EKSKLUZIVNO IZ BEČA: OTVORENA 6. HTI KONFERENCIJA

EKSKLUZIVNO IZ BEČA: OTVORENA 6. HTI KONFERENCIJA

3. ožujka, 2016.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Pred više od 200 sudionika, gostiju i predavača iz 40 zemalja, od Amerike do Kine, u četvrtak 3. ožujka otvorili su Zdeslav Radovčić, direktor HTI konferencije i Lejla Krešić- Jurić, direktorica Sektora za turizam HGK, te Jonathan Edelheit, prvi čovjek američkog MAT-a. Voditeljica konferencije i panel diskusija je poznata novinarka HRT-a Elezabeta Gojan

Napisala: Nevenka Mikac

Iduća tri dana najveći svjetski kongresni grad Beč ugošćuje najveći skup zdravstvenog turizma u Europi – našu 6. HTI (Health Tourism Industry) konferenciju industrije zdravstvenog turizma 2016. u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK), hrvatske tvrtke Wellness Dalmacija i američkog MTA-a (Medical Tourism Associationa). Konferenciju, čiji su pokrovitelji Ministarstvo turizma i Ministarstvo zdravlja RH, te HTZ i Turističke zajednice Zagreba i Malog Lošinja, je pred više od 200 sudionika, gostiju i predavača iz 40 zemalja, od Amerike do Kine, u četvrtak 3. ožujka otvorili su Zdeslav Radovčić, direktor HTI konferencije i Lejla Krešić- Jurić, direktorica Sektora za turizam HGK, te Jonathan Edelheit, prvi čovjek američkog MTA-a.

Usluge zdravstvenog turizma

Potom je direktorica Ureda za zdravstveni turizam Dubaija Linda Andullah održala iznimno zanimljivo uvodno predavanje na temu “Midlle East Market”, naglašavajući kako njihov projekt Dubai Healthcare Cityja (koji je još u izgradnji, a kad bude posve završen bit će veličine 16 nogometnih igrališta!), težak pola milijarde dolara, već sada vapi za klijentelom iz cijeloga svijeta, a posebno europskom. Bit će to najveći klaster te vrste u svijetu, naglasila je Linda Abdullah i dodala kako Hrvatska može biti ponosna što ima tako jak izvozni proizvod kao što je HTI konferencija, koja već šestu godinu povezuje i umrežava sve bitne sudionike, pružatelje i kupce usluga zdravstvenog turizma u ovom dijelu Europe.
U drugom bloku predavanja o svjetski priznatim odredištima medicinskog turizma sudjelovali su i naši Marcel Medak, ravnatelj Daruvarskih Toplica i direktorica Sektora za turizam HGK Lejla Krešić-Jurić.
Poslijepodnevni sati su pak rezervirani za dvije panel rasprave pod pokroviteljstvom Zlatnog sponzora, rovinjske Maistre, o temama “Regionalne suradnje” i “Jesu li osiguravajuće tvrtke jedini značajni kupci zdravstvenog turizma”.

U Parkhotelu Schoenbrunn

Konferencija u Parkhotelu Schoenbrunn nastavlja se u petak 4. ožujka, kad se pak s iznimnim zanimanjem očekuje predavanje naše Mirne Jukić, a sada austrijske olimpijske prvakinje u plivanju i ambasadorice najvećeg svjetskog neprofitnog jedriličarskog projekta “Mirno more”, koja otvara blok predavanja na temu “Približimo turizam osobama s invaliditetom”, a zatvara panel diskusija na temu “Globalno uspješna i prepoznata odredišta za zdravlje i wellness”. Njezin je pak moderator Zdeslav Radovčić, prvi čovjek novog vala zdravstvenog turizma u nas i osnivač HTI konferencije. Naglasimo još i da je Hrvatska liječnička komora (HLK) i ove godine maksimalno bodovala HTI skup, i to s 12 bodova hrvatskim liječnicima za pasivno i čak 18 bodova za aktivno sudjelovanje na HTI konferenciji u Beču.
o Carlo Corazza, direktor Ureda za turizam, nove i kreativne industrije pri Europskoj komisiji.T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Jusuf
    #1 Jusuf 5 ožujka, 2016, 19:10

    E jebi ga, na slici baš kravetina Gojan!

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code