DVOLIČNI LENART SUSPENZIJAMA ČELNIKA HSS-a ŽELI NASLIJEDITI MARIJANU PETIR

DVOLIČNI LENART SUSPENZIJAMA ČELNIKA HSS-a ŽELI NASLIJEDITI MARIJANU PETIR

19. studenoga, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Dugogodišnji miljenik – još od glasnogovorničkih ekoloških početaka uspješne europarlamentarke Marijane Petir – saborski zastupnik gubitničke Narodne koalicije Željko Lenart. Za nj suspendirani predsjednici kažu da je nošen karijerizmom i osobnom ambicijom kao protustatutarno imenovani ovlaštenik stranačkoga Predsjedništva za Sisačko-moslavačku županiju šefa HSS-a potaknuo na radikalan potez. I sve to zbog velike želje Željka Lenarta da na čelu HSS-a Sisačko-moslavačke županije naslijedi Marijanu Petir, koja ga je “nacrtala” i pogurala do političkih visova

Napisao: Josip Frković

Nekadašnji sisačko-moslavački dožupan iz Kutine i pred zadnje prijevremene parlamentarne izbore u Beljakovoj HSS-ovoj koaliciji s recikliranim liderom SDP-a Zoranom Milanovićem i jalovo očekivani ministar poljoprivrede, Željko Lenart, doista se ne šali. Predsjednicima gradskih i općinskih organizacija HSS-a Petrinje, Lekenika, Gline i Majura proslijedio je odluke o raspuštanju “seljačkih” ogranaka. Riječ je o Milanu Hercegu, Ivici Peroviću, Marini Cerjak i Klementini Karanović, koji su iza sastanka javnosti opširnije objasnili uzroke najnovijih stranačkih potresa na razini županijske organizacije HSS-a.

Marijana Petir ga nacrtala

Administrativno razvlašteni čelnici podsjećaju da su potpisnici suspenzije kontroverzni predsjednik HSS-a Krešo Beljak, koji se još 11. lipnja u svečarskom Trebarjevu Radićevih javnosti predstavio kao svojevrsni zagriženi vođa “seljačke” komunističke frakcije najstarije hrvatske političke stranke, te dugogodišnji miljenik – još od glasnogovorničkih ekoloških početaka uspješne europarlamentarke Marijane Petir – saborski zastupnik gubitničke Narodne koalicije Željko Lenart. Za nj suspendirani predsjednici kažu da je nošen karijerizmom i osobnom ambicijom kao protustatutarno imenovani ovlaštenik stranačkoga Predsjedništva za Sisačko-moslavačku županiju šefa HSS-a potaknuo na radikalan potez. I sve to zbog velike želje Željka Lenarta da na čelu HSS-a Sisačko-moslavačke županije naslijedi Marijanu Petir, koja ga je “nacrtala” i pogurala do političkih visova.

I preko žrtava do cilja

Naime, Lenart, kojega članstvo stranke i delegati ne podržavaju, iskoristio je Beljakove ovlasti pri uklanjanju suparnice za čelno mjesto, suspendirane Marijane Petir, a potom je raspustio sisačko-moslavačku organizaciju HSS—a, jer nije pristajala na diktat oktroiranih osvetnika. Budući da ni to nije pomoglo okupljanju većine delegata, krenuo je Lenart uz podršku samoborskoga gradonačelnika raspuštati HSS-ove organizacije. Cilj je bio odstraniti sve nepoćudne delegate koji ga ne žele podržati. Tako je vječito nasmiješeni i naizgled bezopasni Željko Lenart, gazeći preko žrtava, broj skupštinskih delegate sa 130 sveo na 63. U “brisanju” mogućih protukandidata za stranačkog županijskoga šefa, najnovijom je odlukom – uz ranijih 30 uklonjenih – onemogućio novih 37 delegata koji Lenartu ni u njegovu najljepšem snu ne bi pružili potporu o ostvarenju davnoga sna. I za kraj, Klementina Karanović, Ivica Perović, Milan Herceg i Marina Cerjak, s puno razloga podsjećaju na životna načela Antuna Radića o radu, životnim uspjesima i padovima, te o tome da uvijek i ponajprije treba biti čovjek. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Francek
    #1 Francek 23 studenoga, 2016, 08:45

    Imel sem čuti da je Lenart s Beljakom, umesto Iveka Perovića, na mesto poverenika HSS-a u Lekeniku imenoval gospu Maricu Zlovolić iz Žažine. Kajgot! Valda misli Perovića isklučiti iz stranke i kasneše ga meknuti z fotelje općinskoga načelnika. To nebumo dopuščali. Marica je fakat fajn puca još uvek za hadezeja kuca, a voli biti važna na zestankima. Da se zdignu pokojni Radići, bi se mam duble u zemlu zakopali. Vera u Boga i selačka sloga! Za dom – spremni! Za Hrvatsku – navek! Bog i Hrvati! Kaj mi moreju Pusići, Stazići, Ostojići, Opančići, Đujići i drugi srbofilski mešetari… Nemreju me iz nogometa stirati kak su to Šimuniću napravili.

    Odgovorite na ovaj komentar

<