EKV TRIBUTE BAND KRUG U ZAGREBAČKOM METROPOLISU

EKV TRIBUTE BAND KRUG U ZAGREBAČKOM METROPOLISU

6. studenoga, 2017.

 

 

Poklonici  Ekatarine velike 25. studenoga moći će uživo čuti njihove najveće hitove jer u goste zagrebačkom Metropolisu dolazi EKVoffical tribute band Krug, koji je popularan širom bivše države. Krug- zagrebačkoj publici već godinama poznat band, sačinjen od dijela glazbenika koji su nekoć svirali u originalnoj postavi Ekatarine Velike, već nekoliko godina za redom puni klupske prostore u Zagrebu.

Kako je Ekatarina velika ostavila veliki trag na rock sceni, mnogi i dan danas pohode koncerte, a kultni rock sastanci postali su već iznimno popularni u svim većim gradovima u susjedstvu.

Prije 27 godina, točnije 9. studenoga 1990. godine, održan je zadnji koncert ovog kultnog benda u Zagrebu, kada su se nakon oduševljenog skandiranja mase EKV, EKV, EKV… zadnji put zajedno   članovi Ekatarine velike naklonili publici na koncertu održanom u dvorani Pauk. No zvuk Ekatarine velike nije utihnuo, a za to su se pobrinuli članovi beogradske skupine Krug.

https://www.youtube.com/watch?v=iuSthfwzjPs

Bend “Krug” nastao je u proljeće 2006. godine. Osnovan je kao fuzija muzičara, članova originalne postave “Ekatarine Velike” sa grupom ljudi koji su više od dva desetljeća na glazbenoj sceni Beograda. Zajednička ljubav prema muzici, umjetnosti i posebice poštovanje prema jednom od najvećih r’n’r bendova s ovih prostora, koji ih je inspirirao u raznim fazama života. Motiv im je davanje doprinosa u očuvanju sjećanja na Ekatarinu Veliku – Milana, Bojana, Margitu i da, iako svjesni njihove potpune nezamjenjivosti, pruže mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli čuti EKV uživo (a i starijim generacijama da obnove sjećanja), da dio tog duha osjete na koncertu. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code