FILM O PIONIRIMA HIP-HOPA

FILM O PIONIRIMA HIP-HOPA

10. studenoga, 2015.

stani na put photo
„Hip-hop je način života“. Ovim motom se vode baš svi štovatelji hip-hop kulture. Na prostorima bivše Jugoslavije elementi hip-hopa zaživjeli su sredinom osamdesetih godina prošlog vijeka, dok se na prve albume domaćih izvođača čekalo i više od desetljeća. Međutim, kada se hip-hop scena etablirala, imala je što ponuditi.
U dokumentarcu STANI NA PUT predstavljeni su pioniri i nosioci rap scene Balkana dok se vraćaju u prošlost i prisjećaju dragocjenih trenutaka. Film je snimljen u produkciji Red Bull Media House i MTV Adria.
Gru, General Woo, Bizzo, Baby Dooks, Remi, Shot, Koolade, Reksona, Marčelo, Edo Maajka, Frenkie, Kontra, Ikac, Struka, Shorty i Oneya, radijski voditelji i DJ-evi Slaven Balen, Phat Phillie, Frx, Soul i Munja uz muzičkog urednika Miška Bilbiju, opisuju svoj prvi dodir s hip-hop kulturom, prvi put kada su uzeli mikrofon u ruke i „bacili rime“, izborili se za prvi album i stvorili neraskidivu vezu sa svojom publikom.
Kako je nastao Bassivity, Blackout Hip Hop ili FM JAM; protagonisti domaće scene prisjetili su se pred kamerama i ispričali kako je to izgledalo prije dvadesetak godina, tko je prvi odlučio sastaviti rime na našem, a ne na engleskom jeziku, koliko im je hip hop značio u životu i kako su došli do toga gdje su danas…sve to nalazi se u dokumentarnom filmu STANI NA PUT.  Njihove zanimljive anegdote i životne priče uokvirene su u skoro dva sata dug film,  koji će u utorak, 10. studenog u 21 h premijerno biti prikazan na MTV kanalu.
Usporedo sa pričom o nastanku pokreta, film prati i proces stvaranja zajedničke pjesme repera iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine, a povod je obilježavanje 20 godina postojanja domaće hip-hop scene. Od travnja do lipnja 2014. godine u Beogradu i Zagrebu,  pod vodstvom DJ Phat Philliea, okupili su se Reksona, General Woo, Gru, Marčelo, Frenkie, Remi, Baby Dooks, Kontra i na Kooladeov beat snimili pjesmu u legendarnom Morris studiju u Zagrebu. Tako je nastala pjesma „STANI NA PUT“ a izvođači su snimili dvije verzije pjesme.
U prvoj verziji Reksona, Frenkie, General Woo i Remi repaju o tome koliko im znači hip hop https://youtu.be/AaFN7uu4jOA  a u drugoj verziji su rime na tu temu napisali Kontra, Marčelo te također Remi.
https://youtu.be/pXplLAxq8tE T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code