DRAGO ŠTAMBUK DOBITNIK NAGRADE ZVONIMIR GOLOB

DRAGO ŠTAMBUK DOBITNIK NAGRADE ZVONIMIR GOLOB

7. veljače, 2017.

 

 

Dr. Drago Štambuk (66), dobitnik je „Velike zlatne plakete“ za pjesmu „Alat bola“ na natječaju za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu „Zvonimir Golob“ za 2017. godinu, koji je organizirala Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.). Na natječaj su pristigli radovi 347 autora, a u stručnom sudu bili su: književnici Božica Jelušić i Josip Palada te publicist Mladen Pavković.

Štabuk je dosad objavio preko 60 knjiga poezije, eseja, antologija i prijevoda. Dobitnik je brojnih međunarodnih i nacionalnih priznanja na području umjetnosti, književnosti, ali i mirotvornog djelovanja. Bio je veleposlanik Republike Hrvatske od Velike Britanije, Indije, Šri Lanke, Japana, Južne Koreje pa do Brazila.

Priznanje će autoru biti svečano uručeno u petak, 17. veljače u 11 sati u dvorani Društva hrvatskih književnika (DHK) u Zagrebu, Trg b. J. Jelačića 7.

Međutim, prije dodjele priznanja bit će obilježena i 90. obljetnica rođenja i 20. obljetnica smrti Zvonimira Goloba (Koprivnica, 19. veljače 1927.-Zagreb, 1.lipnja 1997.). U prigodnom programu sudjelovat će: Božidar Petrač, predsjednik DHK-a, Božica Jelušić, Josip Palada, dramska umjetnica Kostadinka Velkovska, grupa Bang Bang, Toni Eterović i Mladen Pavković.

Ulaz je slobodan.T

2

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Nikola Šimić Tonin
  #1 Nikola Šimić Tonin 7 veljače, 2017, 20:11

  Natječaj je za neobjavljenu ljubavnu pjesmu, a pjesma Alat bola, objavljena je i zbirka pjesama po njoj nosi ime Alat bola, izdavač Ceres, 1997., godine.
  Nikola Šimić Tonin

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Nina
  #2 Nina 7 veljače, 2017, 08:48

  Ovo je lijepa vijest. Dr. Štambuk je to i zaslužio. Bravo!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code