EU DAJE STO TISUĆA EURA ZA FESTIVALE KRETIVNIH DOKUMNTARACA “EUROPA IZBLIZA”

EU DAJE STO TISUĆA EURA ZA FESTIVALE KRETIVNIH DOKUMNTARACA “EUROPA IZBLIZA”

1. lipnja, 2014.

 AII4309s

U zagrebačkom kinu Europa 28. svibnja održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen projekt „Filmski festivali kreativnog dokumentarnog filma ClosEUp/Europa izbliza“. Projekt se realizira uz potporu Europske unije u programu IPA INFO 2012, a provodi ga Institut za razvoj i međunarodne odnose IRMO u partnerstvu s udrugom Medijska tvornica.

Na konferenciji su sudjelovali ravnateljica Instituta za razvoj i međunarodne odnose IRMO dr. sc. Sanja Tišma, predsjednica Medijske tvornice Valerija Đurđević i koordinatorica projekta Karolina Horvatinčić.

Cilj projekta ClosEUp/Europa izbliza je primjerima uspješnih projekata olakšati razumijevanje programa i fondova EU-a te zainteresirati javnost za prijavljivanje i provedbu projekata. Tako će tijekom pet filmskih festivala biti predstavljeno 20 kratkih filmova o projektima koji su financirani iz fondova EU-a, u kojima će prijavitelji ispričati svoja iskustva. «Odabrali smo dvadeset vrlo uspješnih projekata, a istovremeno i vrlo različitih projekata, od pustolovnog turizma, tradicionalnog maslinarstva, kamenoklesarstva i dubrovačkog nakita, preko saniranja odlagališta, pročišćivača voda i kvalitetnijeg prijevoza, do obrazovanja, zapošljavanja i očuvanja prirodne i kulturne baštine», rekla je koordinatorica Karolina Horvatinčić.

Jednodnevni filmski festivali održavat će se na otvorenom u pet županija, u razmaku od pet tjedana prema sljedećem planu:

  •         Slavonski Brod, 16. kolovoza
  •         Split, 23. kolovoza
  •         Dubrovnik, 30. kolovoza
  •         Krapina, 6. rujna i
  •         Zagreb, 13. rujna 2014.

Točne lokacije i vremena događanja bit će oglašene u lipnju.

Uz festivale će se organizirati i radionice o projektima za poduzetnike i srednjoškolce. Projekt traje 18 mjeseci, a njegova vrijednost je 99.858,53 EUR, odnosno 744.345,48 kn. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code