DOKUMENTARAC PERE KVESIĆA PROGLAŠEN NAJBOLJIM U 2016.

DOKUMENTARAC PERE KVESIĆA PROGLAŠEN NAJBOLJIM U 2016.

21. veljače, 2017.

 

U zagrebačkom Dokukinu KIC, u ponedjeljak 20. veljače, je svečano dodijeljena nagrada najboljem dokumentarnom filmu 2016. godine po izboru portala Dokumentarni.net. Najboljim hrvatskim dokumentarnim ostvarenjem protekle godine proglašen je debitantski film poznatog književnika i urednika Pere Kvesića, „Dum spiro spero“, dok je samu nagradu autoru uručio glavni urednik portala, Hrvoje Krstičević.

Film rađen u formi svojevrsnog video-dnevnika na duhovit i inteligentan način progovara o smrti i ostalim životnim rukavcima. „Dum spiro spero“ scenaristički, redateljski i fotografski potpisuje Pero Kvesić, producentski dio posla obavljao je Nenad Puhovski, montažerski Ana Šerić, a kao skladatelj glazbe na odjavnoj se špici pojavljuje Srđan Sacher.

Film je što se tiče festivalskog prikazivanja bio vrlo uspješan. Na tri najznačajnija domaća festivala dobio je najveće nagrade. Ni ja nisam bio siguran koliko je dobro to što sam napravio, tako da ovo jest ohrabrenje i podstrek. Možda je i značajnija stvar što nagrade na neki način otvaraju mogućnost drugog i trećeg filma, koje mi je jako stalo napraviti. Može se reći da već dugo koketiram s filmom, međutim moja ranija iskustva bila su uglavnom nezadovoljavajuća. Ovo je bila prva prilika da u potpunosti kontroliram ono što radim: da budem zaslužan za dobre i kriv za loše stvari. Sve je bilo u mojim rukama. Radilo se o izuzetno izazovnoj situaciji, koja me također veselila“, rekao je na dodjeli nagrade Pero Kvesić. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code