DRAGO ĆOSIĆ SPORTSKI NOVINAR GODINE

DRAGO ĆOSIĆ SPORTSKI NOVINAR GODINE

21. veljače, 2017.

 

 

Sportski komentator Hrvatske radiotelevizije (HRT) Drago Ćosić proglašen je najboljim sportskim novinarom 2016. godine po izboru Hrvatskoga zbora sportskih novinara (HZSN). Godišnje nagrade i priznanja HZSN-a za 2016. godinu dodijeljene su na prigodnoj svečanosti u Karlovcu.

Istaknuti HRT-ov sportski novinar Drago Ćosić na dodjelu je stigao iz St. Moritza gdje je posljednjih dana pratio Svjetsko prvenstvo u alpskome skijanju. Dragi Ćosiću prošla je godina bila vrlo dinamična. Bio je voditeljem projekta Europskoga nogometnog prvenstva u Francuskoj, pratio je Olimpijske igre u Riju de Janeiru, snimio dokumentarni film Od ponora do Olimpa o sjajnoj hrvatskoj rukometnoj generaciji, koja je osvojila prvu olimpijsku zlatnu medalju za hrvatski sport na Ljetnim olimpijskim igrama u Atlanti te pratio mnoge druge sportske događaje i susrete.

Lijepo je znati da te kolege cijene i prepoznaju tvoj trud. U prošloj je godini iza mene 87 izravnih prijenosa, a to znači da sam u prosjeku svaki četvrti dan bio u domovima naših gledatelja“, ističe Drago Ćosić te dodaje kako nagrada ne pripada samo njemu.

Nije to samo moja nagrada. Ona podjednako pripada i svim mojim kolegama u Sportskoj redakciji Hrvatske televizije, organizatorima, producentima, redateljima i novinarima. Svi smo mi dio jednoga  sustava i jedni bez drugih ne možemo. Igrom smo slučaja mi novinari istaknuti i pojavljujemo se na ekranu, ali svi oni su jako, jako zaslužni za tu nagradu“, dodaje Ćosić.

Karijera Drage Ćosića počela je 1981. godine kad je preko prve službene audicije došao na tadašnju Televiziju Zagreb. Do potkraj 1983. godine radio je u Zagrebačkoj panorami, na čemu je beskrajno zahvalan jer je, po njegovim riječima, tamo naučio posao. Krajem 1984. godine prešao je u Sportski program Televizije Zagreb. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code