E, NEĆEŠ VUČIĆU

E, NEĆEŠ VUČIĆU

17. srpnja, 2022.

 

Prije nekoliko godina Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) na čijem sam čelu, zajedno sa Udrugom srpskih koncentracijskih logora čiji je predsjednik bio častan i ugledan pok. Danijel Rehak, uputila je dopis baš tom istom Vučiću da se dozvoli skupini hrvatskih logoraša, koji su u vrijeme Domovinskog rata završili u tim zloglasnim logorima diljem Srbije, da posjete neka od tih mjesta (Stajićeve, Begejci, Sremska Mitrovica, Niš…) i da se tamo  pomole i zapale svijeće za stradale.

Vlada Republike Srbije, nakon dužeg vremena, nam je začudo (!) i službeno odgovorila na ovaj dopis nešto u stilu da su primili zamolbu i da o tome raspravljaju te da će nas o svemu obavijestiti u „zakonskom roku“!

Već su prošli svi „zakonski rokovi“

Napisao: Mladen Pavković

Napokon nam je stigla odlična i ohrabrujuća vijest iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske: srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ne može u posjetu Jasenovcu, bez znanja hrvatskih vlasti, odnosno u dogovoru s notornim Miloradom Pupovcem, tim prije jer kad bi se to na takav način i dogodilo, bila bi to  najviša razina diplomatskog škandala između dvije države!

Srbijanski predsjednik i njegovi sateliti, a poglavito ovi koji djeluju u Hrvatskoj, zadnjih godina, prije svakog obilježavanja Vojno-redarstvene akcije Oluja95., nastoje napraviti cirkus, što im više ne smijemo dopustiti, prije svega zbog tisuće stradalih Hrvata u velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku.

Prvo na Ovčaru i u Škabrnju

Vučić, ako želi doći u Jasenovac, prije toga mora i treba kleknuti na Ovčari, ili podno masovne grobnice u Škabrnji, priznati agresiju i zatražiti oprost.

Ako bi stigao u Hrvatsku, nenajavljen, kako je osmislio, tko garantira da ne će kao i u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, otići i u posjetu Glini i tamo ponoviti ono što je tamo govorio 1995. kao jedan od potrčkala ratnog zločinca Vojislava Šešelja, kako ustaška čizma nikad neće tu stupiti.

„Nikada Srpska Krajina, nikada Glina  neće biti hrvatska! Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku“ – govorio je tada aktualni srpski predsjednik, a kad su ga pojedini novinari zamolili za komentar ove izjave gostujući na Prvoj Srpskoj televiziji uz ostalo je istaknuo:

„Vama se možda ne sviđa istina iz II svjetskog rata koju sam bezbroj  puta iznosio, možda se vama ne sviđa istina iz 1995.-te, ili se meni ne sviđa neka istina po znacima navoda za koju vi govorite. Ubili ste me napadajući me za Glinu, strašno što sam radio.  Što sam radio? Održao govor u kojem sam govorio da se nadam da krajina neće pasti u ruke Hrvata ili ne znam što. Zar bih se zbog toga trebao ispričati nekome? Zamislite zločinca i fašista Vučića: što je on radio“, kazao je.

Da nije ništa drugo rekao, kao tada u okupiranoj Glini, dovoljno je da s tim Šešeljevim „potrčkalom“ nemamo ozbiljnijeg posla.

Međutim, prije nekoliko godina Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) na čijem sam čelu, zajedno sa Udrugom srpskih koncentracijskih logora čiji je predsjednik bio častan i ugledan pok. Danijel Rehak, uputila je dopis baš tom istom Vučiću da se dozvoli skupini hrvatskih logoraša, koji su u vrijeme Domovinskog rata završili u tim zloglasnim logorima diljem Srbije, da posjete neka od tih mjesta (Stajićeve, Begejci, Sremska Mitrovica, Niš…) i da se tamo  pomole i zapale svijeće za stradale.

Vlada Republike Srbije, nakon dužeg vremena, nam je začudo (!) i službeno odgovorila na ovaj dopis nešto u stilu da su primili zamolbu i da o tome raspravljaju te da će nas o svemu obavijestiti u „zakonskom roku“!

Već su prošli svi „zakonski rokovi“, a odgovora – nema.

Turneja po Hrvatskoj

Stoga, moramo još jednom istaknuti da su hrvatski branitelji i stradalnici istinski oduševljeni odlukom Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH i da je bilo krajnje vrijeme da nas oni od „tamo daleko“ prestanu omalovažavati, vrijeđati i klevetati.

Vučić, kakav je, možebitno bi, nakon Jasenovca i Pakraca, navratio i do Brijuna, na kratki odmor, kod svojeg prijatelja i navodno istomišljenika Šerbedžije, kojem je Hrvatska „darovala“, odnosno gotovo badava, iznajmila Male Brijune, jedan od najljepših otoka na Jadranu za njegove priredbe „bratstva i jedinstva“! T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO MARXISTA
  #1 FRANO MARXISTA 17 srpnja, 2022, 18:01

  PAVKOVI Ć I DRUGA STEPINČEVSKA SLJEDBA KRV OLOČNPOG KATOLIŠTVA NAM TUMAČI POV IJEST VJERSKOG RATA U HRVATSKOJ.MAŠALA!!!
  TKO NAM TO VJERSKI RAT U HRVATSKOJ IMENUJE AGRESIJOM PRAVOSLAVNIH KOLJAČA, ČETNIKA , S’ONE ISTOČNE STRANE ,RASKOLNIČKE, PA POSTADE =DOMOVINSKI RAT=
  MORA SE JEDANPUT POVJESNO I POLITIČKI ,NIJE PRERANO,IMA ZA TAKVU OCIJENU VJERODOSTOJNIH ARGUMENATA ,DA SE POKAŽE SVA BIJEDA JUGOSLAVENSKIH DOGAĐANJA ,A POSEBNO VOJNI KONFLIKT SRBIJA –HRAVATSKA .
  MORA SE POČETI OD TOGA DA JE RATNI SUKOB PROIZVEDEN SAMO VOLJOM MALE GRUPE NACIŠOVINISTA, A NJIH SU PREDVODILI DVOJICA DUHOVNO NEDORASLIH I DRŠTVENO POLITIČKI NEOBRAZOVANIH ,A POLITIČKI NEUGLEDNIH I NEPRIZANTIH TALIBANA,TUĐMAN-MILOŠEVIĆ.
  ČITAV KONFLIKT JE ORGANIZIRAN NA VJERSKOJ NETRPELJIVOSTI ,ZAŠTO SU NAJODGOVORNIJE SRPSKA PRAVOSLAVNA,SVETOSAVSKA DOKTRINA NA JEDNOJ STRANI I NA DRUGOJ STRANI ,HRVATSKOJ, KATOLIČKA CRKVA ,NARAVNO POTPOMOGNUTA ZAPADNIM NAJEKSTREMINJIM KATOLIČKIM KRUGOVIMA.
  DAKLE,OPET SE NA NEKI NAČIN PONAVLJA REPRIZA 1941 GODINE ,KADA SU NA OBE STRANE CAREVALE KRŠĆANSKO- KATOLIČKE RASKOLNIČKE PREDRASUDE.
  OBJE VOJSKE SU VEĆ U RANIM POČECIMA BILE OPREMLJENE KRSTAŠKO-KRIŽARSKIM OBILJEŽJIMA,OKO VRATA PATRICE, NA HRVATSKOJ STRANI ŠTO JE DOVOLJAN ZNAK TKO DUHOVNO STOJI IZA TE VOJSKE,A NA SRPSKOJ ,OBILJEŽJE ČETNIČKIM BRADAMA I OKO VRATA KRST DO POJASA.DAKLE ,EKSTREMNO PRAVOSLAVLJE ,S BRADAMA I KAMAMA.
  PRIJE POČETKA VUKOVARSKE POBUNE ,DVOJICA ĐILKOŠA SE SATAJU I ISKLJUČIVO TAJNO RAZGOVARAJU,DA BI SE ZA 2 MJESECA VUKOVAR NAŠAO U ISTOJ SITUACIJI ,SA ISTOM DOKTRINOM IZ 1941 GODINE ,KRVAVI OBRAČUN NA VJERSKOJ OSNOVI.
  ZNAMO KAKO SE ODIGRALA TA VUKOVARSKA GOLGOTA I STRAŠNI ZLOČINI KOJI ĆE OSTATI KAO POUKA SVIM NADOLAZEĆIM GENERACIJAMA.MERČEPOVA OLIMPIJADA PROTJERIVANAJ ,PLJAČKE I UBOJSTAVA GRAĐANA SRPSKE NACIONALNOSTI DOGAĐA LA SE NA ISTI NAČIN KAOK JE TO ČINIO USTAŠKI POKRET1941 GODINE NA ČELU SA LUBURIĆE..O HRVATSKIM ZLOČINIMA KOJE JE PREDVODIO I ČINIO TUĐMANOV CERIBAŠA MERČEP, NAPISO JE CIJELU KNJIGU DRAGAO HEDL I JAVNO JU OBJAVIO,JER JE DRAGO ,U DOBA TIH RATNIH DOGAĐANJA, ŽIVIO NA TOM PODRUČJU.
  ČINJENICA JE DA SE TAJ SUKOB DOGOVORIO I DOGOVORNO VODIO CIJELOG NJEGOVOG TRAJANJA.
  MILOŠEVIĆ I TUĐMAN SU SE ,KAKO PIŠE FERAL,SASTAJALI ČETIRDEST I NEKOLIKO PUTA, A IZMEĐU TOGA SU SA OBJE STRANE , PERMANENTNO KONTAKTIRALI OVLAŠTENI EMISARI.POSLIJE VUKOVARA ,KOJI JE DO DANAS OSTAO NEDOREČEN, DVOJICA TALIBANSKIH VOJVODA INTENZIVNO KONTAKTIRAJU I DOGOVARAJU ,SADA, PODJELU BOSNE.
  PODJELA BOSNE JE BILA OČIGLEDNA, SKORO JAVNO OBZNANJENO. POSTOJE PISANI DUKUMENTI A PRAKSA JE POKAZALA FORMIRANJEM HVO U HERCEGOVIN. I TAMO SE REPRIZIRALA 1941 GODINA. POTOMCI STEPIČEVIH ANTROPOIDNIH TALIBANA ORGANIZIRAJU KONCENTRACIONE LOGORE PO UZORU SVOJIH PREDAKA IZ TOGA VREMENA.
  ZA SVE OVO POSTOJE DOKUMENTI ,A GLEDALI SMO MNOGE DOGAĐAJE I NA TELEVIZIJI. OSIM TOGA U HAGU SE SUDI ŠESTORICI VINOVNIKA TIH ZALA I PREMA NEPOTVRĐANIM INFORMACIJAMA ,HAŠKI SUD TRAŽI VISOKE KAZNE ZA TE TALIBANE I USKORO SE MOGU OČEKIVATI I OČITOVANJE SUDSKOG VIJEĆA O STVARNIM VISINAMA KZNI POJEDINCIMA.
  ZA SVE TE NARODNE NEDAĆE I ZLOČINE KOJI SU MASOVNI I JOŠ DO DANAS NEOTKRIVENI ,NE ZBOG NEMOGUČNOSTI DA IH SE OTKRIJE, NEGO ZBOG NAMJERNOG ZATAŠKAVANJA ,PIŠU NEVLADINE ORGANIZACIJE.
  A KATOLIČKA CRKVA SE ,U ČITAVOM OVOM KOLOPLETU, NE SPOMINJE, A TREBALO BI JAVNO OBZNANITI NJENU VRLO MOČNU I SMIŠLJENU ULOGU KAO I NJIHOVIH PRETHODNIKA IZ 1941 GODINE, LOMAČARA ,KRVOLOKA ,EGZARHA ZAGREBAČKE BISKUPIJE ,ODNOSNO CRKVE U HRVATA,STEPINCA,A U OVOM KRVOLIČNOM VJERSKOM RATU ,FRANJU KUHARIĆA.
  JOŠ UVJEK SE FRANJO TUĐMAN SPOMINJE KAO PRVI PREDSJEDNIK ,KAO DA JE POVJEST POČLELA SA NJIME I NJEGOVIM KRIŽARSKIM TALIBANIMA ,ODNOSN O FALANGAMA, KOJE SU B ILE I OSTALE PARAVOJNE FORMACIJE.
  OSIM ŠTO JE NA OVIM PROSTORIMA POČINIO RATNI ZLOČIN NON PLUS ULTRA ,I NARODNU RADNIČKU IMOVINU KONFISCIRAO I PODJELIO SVOJIM NAJBLIŽIM PODANICIMA ,POD NJEGOVIM KRIŽARSKO –KATOLIČKIM NACIRFAŠIZMOM JE ISTREBLJENA JEDNA NACIONALNA ZAJEDNICA , ČIJI PROCENT U UKUPNOM BROJU STANOVNIKA HRVATSKE NIJE BIO MALI. REZULTAT, ZNAMO.
  A GOJKO ŠUŠAK ,DINARSKO-EPSKI TALIBAN,NESRETNE SVIJESTI,JOŠ UVJEK SE KOČOPERI SA TALIBANSKIM PRIZNANJIMA ZA SVOJE ZLOČINE,POSJEDUJUĆI NAJLJEPŠU ULICU OVOG GRADA KOJEG JE DUHOVNO I MATERIJANO OSTETIO I OSRAMOTIO!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code