DVOSTRUKI KRITERIJI PREMA TOTALIRIZMU

DVOSTRUKI KRITERIJI PREMA TOTALIRIZMU

3. srpnja, 2017.

 

Prema riječima dr.sc. Ivana Biondića, glasnogovornika HAZUD-a, na ploči se nije nalazilo ništa što bi i imalo temelj za podizanje kaznene prijave. Rekao je: “Dakle, s ploče smo uklonili sve što bi se moglo okarakterizirati kao govor mržnje, ali je policija unatoč tome, kako su nam rekli, ploču proslijedila DORH-u na provjeru nema li, unatoč tome, na ploči nekih utuživih elemenata ili elemenata za kazneno djelo”. Koliko je vidljivo na ploči ne stoji pozdrav „ZA DOM SPREMNI” već „ZA ISTINU SPREMNI“

Napisao: Zoran Čapalija-Čaplja

Još jednom u demokratskoj Hrvatskoj demonstracija pravne nejednakosti. Što nekima dozvoljeno, drugima se tretira kao prekršaj s kaznenom prijavom. Pokazuje li to neznanje rukovodstva policije ili je to ideološki pristup „službenom“ zadatku. Najmanje su tome krivi djelatnici policije na terenu koji moraju slijediti zapovjedi nadređenih.

Prije samo mjesec dana autobusi i osobni automobili sjurili su se prema Kumrovcu oboružani parolama, u odorama agresorske JNA kako bi slavili fiktivni rođendan „čovjeka“ koji je načinio genocid nad vlastitim narodom radi čega ga je zapadni demokratski svijet proglasio jednim od deset najvećih zločinaca u povijesti čovječanstva. Bez ikakvog problema u Kumrovac stigli su slavitelji iz Hrvatske i iz njihove takozvane Regije koja nije ništa drugo no za njih neprežaljena Jugoslavija. Tu su se svirale i pjevale revolucionarne pjesme i plesala partizanska kola. Pod budnim okom jakih snaga MUP-a slavlje je trajalo duboko u noć.

Kape srbo-četničke vojske

Unatoč Rezoluciji Vijeća Europe 1481/2006. kojom se osuđuje komunistički režim u Kumrovcu se vrši agitacija članstva u „SAVEZ KOMUNISTA HRVATSKE“ što potvrđuje slika popunjenog formulara na agitacijskom stolu (PRISTUPNICE). Niti jedan autobus ili osobno vozilo nisu zaustavljeni, nije bilo pretresa i oduzimanja simbola pod kojima su počinjeni stravični zločini. Koliko njih je dobilo kaznenu prijavu radi uznemiravanja javnosti i veličanja zločinaca. Interesantno da govori prepuni prijetnji onima koji misle drugačije ne predstavljaju kazneni prekršaj opisan u članku 325. Kaznenog zakona. Kako bi se proveo čovjek koji bi po Parizu ili Londonu paradirao u nacističkoj odori mašući zastavom s kukastim križem i pjevajući nacističke pjesme? Mogu li zastave i vojne kape srbo-četničke vojske pod kojima je izvršena krvava agresija na Hrvatsku kod njenih građana, a posebno kod branitelja, poticati na mržnju i nasilje?

Prije samo par dana takozvani antifašisti i neke druge udruge, njih oko 800 okupilo se u Zagrebu kod HNK-a kako bi spriječili promjenu imena Trga maršala Tita. Premda stalno ističu svoje hrvatstvo na skupu nije bila vidljiva niti jedna službena Hrvatska zastava, a umjesto intoniranja hrvatske himne iz sveg glasa pjevala se Internacionala. Vijorile su se komunističke zastava i parole koje gotovo pozivaju na revoluciju. Bilo je tu „lijepih kapa partizanskih“ i kojekakvih drugih simbola nepovratno propalog komunističkog režima. Biciklističko osiguranje vozilo je „Tour de HNK“ kako bi ovih 800 „antifašista“ moglo veličati lik i djelo svoga idola. Unatoč za sada pronađenih 1700 stratišta na kojima su po njegovom nalogu likvidirane stotine tisuća nedužnih ljudi, Tito je prema njihovim riječima najsjajniji lik u hrvatskoj povijesti. To nažalost tvrde i neki akademski građani koji iz ideoloških razloga jednostavno ne žele prihvatiti činjenice, a time i istine o zločinima koje je počinio. NI ovdje službenim organima nisu smetala komunistička obilježja, ništa nije oduzeto (vulgarne parole, komunističke zastave, kape vojske JNA i sl.) Nitko tih prosvjednika nije ni pretresen ni priveden premda je skup vidno uznemirio ostalo građanstvo. Uvjeren sam da protiv njih nije podnesena niti jedna kaznena prijava iako je i laiku bilo jasno kako je skup obilovao elementima kaznenog dijela iz članka 325-og Kaznenog zakona (poticaj na nasilje i mržnju).

Iz TV vijesti saznajemo kako je tijekom petka (30. lipnja) od stane policije zaustavljen automobil u kojem su se nalazili članovi HAZUD-a (Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori) koji su namjeravali obilježiti 105. obljetnicu rođenja Jure Francetića postavljanjem spomen-ploče na njegovu rodnu kuću. Nakon zaustavljanja automobila odvedeni su u policijsku postaju gdje im je oduzeta spomen-ploča.

Prema riječima dr.sc. Ivana Biondića, glasnogovornika HAZUD-a, na ploči se nije nalazilo ništa što bi i imalo temelj za podizanje kaznene prijave. Rekao je: “Dakle, s ploče smo uklonili sve što bi se moglo okarakterizirati kao govor mržnje, ali je policija unatoč tome, kako su nam rekli, ploču proslijedila DORH-u na provjeru nema li, unatoč tome, na ploči nekih utuživih elemenata ili elemenata za kazneno djelo”. Koliko je vidljivo na ploči ne stoji pozdrav „ZA DOM SPREMNI” već „ZA ISTINU SPREMNI“.

Teror komunizma

Ne stajući na bilo čiju stranu kao promatrač ne mogu a ne primijetiti dva potpuno različita pristupa prema skupovima. Pri tome svakako treba napomenuti kako pretražujući različitu dokumentaciju nećete naići na dokument kojim se Jure Francetić na temelju relevantnih dokaza proglašava krivim za počinjenje kakvog zločina. Na drugoj strani u Rezoluciji Vijeća Europe 1481/2006. direktno se osuđuje komunistički režim na čelu s Titom. Upravo na temelju pronađenih oko 1700 stratišta, izvršenih likvidacija neistomišljenika od strane UDB-e i KOS-a u domovini i inozemstvu sve do 1990. međunarodna javnost proglašava Tita jednim od deset najvećih zločinaca u povijesti čovječanstva.

Hoće li nakon cijelog stoljeća (1918. – 2018.) konačno prestati teror velikosrpskog fašizma i komunizma na ovim prostorima. Može li istina o tom povijesnom stogodišnjem prokletstvu koje nas prati doći na vidjelo. Kreirana ideološka povijest nastala u zloglasnom komunističkom režimu raskrinkana je tisućama materijalnih dokaza no udbaške kamarila i Jugo-nostalgičari u gotovo svim strukturama našeg društva svim sredstvima blokiraju izlazak istine na vidjelo. Njihova povijest utemeljena na znanstvenom principu „REKLA-KAZALA“ i dan danas se uči u školama. Nadajmo se da će istina o našoj povijesti izaći na vidjelo, a unutar nje i istina o Juri Francetiću. Oni koji su htjeli postaviti ovu spomen-ploču svoj stav izrekli su parolom „ZA ISTINU SPREMNI“. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 20 listopada, 2018, 04:28

  IMAM JA ,DA OVOM NEUKOM STEPINČEVOM KATOLIKU ,ČAPALIJI,JEDNOM ZA SVAGDA ODGOVORIM,TKO SU BILI NJEGOVI PRECI!!
  TKO TO STEPINČEVE KRIŽARE ,KOLJAČE I KRVOLOKE PROGLAŠAVA HRVATSKIM VOJNICIMA I ŽRTVAMA RATA.

  MA TKO TO NAMA ,VEĆINI OVE HRVATSKE, NAMEĆE JEDNU SRAMOTNU PRAKSU A KOJA JE SKORO BILA OZAKONJENA OD USTAŠKO-KATOLIČKIH VLADA U DOBA TUĐMAN-ŠUŠKOVE SATRAPIJE. ZAR SE MORAMO ODREĆI POVJESNE ISTINE KOJA JE NEPOBITNO UTVRĐENA DA NI NA BLAJBURGU ,MACELJU ILI BILOKOJEM DRUGOM MJESTU NAŠA NARODNO-OSLOBODILAČKA VOJSKA NIJE NAPRAVILA NIKAKAV ZLOČIN PROTIV ČOVJEČNOSTI. O BLAJBURGU SE MOŽE GOVORITI SAMO U KONTEKSTU DA JE TO MJESTO NA KOJEM SU VOJNICI NARODNOOSLOBODILAČKE VOJSKE JUGOSLAVIJE PORAZILI NACISTIČKU NJEMAČKU VOSKU I NJIHOVE QUISLINGE ,ANTROPOIDNE STEPINČEVE KRIŽARE, A NE NEKU HRVTSKU VOJSKU.DA SMO TAMOTAKOĐER PORAZILI I SVETOSAVSKE SRPSKE QUISLINGE ČETNIČKE KOLJAČKE HORDE I ONE SLOVENSKE BELOGARTIJSKE ZLOTVORE. NIJEDNA OD TIH HORDI NISU IMALI STATAUS VOJNIKA NIPOKOJOJ MEĐUNARODNOJ KONVENCIJI. TO SU BILI ISKLJUČIVO KRIŽARSKE HORDE KOJE SU IMALE ZADATAK DA OČISTE PROSTORE NASELJENE ŽIDOVIMA,SLAVENIMA,ROMIMA,I SVIMA DRUGIM LJUDSJKIM BIČIMA KOJI NE UDOVOLJAVAJU FIZIOGNOMSKE PROPORCDIJE UTVRĐENE PO NACISTIČKIM FIZIGNOMSKIM FENOTIPSKIM PROPORCIJAMA I PRAVILIMA.
  BUKAČI NA ULICAMA, PO TRGOVIMA , U SABORU ILI ONI DILJEM HRAVTSKE,SU POTOMCI TIH ANTROPIDNIH STEPIČEVIH KRIŽARA KOJI NISU,KAKO U POČETKU REKOH,BILI U VOJNIČKOM STATUSU ,VEĆ KAO NAORUŽANA POŠASNA RULJA DOK SU BILI U STATUSU VLADANJA .
  PA ŠTA VIŠE TREBA KAZATI O TIM ČOPORIMA DINARSKIH TRIBALNIH ,ZATUCANIH KATOLIKA KOJI SE SVAKO MALO ,PO NALOGU SVOJE ZLOČINAČKE CRKVE , OKUPLJAJU NA MJESTIMA NEKIH ARHEOLOŠKIH ISKOPINA SVOJIH OČEVA I DJEDOVA KOJI SU IZA SEBE OSTAVLJALI NEZAPAMČENE ZLOČINAČKE HAZARDE NAD SVIM ONIM KOJI SU BILI DRUGI I DRUGAČIJI, NE MAREĆI ZA UZRAST, STAROST I SPOL. I UPRAVAO ,TI POTOMCI ,TIH ZLOČINACA,NON-PLUS ULTRA ,SVE DINARSKI TRIBALNI ,ZATUCANI TALLIBANI ,VOJNICI ZLOČINAČKE CRKVE U HRVATA ,STALNO PODGRIJAVJU SJEĆANJE NA TE SVOJE PRETKE ,KOJE JE CIVILIZACIJSKI SUD VREMEN OSUDIO NA ONU KAZNU KOJA JE BILA PRIMJERENA ZA ZLOČINAČKE ČINE KOJE SU ČINILI U IME VJERE I RASE U SLUŽBI ,CRKVENE HORDE RAZABOJN IKA ,KARVOLKA..DA POZOVU , ONU NAJMANJU MANJINU HRAVTSKOG KORPUSA ,POTOMKE STEPINČEVIH KRIŽARA KOLJAČA, KRVOLOKA DA SE PONOVNO UDRUŽE ,SAD OPET KAO KAPTOLSKI KRVOLOCI PO UZORU NA SVOJE OČEVE I PONOVNO REINKARNIRAJU STEPINČEVU –HOLOKAUSTOM OČIŠĆENU DRŽAVU.-
  TA VREMENA SU DAVNO PROŠLA I DLAKAVO –KRZNAVO-RUTAVA MAJA, PREDVODNICA TOGA TRIBALNOG ČOPORA, PO SVOJOJ BIOLOŠKO- SPODOBSKOJ KONSTITUCIJI JE ISPRDAK SNIEJEŽNOG ČOVJEKA IZ ALATAJSKOG DILUVIJA. NIJE NA STUPNJU LJUDSKOG UMA VEĆ OBIČNOG HOMO-EREKTUSA , SKORO SE PODIGLA NA ZADNJE NOGE,ČIJI JE RAZUM UVJEK SPREMAN NGAMA GAZITI KORIJENE LJUDSKE HUMANOSTI. ZATO JU JE I ODABRALA ZLOČINAČKA CRKVA, JER NJOJ TREABJU BEZUMNE SPODOBE ZA KRVOLOČNE NAUME.

  KATOLIČKOG ,ZATUCANOG DINARSKO-TRBANOG PAŽNJU NA ONU POŠASTN NACISTIČKO-KRVOLOČNO-KATOLIČKUNAČELU SA DLAKAVO-RUTAVO ,KRZNAČKOM SPODOBOM MAJUM ,I A ŠTA DA VIH KRIŽARA ,KOLJAČA ,KRVOLOKA ,A OVOM PRILIKO POSEBNO SPOMINJEM DUBROVAČKOG KRIŽARA TRIBALNE TALIBANSKE PASMINE I ONU KUHARICU USTAŠKIH IDEOLOGIJA TOMAŠIĆKU. ONI NISU SPOSOBNI, NI DRUŠTVENO POLITIČKI SENZIBILNI, DA ODVOJE ISTINU OD LAŽI ILI ZLO OD DOBRA. TA HORDA O KOJO ONI GOVORE KAO O VOJNICIMA,ZAROBLJENICIMA ILI ŽRTVAMA NE ZASLUŽUJE AMA BAŠ NIKAKV STATUS LJUDSKIH BIĆA . ONI SU BILI INDOKTRINIRANI PRIMITIVNI KATOLICI, DINARASKI TRIBALNI TALIBANI I SVETOSAVSKI ORTODOKSNI ČETNICI KOJI SU VJERNO,QUISLINŠKI, SLUŽILI SVOJE NACISTIČKE GOSPODARE KAKO SU TO ČINILI I NJIHOVI PRECI 7 STOLJEĆA,SLUŽEĆI SVE EVROPSKE ,KRALJEVSKE I CARSKE DINASTIJE KAO ESKADRONI SMRTI ZA UBIJANJE NEPOASLUŠNIG GRAĐANA TIH DINASTIJA , PA ZBOG TOGA U CRKVI U JENI STOJI NAPIS GDJE SE BOGA LIJEPO MOLI I UMOLJVA DA VJERNIKE SPASI OD KUGE ,RATA I HRVATA.DAKLE ,TA KATOLIČKO-TRIBALAN-ANTROPIDNA HORDA SA DINSRSKIH
  OSOJA I PRISOJA JE SAVJESNO I MARNO VRŠILA ČIŠĆENJE STEPINČEVE BOŽJE DRŽAVE OD SVIH DRUGIH I DRUGAČIJI PO NACISTIČKOM,EUGENIČKOM PROGRAMU KAKO BI SE USPOSTAVILA ČISTA ARIJEVSKA RASA . NA NAŠEM PODRUČJU JE KRITERIJE ODREĐIVAO,TIČUĆI SE VJERSKE ČISTOĆE,NADBISKUP STEPINAC ,A ŠTO SE TIČE NACIONALNE ČISTOĆE ,ONA JE STROGO VEZANA ZA VJERSKU ČISTOĆU I TU SU SE KRITERIJ CRKVE POKLAPALI SA NACISTČPKOM DOKTRINOM. DA KAŽEM ONO POSLIJEDNJE ZBOG ČEGA JE I USLIJEDILA OVA RASPRAVA . STEPINČEVI ANTROPOIDNI KRIŽARI ,KAKO SAM NAJPRIJE REKAO ,NISU BILI U STATUSU VOJNIKA NIOPOKOJOJ OSNOVI ILI UZUSU,ONI SU BILI POŠASNA HORDA KOJA JE 4 GODINE PROVODILA PROGRAM ČIŠĆENJA O ČEMU SAM NAPRIJED REKAO,I SVEČETIRI GODINE BILI SU NA SUDU JAVNOSTI.NJIHOVA ZLODJELA NITKO NE MOŽE OPRAVDATI NIPOKOJO OSNOVI PA JE NJIHOVO UNIŠTENJE BILO SAMO MOMENAT IZVŠENJE PRESUDE ZA DJELA KOJA SU 4 GODINE ČINILI JAVNO I OTVORENO. I ONI NISU NIPOKOJOJ OSNOVI ŽRTVE NEGO SU ONI PROIZVODILI ŽRTVE. I NIKAKAV SPOMEN NA NJIH NE MOŽE BITI DRUGAČIJI OSIM SPOMEN NA ANTROPOIDNE STEPINČEVE KRIŽARE KOJI SE MOGU JOŠ NAZVATI, ANTROPOIDNA LJUSKA P O Š A S T !!!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code