EBRD ZAINTERESIRANA ZA  ZAGREBAČKE MUNICIPALNE OBVEZNICE

EBRD ZAINTERESIRANA ZA ZAGREBAČKE MUNICIPALNE OBVEZNICE

13. kolovoza, 2014.

jelena pavicic vukicevic milan bandic slavko kojic miro laco Custom

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) vrlo je zainteresirana za municipalne obveznice Grada Zagreba, sasvim sigurno će u njih uložiti, a uspiju li s Gradom postići dogovor, mogli bi biti i glavni distributeri svih 300 milijuna eura obveznica, potvrdili su jučer i Slavko Kojić i Charlotte Ruhe.

Kojić, koji je u Kazan stigao da bi sudjelovao u radu okruglog stola o budućnosti gradova, jednog od pratećih događanja na ovogodišnjoj skupštini EBRD-a, rekao je, međutim, da osobno na skupštini neće sklapati nikakve financijske sporazume. EBRD je, osim već izraženog zanimanja za Hrvatsku poštansku banku, vrlo zainteresiran i za ulazak u Croatia osiguranje i to će sigurno učiniti, čim Vlada odluči krenuti u privatizaciju, rekla je Ruhe.

U osvježenom dodatku Izvještaja o tranziciji, predstavljenom jučer u Kazanu, EBRD Hrvatsku prikazuje kao zemlju stabilnog rasta s relativno visokim rizikom od politički motiviranih troškova zbog sljedećih izbora. Hrvatska ekonomija nastavlja stabilno rasti, čemu u velikoj mjeri pridonose domaće investicije.

Ipak, visok inozemni dug i rastući deficit na tekućem računu države koji je pod pritiskom jer se od Vlade ove godine očekuju povećani troškovi predstavljaju za ovu zemlju kontinuirani rizik, piše u Izvještaju.

 Drugo istraživanje, pod nazivom “Život u tranziciji” portretira Hrvatsku kao zemlju relativno dobrostojećih ljudi koji su istovremeno vrlo sumnjičavi kada je riječ o budućnosti. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code