njega, već i hrvatske branitelje, a poglavito najteže ratne invalide, koji tek nakon toga još će manje vjerovati državnim i inim institucijama.

Ne želimo dokazivati suprotno, kako sugerira Glavašević, već samo na ovaj teški slučaj ukazati onima kojih se to tiče – DORH – u.

Inače, ovo odličje još nikome nije oduzeto, pa čak ni generalu Ivanu Koradeu, koji je prije nekoliko godina ubio petero nevinih ljudi, a onda presudio i sebi.

Orginalni Dejtonski sporazum

Sramota. Pronašli su tek sada originalni primjerak Daytonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku, a koji nikada službeno nije dostavljen Predsjedništvu BiH i Ministarstvu vanjskih poslova BiH, a nitko od 1995., u BiH, nije imao ni pojima gdje je jedan od najvažnijih povijesnih dokumenata. Pronađen je kod nekakvog Željka Kuntoša, nekadašnjeg pripadnika osiguranja i bliskog suradnika Dragana Kalinića, koji je nekada bio predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i Srpske demokratske stranke, dok je danas savjetnik predsjednika RS Milorada Dodika.

Dokument vjerojatno nikada ne bi bio ni pronađen da ga Kuntoš nije ponudio na- prodaju!

Sad se postavlja pitanje: kako je uopće moguće da takav „papir“ nestane, odnosno da uopće i ne stigne na adrese onih koji su ga trebali imati i čuvati? Što su sve vrijeme radile tajne i ine službe da ga nisu pronašle? Vjerojatno su ga, kako to već ide, tražile tamo gdje ga nema, a bio je u njihovoj blizini, kod njihova „drugara“.

Zatim se treba upitati, ako je nestao Daytonski sporazum, koliko još važnih povijesnih dokumenta nema tamo gdje bi trebali biti, ili bolje rečeno nalaze se kod pojedinaca, koji kao i taj Kuntoš samo čekaju svoj trenutak da ih mogu dobro unovčiti?

Kad je umro prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman navodno je i iz njegova ureda, ali i drugih prostorija nestala hrpa važnih dokumenata. U tome je, pričaju, „kolo vodio“ njegov nasljednik, koji je navodno i dostavljao povjerljive dokumente čak i sudu u Haagu.

Ministar vanjskih poslova Republike Srbije Ivica Dačić svojedobno je izjavio da „kad su hapsili Slobodana Miloševića sve su dokumente opljačkali“.

Koliko ima istine u tome, najbolji je ovaj zadnji primjer, gdje čovjek čitavo vrijeme kod kuće drži originalni Daytonski sporazum, a nitko ga ništa ne pita!

U Hrvatskoj su, kad je bio uhićen nevini general Ante Gotovina, pretraživali sve moguće kuće i samostane da pronađu nekakve (nepostojeće) „topničke dnevnike“. Maltretirali su mnoge, a među njima i časnog Roku Mijića, brigadira, znamenitog zapovjednika hrvatskih postrojbi u Domovinskome ratu, kojemu su čak zbog toga i sudili i koji se od toga još do danas nije oporavio.

Dakle, može li netko odgovoriti: koliko je važnih, povjerljivih dokumenata iz Domovinskoga rata otuđeno?

Trebalo bi i javno pozvati sve koji kod sebe imaju takve i slične dokumente da ih vrate, kao što se vraća nedozvoljeno oružje iz rata.

A za onima koji su znali, a „nisu znali“ da im nedostaju važni i povjerljivi povijesni dokumenti pod hitno treba organizirati akciju – „locirati, uhititi, transferirati“ (zar ne gospodine Šeks?).

Mihajlović ne zna tko je Anna Frank

Mediji su se raspisali o nogometnom treneru talijanskog Torina, ekstremnom srpskom domoljubu Siniši Mihajloviću. Poslije jedne utakmice pitali su ga nešto o Anne Frank (1929.-1945.), a on nije imao pojima tko je to? Onda su mu objasnili da je to bila Židovka i autorica Dnevnika, u kojem je neposredno i iskreno posvjedočila o drami svakodnevice i odrastanju u izolaciji, strahu i skrivanju te da je pisala i o patnjama Židova. Odvedena je u njemački koncentracijski logor Bergen- Belsen, gdje je i ubijena. Ni to mu nije ništa značilo, jer o toj djevojčici nije učio u školi, koju je inače prije Domovinskoga rata polazio u Vukovaru. On zna za Ivu Andrića, kao srpskog pisca, a kad se govorilo o stradalim Židovima onda je valjda „tjerao“ loptu ili pak bio na nekom sastanku gdje se raspravljalo o srbijanskoj agresiji na Hrvatsku! Sve je moguće!

A i zašto bi nogometni trener trebao znati o Anne Frank, tim prije što je bio i veliki prijatelj ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana? Pa, mnogi ne znaju ni da je on bio nogometni reprezentativac Jugoslavije i da je danas trener, a još manje da je „nogometni stručnjak“. Iz povijesti je valjda imao „dva“ (tek toliko da prođe), a od svega iz tog predmeta valjda je jedino upamtio da je Vukovar „srpski grad“!

Nu, čudi nas da ga malo o povijesti nije naučio njegov također veliki prijatelj Predrag Matić Fred, koji se s njim, kao ministar branitelja, (!) susreo krajem ožujka 2013. u Vukovaru. Za hrvatske branitelje nije imao vremena, a za četnika Mihajlovića – koliko treba! Na to nas je podsjetila i njihova zajednička fotografija koju je snimio Bojan Glavašević i stavio na Twitter da svi vide tu sramotu. Ispod ovog fotosa je napisao: „Ratna priča je iza nas. Budućnost pišemo na sportskim borilištima.“

Nakon što je objavljena izjava Mihajlovića da ne zna ništa o Anne Frank, ne bi se čudili ni da bivši žalosni ministar branitelja također o tome nema pojima, jer je vjerojatno zajedno u Vukovaru s njim „napikavao“ loptu.

Međutim, pitanje svih pitanje je: hoće li se sada javiti Efraim Zuroff, „posljednji lovac na naciste“, koji Hrvate gleda kao ustaše, a Srbe kao „osloboditelje“? T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. PUPI
  #1 PUPI 5 studenoga, 2017, 09:02

  Prije će Sava poteći uzvodno nego glupi hrvati shvatiti da im 60%ministara bira Beograd.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Vukovarac
  #2 Vukovarac 4 studenoga, 2017, 18:14

  Malo je novinara koji su toliko pisali i pišu o Domovinskome ratu kao g. Pavković. I ne samo da pišu, već organiziraju i brojne braniteljske akcije. Al to je kod nas tako-što si aktivniji to te više pljuju. I točka

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. anđelko
  #3 anđelko 4 studenoga, 2017, 09:42

  nas dragovoljaca na prvoj liniji fronte u jeku agresije od svibnja 91 do kraja siječnja 92 nije bilo više od 35 tisuća

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Kiko
  #4 Kiko 3 studenoga, 2017, 10:34

  Krenimo od Matića pa će se doći i do drugih. Znamo da ima relativno puno tzv. lažnih ali od nekoga se mora krenuti. Ako Antigona ti znaš nekoga konkretno, imenom i prezimenom, napiši i ne bude samo Matić natapeti. Kužiš?

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Antigona
  #5 Antigona 3 studenoga, 2017, 07:18

  Od svih mogućih lažnih branitelja, ratnih vojnih invalida i ranjenika našli ste samo Freda Matića. Potrudite se malo više. Broj, odnosno postatak takvih u ukupnoj braniteljskoj populaciji je velik. Oni sramote prave, poštene, domoljubne i hrabre branitelje. Nema veze što su to nečiji prijatelji, rodbina ili susjedi. Oni su među vama. Zbog njih su mnogi oštećeni, a to je i velika sramota.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 3 studenoga, 2017, 10:44

   Od nekog treba počet….samo ne znam koliko će to dugo trajat oko ovih LAŽNJAKA…
   zar ste zaboravili NOVINare ratne izvjestitelje…..koji su nosili glavu u torbi….dA STE BAR NJIMA PRIZNALI STATUS branitelja….nE TRAŽE NIKAKVE PRIVILEGIJE OSIM MOŽDA priznavanje dvostrukog staža..Bez velikih mirovina….PAVKOVIĆU kaj si konkretno napravil za ratnu SEDMU SILU….Nitko nam ne dozvoli da se za to izborimo….Ne treba puno dokaza….Svi dokumenti postoje…
   A o lažnjacima….SAD JE KASNO DA SE KAJEM…

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code