FESTIVAL HRVATSKIH TRADICIJSKIH SIREVA

FESTIVAL HRVATSKIH TRADICIJSKIH SIREVA

15. studenoga, 2016.

 

 

Svečanim skupom sirara iz cijele Hrvatske 18. studenoga otvorit će se 2. hrvatski festival tradicijskih sireva – SirCrofest koji ima za cilj promovirati domaću proizvodnju te pozicionirati hrvatske sireve na međunarodnom tržištu.

Manifestaciju kojom se promoviraju autohtoni hrvatski sirevi organiziraju Savjetodavna služba, Hrvatska poljoprivredna agencija i Savez malih sirara RH uz pokroviteljstvo Grada Zagreba i financijsku pomoć Zagrebačke županije.

Kako bi se hrvatski sirevi probili te postali prepoznatljivi na europskom, ali i svjetskom tržištu intenzivno se radi od ulaska u Europsku uniju. U sklopu dvodnevnog festivala SirCrofest bit će održane edukativne radionice te izložbeno-prodajni sajam na Trgu bana Josipa Jelačića.

Drugi hrvatski festival tradicijskih sireva održat će 18. i 19. studenoga 2016. godine u Zagrebu. Prvi dan je rezerviran za susrete domaćih sirara i raspravljanje o zaštiti ovog prehrambenog blaga, a drugog dana festivala na Trgu bana Josipa Jelačića možete isprobati najfinije mliječne predstavnike Lijepe naše. 

Savez – malih sirara RH ‘SirCro’ u suradnji sa Savjetodavnom službom, Hrvatskom poljoprivrednom agencijom -, a uz pokroviteljstvo Grada Zagreba i financijsku pomoć Zagrebačke županije, organizira Drugi hrvatski festival tradicijskih sireva u Zagrebu.

Prvoga dana festivala, 18. studenog 2016. u hotelu International okupit će se mali sirari kako bi razgovarali o zaštiti domaćih brendova i daljnjem razvoju sirarske industrije. Drugi dan, 19. studenog na glavnom zagrebačkom trgu javnost će imati prilike kušati domaće sireve, kupiti najdraže vrste i sudjelovati u nagradnoj igri.

Program započinje od 9.00 sati ujutro, a trajat će do 15.00 sati. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code