DUBRAVKA ORAIĆ TOLIĆ U CENTRU “ŠALOM”

DUBRAVKA ORAIĆ TOLIĆ U CENTRU “ŠALOM”

26. siječnja, 2017.

 

 

U Kulturnom centru „Šalom“, Radićeva 26, u srijedu 1. veljače, u 19 sati, najavljeno je predstavljanje knjige Dubravke Oraić Tolić “PETO EVANĐELJE – Sedam dana u Svetoj Zemlji( Naklada Ljevak, Zagreb, 2016.).
Razgovor s autoricom, književnicom i akademkinjom vodit će Jasminka DOMAŠ uz sudjelovanje

Nives TOMAŠEVIĆ, urednice knjige i Marije SEKELEZ, dramske umjetnice.

Dubravka Oraić Tolić književna je teoretičarka, sveučilišna profesorica, pjesnikinja, esejistica i prevoditeljica. Rođena je u Slavonskom Brodu 1943. Filozofiju i ruski jezik s književnošću studirala je u Zagrebu (1962–1967) i Beču (1967–1969). Magistrirala je temom “Pejzaž u djelu A. G. Matoša”, a doktorirala tezom Citatnost: Univerzalni tipovi i povijesni modeli. Od 1972. radi u Zavodu za znanost o književnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Za svoj rad nagrađena je s više nagrada (Vjesnikova nagrada za knjigu “Muška moderna i ženska postmoderna: Rođenje virtualne kulture 2006.”, Povelja Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za 2012. godinu, nagrada HAZU 2013. za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u Republici Hrvatskoj u području književnosti za knjigu “Akademsko pismo: Strategije i tehnike klasične retorike za suvremene studentice i studente”. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Nikola Šimić Tonin
    #1 Nikola Šimić Tonin 26 siječnja, 2017, 22:20

    Izuzetna znanstvenica i osobnost.

    Nikola Šimić Tonin

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code