ESDEPEOVCI U BITKI S POTURICAMA KOD SISKA

ESDEPEOVCI U BITKI S POTURICAMA KOD SISKA

26. srpnja, 2017.

Ismar Avdagić, reagirao na društvenim mrežama. „Kvalifikacija o Turcima i poturicama, koje dolaze od jednoga socijaldemokrata predstavljaju novo poimanje dna u hrvatskoj politici.“, reagirao je i alter ego sisačke gradonačelnice, Darko Baniček, veliki strateg ljevičarske revolucije i nesuđeni šef kabineta Davorka Vidovića. Upitao je capraški lumen „Je li te izjava zasmetala, jer si i ti poturica ili jer je Hajdaš esdepeovac, a sve što esdepeovci govore nervira po defaultu?“

Napisao: Josip Frković

Na hrvatskoj političkoj sceni, na koju se bistroglavnim antologijskim zaključcima i tvrdnjama, osobito iza brezovičkoga derneka u čast nepostojećem sisačkom partizanskom odredu na silu nagurala brbljava boljševička gubernatorica Siska Tina Ikić Baniček, mnogo se toga zanimljiva dogodilo u Sisku, županiji i državi. Netom spomenuta sisačka drugarica rođena 1975. i partijski brzo kapitalizirana, koja ljubi sve partizansko i marksističko-lenjinističko (samo ne Krista i istinu – op. p.), konačno je znanstveno kategorizirala sve Hrvate i pripadajuće manjince u našoj državi. One rijetke koji govore, misle i rade poput nje same, okrstila je poštenjačinama antifašistima, dok su svi drugi, uključujući podsmješljive novinare i kolumniste, fašisti! Blago nama. Nije važno što se govori, negoli tko govori, rekao je skrušeni gradonačelnik Zagreba iz Pogane Vlake, bivši Ikićkin esdepeovac Milan Bandić. Njega je, zamislite, nazvala licemjernim profiterom koji je s Titovim ( točnije ubojičinim Šapajevljevim likom na reveru,ne onoga kumrovečkoga Josipa Broza, koji je znao i materinski hrvatski govoriti – op.a.) u stanju nazočiti misnome slavlju u zagrebačkoj prvostolnici Svetoga Stjepana. Blago Milutinu Bandiću, njega licemjerom naziva prvorazredna istinoljubiva lažljivica i licemjerka koja je u sukobu sama sa sobom, a onda i s katoličkim klerom, s biskupom Vladom Košićem. S njim, doduše, neće u izravna sučeljavanja, bojeći se, veli, uvrijediti sisački i ini katolički vjernički puk?! Lakše joj je luna-park staviti pred ulazna vrata Biskupijskoga ordinarijata, novčano kazniti sudionike biskupskoga sastanka u Sisku. Parkirali su njenim osobnim uvidom, svoje automobile pred katedralom, ali na komadu navodne gradske parcele: Kao na privremeno okupiranom, crvenom teritoriju.

Laži o blagdanu Božića

Riječ je o istoj onoj Alićevoj parolama obogaćenoj Sotonini koja poručujje neistomišljenicima „da će im se krvi napiti“, „da će aktualni politički suparnici na izborima poput Hasan paše Predojevića 1593. završiti u Kupi“, ne spominjući sv. Akacija i bojovnike bana Tome Bakača Erdoeyja, koja poput dugovječnoga i gojaznoga šefa riječkoga SDP-a Obersnela iz Lenjingrada uz Bandieru rossu pozdravlja s krstarice „Aurore“ a ona „Smrt fašizmu – sloboda narodu!“, koja je uoči lanjskih božićnih dana i skorašnjih lokalnih izbora u 2017. na pojedinačne adrese Siščana poslala stotine čestitaka za rođendan maloga Isusa sa svojim potpisom, a uoči ovogodišnjega velikoga blagdana Uskrsa i svibanjskih lokalnih izbora 2,4 milijuna kuna javnoga, čestitarskoga novca iz gradskoga proračuna umirovljenim i osiromašenim Siščanima. Bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost. Ako se, dakle, s čuvaricom zadnje komunističke utvrde u Sisku i možemo složiti u podsmijesima prvom RIS-u Bandićeve 365 stranke, kao argument da žuta sociologinja i kroatologinja koja je igrom Račanovih i Muljanovićevih pijuna i uguza godinama radila u sjedištu Vladine agencije HCR-a, ne udostojivši se bilo koga od radnih kolega tijekom stotina jutara u prizemlju bivše zgrade INE pozdraviti nije licemjerna, citirat ćemo jedan autorski vjerodostojan tekst. Riječ je o intervjuu koji je ustreptala u pripremama za izbore dotična Tina Ikić Baniček iliti KIB-BIK-BBG, pri kraju prvoga mandata pred mikrofonima na temu Božića dala Karmen Valenti s „Quirinus“ radija i internetskoga portala. „U mojoj obitelji su se pripreme za božićne i novogodišnje blagdane uvijek uzimale kao vrlo ozbiljna stvar.

Crvena glumica zaboravila blagdane

Moja starija sestra i ja bile smo zadužene za sadnju (valjda sjetvu?) pšenice, izradu adventskoga vijenca i jaslice, te kićenje najvećega bora koji je tata uspio pronaći, a da mu vrh ne mora jako podrezati kako bi stao u naš stan. Tata je bio zadužen i za pečenicu, a mama je smatrala da bez 18 vrsta kolača i pola tone francuske salate nećemo od gladi doživjeti Novu godinu, pa je pripremala neopisivu količinu hrane. Na sreću, teret da pojedemo sve te kolače, dijelili smo s prijateljima i rodbinom koji su nas blagdanskih dana posjećivali… Na Badnjak sam se uvijek osjećala jako odraslo, jer sam s mamom išla na misu polnoćku i imala sam dopusnicu ostajati budnom do pola dva iza ponoći, kao i za Novu godinu. Tu sam tradiciju održala i s novom obitelji, jedino što su moja djeca još premala da ostanu budni do ponoći. Možda sljedeće godine…“ Poslije svega, kako se ne upitati zašto se smjerna i privlačna djevojka iz prosječnoga građanskoga braka okrenula od sugrađana, vjere, od Krista i istine. Zar je upravo ista Ikićeva (dr. Hodak je zove Ikačom – nap.a.) toliko uživala u božićnim blagdanima, u misama polnoćkama, pa se lipanjskoga blagdana sv. Kvirina, nakon izborne pobjede svega komunističkoga i antihrvatskoga s njom na čelu, i praznika grada Siska u zelenobriješku baziliku nije dala utjerati ni vrbovim štapom. Kasnijih dana i mjeseci svojim joj je primjerom pomagao i kršćanstvu podučavao zamjenik Marko Krička. Taj momak, partner male hadezeovke Devčić, u čiju je odanost posumnjala za Uskokova rasvjetljavanja kriminala SDP-a i „Kopa Beacha“, te HŽ- Infratsrukture, međutim, vrlo brzo se priučio raznovrsnim lažima i lopovlucima. Kao predsjednik gradskog sportskoga saveza i povjerenstva za odobravanje privremenog poslovnoga prostora u Gajevoj 2. Dični prvi zamjenik KIB, pola godine uporno laže da su rješenja o (ne)dodjeli kvadrata sudionicima u natječaju poslana svima, pa i udruzi ratnih veterana „Hrvatski domobran“ – Ogranak Sisak. Komplet obilne ponudbene dokumentacije, međutim, smanjen je i učinjen nepodobnim nestankom ili namjernom krađom registra članstva. Potvrdio je to uvid u veliku kuvertu od 10. lipnja 2017. Baš prema dobroj praksi SDP-a u arhivskom sakaćenju zločinačke udbaške građe.

Kosci dragovoljci

Bez obzira, na izborni trijumf Ikić Baničekove i SDP-a i srodne mu sindikalne podružnice HSS „Braće Radića“ glazbeno-zborne i vrtićke ravnateljice Ljubice Ivšić, te lojalnih im stranački nezavisnih mostovaca, s dirigentom Glazbene skole „Frana Lhotke“ Tomom Ivšićem, mnogi Siščani su skloni tvrditi kako rigidna i bezbožna komunistička gradska vlast ipak popušta. Vidi se to po mnogim postupcima: Eto, komunalci su se konačno smilovali popovima, odnosno teško bolesnom župniku mons. Novaku, pa odnedavno kose i šest tisuća neprimijećenih kvadrata gradske tratine ispred i oko župne crkve sv. Kvirina na Zelenom Brijegu. Zamoljeni da to učine temeljem narudžbenice na rubu Brezovice, oko „Križa istine“, direktor „Komunalca“ Goran Groš nije se želio ni javiti na telefonski poziv, a šefica operative Koraljka Pejnović mjerodavnost je hitro prenijela na HC. Bilo je to u vrijeme priprema lipanjskoga derneka antifašističkih profitera i očekivana dolaska hodočasnika „Hrvatskoga domobrana“ iz Dubrovnika. Obraz Siska, međutim, spasili su rančer i lokalpatriot Tihomir Lipovac i sin mu Antonio. Ručnim su kosama uklonili visoku travu i korov. Hvala im. Dubrovčani su se mogli pomoliti za duše nevinih žrtva crvenoga fašizma. Uglavnom, monsinjor Zdravko Novak ne mora više okupljati kosce dragovoljce.

Gorostasni Rendulić u „ličkom prelu“

Laburist i drugi zamjenik gradonačelnice Ivica Rendulić priklonio (ne i učlanio) se inicijatorima obnove zavičajne udruge Ličana „Vile Velebita“. Opet će, kažu, Borić, Medarić, Vasilik, Vučetić, Sadak, Gaćeša i drugi potomci davnih sisačkih bajeraša i drvosječa organizirati sjajno posjećeno „Ličko prelo“, zapivati „Pivaj mi, pivaj, sokole“, „Priko Kapele“, „Tri livade, tri livade“ i „Lička kapo, crvena i crna“. Ali, ne lezi, vraže, zakuhalo se oko nekadašnjeg marvena, odnosno Aleksandrova i Antina, ali i maršalova trga, kraj HNK što ga je Hrvatima svečano darivao k.u. k. Franz Josef der Erste. Veliki znanstvenik i domoljub, kratkotrajni ministar kulture i čovjek koji za sve svoje, pa i političke postupke odgovara Bogu i hrvatskom narodu, koji s već opjevanom Brunom Esih širi horizonte novih demokratskih dometa, trn je u oku velikim socijaldemokratima propala muljatora Zorana Milanovića, poput Davora Bernardića, Rajka dr. Ostojića, pivopije Nenada Stazića, Mirandina Mrsića, Zlatka Komadine, Gordana Marasa i dičnoga potpredsjednika Hrvatskoga sabora Siniše Gajdaša Dončića. Naime, Siniša Zagorski, užasni SDP-ministar, doktor turizma i vinskih tudumskih cesta, politički komedijaš i kreator raspada Hrvatskih željeznica, koji je prugu Sisak-Caprag – Karlovac proglasio neperspektivnom i tako sisačkoj gradonačelnici pomogao u neviđenoj pljački državne imovine i povijesne baštine, upleo se u sumnjive polemike o nacionalizmu, o Turcima i poturicama.

Pohvale partizaniji gradonačelnice

Prepametni je Hajdaš Dončić na jednoj TV-postaji Zlatka Hasanbegovića nazvao, ni manje ni više, negoli poturicom, jer se argumentirano zalaže za promjenu imena Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske. Na tu je konstataciju glasnogovornik izborne kampanje osumnjičenice za pljačku države i Gunje, za muljanja s preraspodjelom imovine Anke Mrak Taritaš, Ismar Avdagić, reagirao na društvenim mrežama. „Kvalifikacija o Turcima i poturicama, koje dolaze od jednoga socijaldemokrata predstavljaju novo poimanje dna u hrvatskoj politici.“, reagirao je i alter ego sisačke gradonačelnice, Darko Baniček, veliki strateg ljevičarske revolucije i nesuđeni šef kabineta Davorka Vidovića. Upitao je capraški lumen „Je li te izjava zasmetala, jer si i ti poturica ili jer je Hajdaš esdepeovac, a sve što esdepeovci govore nervira po defaultu?“ „Zasmetao me diskurs kojim braniš Trg maršala Tita tako da nekoga temeljem njegove vjerske ili nacionalne pripadnosti kvalificiraš kao Turčina ili poturicu“ To nema veze što je netko esdepeovac, ali oni su zadnji ili predzadnji od kojih bi se ovako nešto očekivalo. Žena ti u govoru, koliko se sjećam, nije spominjala poturice i Turke ( a još 2013. kazala je kako će politički suparnici završiti kao Turci Hasan paše Predojevića u rijeci Kupi 1593. – op.p.). Samo se nadam da ti po defaultu ne braniš esdepeovce i kad pričaju očite pizdarije“ – uzvratio je Ismar Avdagić. Mudri komunist Baniček nije time završio premudri dijalog. „Nije on njega na nacionalo-vjerskoj osnovi…“

Ostavi se moje žene!

On je njemu rekao da želi biti veći ustaša od Hrvata, jer se želi dokazati da je jedan od nas, a nije. To što je on zapravo poturica je sporedno. I, ostavi se moje žene! Hopa, vidi ti ljubomornoga sovjetskog aparatčika, koji je dva tjedna s bivšim šefom resora pišimevrit poduzetništva, Gordanom Marasom, tulumario noćnim klubovima u Sjedinjenim Američkim Državama o trošku Hrvatske. Kad nije uspio zasjesti u financ-fotelju Slavka Linića, možda mu uspije u željenu, onu predsjednika SDP-a grada Zagreba. Koje li partijske tragedije. Ta, već je ionako potpredsjednik pravne sljednice rigidnih komunjara koja ne trpi nacionalističke i šovinističke mudrolije. One, podjednako o poturicama i posrbicama, premda radnom hrvatskom svijetu obnavljaju duševna mrcvarenja. Ismar Avdagić je u konkretnom slučaju pohvalio Baničekovu brbljavu boljševičku gubernatoricu „za razliku od debosa o kojem pričamo“. Dončić se štoviše pohvalio kako povijest i suvremenost mogu zajedno na primjeru njegova Zaboka, gdje Ulica Franje Tuđmana ide na Ulicu maršala Tita. Kako i ne bi kad ondje stoluje veliki SDP-ov župan Željko Kolar, koji bi i na preostalim masovnim grobnicama Maclja izvodio vodoprivredne radove i akumulacije. Zanimljivo je, Hajdaš Dončićeve mudrolije u medijima nisu komentirali, premda je kazao kako se dr. Hasabegoviću neće ispričati, jer mu je puna kapa filoustaša..“ On će zajedno s Peđom Grbinom i Bertom Šalajem trasirati nove komunističke vidike, Zamislite velikoga i dobro plaćena partijsko-turističkoga i prometnoga mislioca iz vinske regije. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #2 Anonimno 26 srpnja, 2017, 19:45

  Dajte ženu prestanite više secirat.
  Šta možete kad se nesme maknut dalje od svog muža.
  Jest da je tvrdoglava pa je takve kadrove postavila u sisačke firme naročito u Vodovod. Pa Gaćeša ju je ustoličio kao gradonačelnicu. Al to je bilo u prošlom mandatu. Zbog svojih poteza i ograničenog mišljenja okrnjio je “ugled” firme. Sad više ne diže ruku u Gradskom vijeću. Vrijeme je za smjenu.
  Gospon Frković jednu temu posvetite Vodovodu koji ima OSOBU ODGOVORNU ZA OVRHE.
  Zato mnogi stradavaju zbog korištenja antidepresiva.
  Još kad vidite i rukovodeći sastav koji nema pojma o poslu sve će Vam biti jasno.
  sad vidim da se mjenja stara mreža u Doktorskom naselju jer cijevi pucaju.
  Jadne ljude iz Gornje posavine stavljaju izvan plana.
  Račune im samo nabijaju zbog čestih nestanka vode.
  VODA JE ŽIVOT.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code