FOO FIGHTERS U PULSKOJ ARENI

FOO FIGHTERS U PULSKOJ ARENI

21. lipnja, 2019.

 

Količina nevjerojatne energije kojom su nas zasuli  u 3 sata svirke bila je poput aktivirane mikro atomske bombe. The nicest guy in rock kako mu tepaju obožavatelji ali i objektivni procjenitelji rock scene je prenio tu energiju kroz set pjesama koji su činili jedan neprekinuti slap izvrsno upakirane, producirane i nadasve sjajno odsvirane glazbe. Tim vise nije zacudila njegova iskrena zahvala svom pratećem osoblju koje je pomoglo pripremiti i odraditi dva koncerta za koje je navodno osobno David Grohl  odabrao lokaciju. I bila je ona pun pogodak, publika nije dopustila da glazba izađe iz Arene. Tu je glazbu svatko od nazočnih odnio u svoj kutak doma. I ljubomorno ce je čuvati do sljedeće prilike kad se susretne s bandom

Napisao: Šiško Španiček

Kad bi se dosadasnji  koncerti stranih pjevackih mega zvijezda  odrzani u Hrvatskoj u ovom tisućljeću evaluirali, jučerasnji Foo Fightersa kojem smo nazočili kao i onaj u utorak održani u Puli u Areni odnijeli bi pobjedu čak i u konkurenciji jednih U2.

Pun mjesec i mekane boje

Količina nevjerojatne energije kojom su nas zasuli  u 3 sata svirke bila je poput aktivirane mikro atomske bombe. The nicest guy in rock kako mu tepaju obožavatelji ali i objektivni procjenitelji rock scene je prenio tu energiju kroz set pjesama koji su činili jedan neprekinuti slap izvrsno upakirane, producirane i nadasve sjajno odsvirane glazbe. Tim vise nije zacudila njegova iskrena zahvala svom pratećem osoblju koje je pomoglo pripremiti i odraditi dva koncerta za koje je navodno osobno David Grohl  odabrao lokaciju. I bila je ona pun pogodak, publika nije dopustila da glazba izađe iz Arene. Tu je glazbu svatko od nazočnih odnio u svoj kutak doma. I ljubomorno ce je čuvati do sljedeće prilike kad se susretne s bandom.  Čak smo naćas lokalpatriotski i zaboravili da su tu Arenu dvaput odbili staviti na Unescov popis zastičenih kulturnih dobara. Pun mjesec i mekane boje produkcijske  rasvjete  prikrile su onaj bljesteći bijeli dio Arene koji nas vrlo izgledno u tome prijeci.

Na svoje su tijekom koncerta došli i ljubitelji Lennona u Grohlovoj obradi…Freddyija u Taylorovoj  i Ramonesa u instrumentalnoj.

Tri sata svirke

Svojih 15 minuta (realno 7-8) Warholovske slave pokupio je i decko iz Manchestera koji je Bossovskim žicanjem na komadu kartona ovaj put ne pjesama, vec svirke uvjerio Grohla da ga pripusti na stage. I momak je to odradio na bubnjevima vrlo srčano. Ako nije bila unaprijed dogovorena fejkuša…chapeau.

Prisjetili smo se i The Monstera Hansenovih Muppetta kad je sef banda odradio jednu pjesmu otevši palice službenom bububnjaru banda usput mu dobacivši da je ipak samo drugi najbolji bubnjar u bandu.

Tri sata svirke proli su prebrzo i kada se band povukao s pozornice bez odsviranog bisa sada samo možemo čvrsto vjerovati da ce FF održati obećanje i vratiti se opet u Hrvatsku. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Stjepandić je monstrum
    #1 Stjepandić je monstrum 22 lipnja, 2019, 04:58

    Stjepandić je monstrum

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code