EUROPSKO PRVENSTVO ZA SVEĆENIKE U VUKOVARU

EUROPSKO PRVENSTVO ZA SVEĆENIKE U VUKOVARU

13. veljače, 2017.

 

 

 

Nogometna reprezentacija hrvatskih svećenika domaćin je 11. europskog prvenstva u malom nogometu za svećenike od 20. do 23. veljače 2017. godine u gradu Vukovaru. S posebnim je razlogom izabran grad Vukovar kao domaćin prvenstva jer je nakana drage goste i prijatelje upoznati s našom novijom hrvatskom poviješću i dodati samome događaju humanitarnu notu. Naime, sav prihod sa finalnog dana, 23. veljače, namijenjen je kao skromna pomoć izgradnji križnoga puta u Vukovaru.

Svećenici iz različitih europskih zemalja okupljaju se jednom godišnje kako bi se natjecali kroz organizirano prvenstvo u dvoranskom nogometu. Ponosni smo i na tu činjenicu kako je takva ideja potekla upravo od hrvatskih svećenika. Do sada je organizirano deset prvenstava, a hrvatski svećenici imaju čast, ujedno i veliku obavezu, po drugi puta biti domaćin prvenstva, nakon Zagreba i Križevaca 2006. godine, kada su obranili zlato osvojeno na 1. europskom prvenstvu u Austriji.

Hrvatska reprezentacija osvojila je kroz 10 natjecanja 2 zlata, 3 srebra, 3 bronce i dva puta četvrto mjesto.

Na europskom prvenstvu u Vukovaru nastupit će svećenici iz 15 zemalja: Portugala, Italije, Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunjske, Mađarske, Slovačke, Češke, Poljske, Ukrajine, Bjelorusije, Kazahstana te Hrvatske.

Pokrovitelji 11. europskog prvenstva za svećenike u malom nogometu u Vukovaru su Đakovačko-osječka nadbiskupija, Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vukovar, a održava se u suorganizaciji Hrvatskog nogometnog saveza. T

 

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code