ETLINGER: NA SVETICAMA VIŠE NEMA JAVNOG INTERESA

ETLINGER: NA SVETICAMA VIŠE NEMA JAVNOG INTERESA

22. rujna, 2017.

 

 

Gradonačelnik Grada Zagreba poslao je u proceduru  izmjenu Zaključka o davanju prethodne suglasnosti za ulaganje sredstava u sportsku građevinu Sportsko-rekreacijski centar Svetice. Prema predloženim izmjenama atletska dvorana više nije dio projekta, te se trgovačkom društvu Svetice sport d.o.o., daje pravo obavljanja poslova vezanih uz izgradnju atletsko-nogometnog centra Svetice, sve dok je većinski vlasnik Hrvatski nogometni savez.

Vrijednost projekta i dalje ostaje 92 milijuna kuna.

Atletska dvorana bila je jedan od glavnih argumenata Milana Bandića kod pokretanja ovoga projekta. Postavlja se pitanje zašto (ako ove izmjene prođu) u nazivu centra i dalje stoji „atletsko“, te gdje su nestali gradonačelnikovi argumenti o javnom interesu? Također je dubiozna i vrijednost projekta, jer ako se atletska dvorana neće graditi, zašto je vrijednost projekta jednaka.

Što se tiče trgovačkog društva i njegovog vlasništva, glavni problem bi mogao nastati kod raspodjeli eventualne dobiti. HNS je trenutno jedini vlasnik društva, ali u nadzornom odboru društva sjede prepoznatljiva lica iz svečanih loža i sudnica, pa ako se vlasnička struktura promijeni, netko bi mogao sudjelovati u raspodjeli dobiti ovog lukrativnog projekta, a sve na račun građanki i građana Grada Zagreba, bez čijeg vrijednog vlasništva ovaj projekt ne bi bio moguć. Zašto Grad Zagreb uopće dozvoljava mogućnost da netko dobro zarađuje na njegovoj imovini, bez ispunjenja uvjeta o javnom interesu?

Ovo je još jedna tužna etapa u priči o Sveticama, koja sve više ukazuje na to da je jedan iznimno vrijedan prostor nasilno oduzet građanima, kako bi se, na kraju, preko gradskog zemljišta i UEFA-inih sredstava zadovoljio nečiji privatni interes.

https://www.facebook.com/etlingerd/posts/520223528309975 T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code